מבחן VCP

yair1911

New member
מבחן VCP

שלום חברים,

אני עם נסיון לא קטן ב- vmware והחלטתי לעבור את מבחן ההסמכה.
כיום אני עובד בסביבה של 300-400 שרתים עם אחסון של 3PAR וכ-15 הוסטים.
מאוד אוהב ומתחבר לתחום ורוצה לקחת צעד קדימה.
מישהו כאן כבר עבר את המבחן ויכול לתת לי טיפים לביצוע בדרך הקצרה ביותר .

תודה!

+++

קודם כל, בשביל לקבל הסמכת VCP חייבים לעבור קורס vSphehe Install Configure & Manage. בלי זה לא ניתן לקבל הסמכה (אלא אם כבר יש לך הסמכה של הגרסה הקודמת).
אם אתה רוצה להתכונן למבחן מדאמפים כדאי שתמהר, בעוד חודש הבחינה משתנה לגרסה 6 וכמעט שלא יהיו דאמפים לגרסה הזו עד שיעבור קצת זמן.

בכל אופן חשוב להכיר לעומק את מסמכי ה Maximums לגרסה עליה אתה נבחן. אם יש לך נסיון בחלק הטכני, לא תהיה לך בעיה איתו, רק שחשוב גם להכיר את הצד התיאורטי של רישוי, רכיבים, פיצ'רים ועוד. הם חלק לא קטן מהמבחן.

hetzbh

New member
סלח לי על השאלה

אבל ... יש לך כסף מיותר?

&nbsp
אם יש לך נסיון עם כמות נכבדה של שרתים ואתה רוצה לקחת את זה צעד קדימה, אז קנה ספר או Video Tutorial, חבר בבית (או בעבודה) 2 מחשבים ו-Switch קטן ותיישם את מה שאתה לומד הלאה. העלות תהיה זולה בהרבה מאשר לשלם סכום של 5 ספרות על קורס המשך.
&nbsp
לעניות דעתי - התעודות עצמן לא ממש יעזרו לך אם כבר יש לך נסיון. זכור: אם מחר חברה X תרצה לשכור אותך כעובד, המראיין המקצועי ירצה להתרשם מהידע המקצועי שלך, מאיך שאתה פותר בעיות, מהרעיונות שאתה מציע לפתור בעיות, מאופן החשיבה שלך, האם אתה חושב "מחוץ לקופסא" ועוד. זה שתהיה לך תעודה ממש לא יעניין אותו.

רוני ד

New member
תמיד טוב שתהיה גם תעודה

צודק שהוא יכול למצוא עבודה גם ללא התעודה, אבל תעודה זה בונוס, ואם ילמד לבד ורק יגש לבחינות, זה שווה את המחיר לדעתי.
אולי הוא גם יוכל להוציא קורס ותעודה מטעם העבודה. מקומות עבודה מכובדים שולחים לקורסים על חשבונם מידי פעם.
&nbsp
&nbsp

למעלה