מבחנים לאימוץ

נועםנגה

New member
מבחנים לאימוץ

נכשלתי במבחן... אפשר לקרוא לזה ככה, אני ובעלי התחלנו תהליך של אימוץ ילד בוגר כי יש לנו כבר שני ילדים ביולוגים, ועשינו את המבחנים של מכון פילת ויצא במבחן שלי שאני עם נטייה למלנכוליה ולדכאון וההמלצה היא טיפול פסיכולוגי של חצי שנה והארכת המצב אחרי זה, אני חייבת להודות שכל 36 שנות חיי לא הייתי בדכאון אבל אחרי האבחון הזה חטפתי דכאון... הבטחון העצמי שלי אכן התערער, אני רואה את עצמי כאדם מאוד חזק ופתאום באים ואומרים לי שאני מלנכולית... אכן שבר, אבל אין לי מה להתפלסף עם זה, אני צריכה לעשות את מה שדורשים ממני, רציתי לדעת האם יש המלצה על פסיכולוג/ית או מכון מסויים (באזור תל אביב) שאני יכולה לפנות אליהם?
תודה מראש

משתפרת

New member
כדאי לשאול את העו"ס שלכם אם יש מטפל/ת מקובל/ת עליהם

לא פעם השוו כאן את תהליך האימוץ לרכבת הרים מטורפת. כרגע הרכבת שלך באחת הנפילות שלה. אם תתיחסי לדבר הזה כאל עוד משהו שעליך לעבור בדרך אל הילד שלכם ואפילו תנסי להפיק תועלת מה"עונש" הזה, זה יהיה עוד משהו שפעם בעתיד תיזכרו בו, משהו בדרך אל מה שחשוב באמת, ההורות לעוד ילד.
מה שאתם צריכים זה מטפל (פסיכולוג או עו"ס שהוסמכה לטיפול) שחוות דעתו תהיה מקובלת על השירות למען הילד, לכן אני מציעה לך לשאול את העו"ס.

KallaGLP

New member
נסי לראות בזה רק שלב, לא נעים אך הכרחי, בתהליך שצריך

לעבור בדרך אל הילד.
לצערי לא יכולה לעזור עם השאלה שלך, אבל אני מניחה שאכן כדאי לך לבקש שמות מהשירות למען הילד, ועל השמות האלה ספציפית כבר לבקש המלצות נוספות בפורום ובמקומות נוספים.

galiabh

New member
כוחות

תחליפי את המילה נכשלתי...לאותגרתי. אף אחד ואף מבחן לא יכול לקחת ממך ביטחון עצמי. תאספי את כל הכוחות והחוזקות שלך בראש מורם וגב זקוף עם חיוך על הפנים , תשני נקודת מבט, קיבלת הזדמנות לצמיחה והתפתחות אישית , אם המטרה שלך לאמץ, את תצליחי . מיכל כץ פסיכולוגית מקסימה פרקטית עם לב רחב 0544544749 בהצלחה

פרט לכך

נראה לי שפה חשוב 'להיות חכם יותר מצודק'.
הייתי עושה שני דברים
1- עומדת על קבלת פידבק מפורט מהבוחנים. מהיכן הסיקו את מסקנותיהם לגבי המצב הדיכאוני.הליך של משוב הוא הליך מקובל מאד לאחר מבחן.וגם אם התנהל כבר,לדעתי תוכלי לשוב ולשאול בשנית.
2- הייתי במקומך מנהלת דיון קטן וחסוי ביני לבין עצמי עד כמה הדברים מוצאים הד בליבי.
3- באם את חשה ש'לא דיכאון ולא נעליים ' גם במקרה כזה הייתי מאד ממליצה לך לפנות לפסיכולוג עם ותק . כי אם גם הוא יחשוב כך,הוא יוכל עד מהרה לספק חוות דעת שתעזור לך מאד.
4- וגם אם תחושי שבכל זאת המבחנים פגעו בנקודות רגישות - עבודה עליהן עם חוות דעת חיובית ממטפל תקדם אותך לעבר מטרתך.
בהצלחה!!

jessie7

New member
הבהרה

את ההמלצה לעשות טיפול פסיכולוגי נותנים בלי שום קשר למצבך, גם אני בזמנו הייתי במבחני פילת ופסיכולוגית דיברה שטויות במיץ עגבניות. כנראה, שיש להם אינטרס לשלוח אנשים לטיפול פסיכולגי כדי שפסיכולוגים ירוויחו כסף. אל תקחי את ההמלצות ברצינות ואם יש לך אפשרות כדאי לאמץ מחו"ל. פחות עגמת נפש.

jessie7

New member
את לא חייבת להסכים

ניתן להגיש ערעור וגם תלונה על פסיכולוגית, ואני כבר מנחשת מי הפסיכולוגית , מאוד כדאי, עשיתי זאת בזמנו.

משתפרת

New member
אולי את יכולה לא להסכים, אך

בתהליך האימוץ מי שקובע את הכללים הוא השירות למען הילד. תצטרכי לשכנע אותם שמכון פילת טעה. איך? ע"י חוות דעת מקצועית מגוף או מאדם בעל סמכות לפחות כמו המכון הזה. זה שתבואי ותגידי "חוות דעת שגויה ומטעה" לא יספיק.
מבחינת השירות למען הילד, זו ההמלצה. והיה אם לא תלכי לפיה או לחילופין לא תביאי הוכחה מקצועית לכך ש"אין לך אחות" (קרי שאינך מלנכולית שנוטה לדכאון), הם יכולים לא לאפשר לכם להמשיך בתהליך.

נועםנגה

New member
סתם בכללי

אני חייבת לציין שבעלי לא טוב בלהקליד על מחשב, אני מקלידה עיוור, ובמחן היה חלק של מחשב שהיה צריך להקליד סיפור על כל תמונה, אני הקלדתי ממש סיפורי אלף לילה ולילה, ובעלי שהיה לידי אמר לי שאין לו כוח להלחם עם המחשב והוא הקליד שורה על כל סיפור ובאבחון שלו יצא שהוא לא יורד לפרטים וגם על זה הוא צריך פסיכולוג...
ודרך אגב אני בטיפול פסיכולוגי כמעט 16 שנה מאז שאבא שלי נפטר, (ובכלל בגלל חרדות) ובשנתיים האחרונות אני נפגשת איתו פעם בחודש כי לטענתו אין צורך ביותר, והוא גם רשם מכתב לעובדת סוציאלית ורשם שהוא ממליץ ומגבה את תהליך האימוץ ורואה אותי מתאימה לתפקיד, וזה בן אדם שמטפל בי שנים! כשאמרתי לו שיצא שאני דכאונית הוא ממש צחק, כי הוא לא הבין איך לא עלו על זה שאני חרדתית... הוא אמר שהוא מוכן להתחייב שאני לא דכאונית אבל חרדתית אני כן, אמרתי לו שזה מה שחסר לי, שעכשיו יגידו שאני חרדתית...
בקיצור אני לא חושבת שצריך לחרוץ גורל בגלל המבחנים האלה, אני חושבת שלקראת האימוץ צריך לחייב את ההורים לעבור את האימוץ עם טיפול פסיכולוגי שמתרכז בתהליך האימוץ, להורים וגם למי שיש לילדים, שזה היה ברור לי מראש שנהיה בטיפול כאשר האימוץ יהיה יותר קרוב.
סתם חבל שיש ילדים שצריכים משפחה תומכת ובגלל כל מיני בירוקרטיות זה יכול להתעכב שנים ואף לשבור הרבה זוגות, כמובן שהכי קל לי לאמץ מחו"ל, או לחילופין ברוך השם אני פוריה והייתי יכולה להביא ילד ביולוגי, פשוט חשבתי לפתוח את המשפחה שלי ואת המשאבים שלי לילד שכבר נולד וצריך את זה.
תודה לכולם על התגובות, אעדכן את ההתתפתחויות

Noga Lavie

New member
לא יודעת אם זה ינחם אותך

אנחנו מתגוררים בבלגיה, ועברנו את תהליכי האימוץ כולם בבלגיה.
העובדת הסוציאלית רשמה בחוות הדעת שיש לנו יותר מדי פיצ'פקס בבית, וזה מראה שאיננו מוכנים לאימוץ עדין. (??????????????)
העובדה שהבית היה לפני שיפוצים והיה מקום המחכה לתאונה שיקרה, לא גרם לה אפילו להניד עפעף. אבל שולחן קטן עם תמונות משפחתיות, שבקלות יכלו לעבור לכרכוב האח (ואכן עברו מייד לאחר השיפוצים, שהתרחשו לפני שהילדה הגיעה) זה היה *ה*דבר שהפריע לה.
מאוחר יותר, כבר בקזחסטן, פגשנו זוג שהעו"ס שלהם עיכבה להם את ההליך כי הם מחבקים יותר מדי את בתם הביולוגית בת ה-9. (??????????????????)

למרות שזכינו לגיבוי של הפסיכולוגית, שהייתה בכירה מן העו"ס, ולמרות שבית המשפט קיבל את חוות הדעת של הפסיכולוגית, עדין זה עיכב אותנו בחצי שנה.
זה קורה בתהליך אימוץ כשכל כך הרבה מוטל על לשון המאזניים, וכל טעות יכולה להיות הרת גורל.

למעלה