מבחנים......

מבחנים......../images/Emo10.gif

אני סטודנטית בת 24, במשך כל שנותיי בבית הספר השגי היו נמוכים מידיעותיי ובכיתה י"א לפני הבגרויות נשלחתי לאבחון. לא אובחנו קשיי למידה אלה משהו הקשור בריכוז דוקא. סיימתי תיכון והוצאתי תעודת בגרות סבירה. עד לאוניברסיטה כמעט ולא נתקלתי במצבים של מבחנים (למעט פעם אחת שבגללה כמהעט הדיחו אותי מקורס קצינות). עכשיו משחזרתי לספסל הלימודים שוב אני נמצאת בבעיה שבה הישגי נמוכים מידיעותי. כאשר אני ניגשת למבחן גם כאשר אני יודעת את החומר בצורה מאוד טובה אני לא מצליחה להוציא ציונים מאוד גבוהים. לעומת זאת בכתיבת עבודות אני מצליחה מאוד ומקבלת תוצאות גבוהות. אין לי סבלנות לשבת הרבה זמן בתוך המבחן ומשאני מסיימת לענות על השאלות אני ישר מגישה את הטופס. הייתי רוצה לדעת אם יש דרך כלשהי להתמודד עם הדברים בלי ללכת שוב לאיבחונים מה גם שאינני רוצה לספר על העניין לאף אחד. נ.ב במבחנים פסיכוטכניים יש לי תוצאות מעולות והפסיכומטרי שלי הוא מעל 700.

nu shoin

New member
אין מנוס

אלא לפנות לעזרה מוסמכת. אני בטוח שהבעיה הזאת משפיעה גם בתחומים אחרים מלבד מבחנים, אולי בתחומים שאת אפילו לא מודעת להם. במקרה של הפרעת קשב וריכוז נירולוג יכל להיות רעיון טוב. חשוב שהוא יהיה בעל ניסיון בתחום, אני בטוח שהחברי הפורום יוכלו להמליץ מניסיונם. לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת שאת לא רוצה לספר לאף אחד, אבל אפשר לפנות גם באופן פרטי. הפתרון לרוב האנשים עם הפרעת קשב וריכוז הוא ריטלין שלפעמים מחולל ממש פלאים. אבל חייבים לבדוק כל מיקרה לגופו, לא הכול מתאים לכל אחד. לא חייבים לחיות בתחושה של חוסר מיצוי עצמי, שווה להחליט לשנות.

דליה.ד

New member
שלום לסטודנטית המיואשת

וברוכה הבאנה לפורומינו הקט! ראשית: אל תתיאשי! אני יודעת שזה מאוד מתסכל להוציא ציון נמוך במבחנים במיוחד כשאת משוכנעת שאת יודעת את החומר היטב. הדבר שציינת לגבי הגשת המבחן מיד לאחר שסיימת לענות מדליק לי נורה. אם הייתה לך אסטרטגיה של בקרה ומשוב על תשובותייך - אולי היית יכולה להוסיף, לתקן או לגרוע דברים - בהתאם לצורך. אולי תוכלי לסגל לך הרגל: לאחר שסיימת, צאי לשירותים, שטפי פנים, איכלי חטיף ותשתי. חיזרי אל המבחן ותקראי שוב את השאלות לאט לאט! קראי את תשובותייך שנית ואז תוסיפי או תשני (כמובן שעליך לשמור מקום ריק נוסף למקרה שתצטרכי להוסיף משהו). ההפסקה הזו יכולה להיות ההבדל בין ציון נמוך לציון יותר טוב. דרך אגב, מתי עברת את האבחון ההוא ובאיזה מסגרת. אני מניחה שאם נקבע שאין לך קשיי למידה אז באמת אין לך. לפי דעתי זה עניין של הרגלי עבודה והתנהגות. בברכה! ובהצלחה! מדליה.

למעלה