מבחן TOVA דרך קופ"ח

ArielMom

New member
מבחן TOVA דרך קופ"ח

הבן שלי בן 6 וחצי מטופל מזה חצי שנה במכון לטיפול רגשי. יש שיפור אדיר בהתנהגות אולם נראה כי הוא אינו מרוכז בכיתה, מאבד עניין מאוד מהר, הכתב שלו בלתי קריא, הכנת שיעורי בית אורכת המון זמן ודעתו מוסחת בקלות. המטפלת הרגשית המליצה על ביצוע בחינת TOVA . אנני מצליחה לקבל כל מידע עדכני במוקד של קופת חולים כללית. הם כל הזמן מפנים אותי למכון הסדר באור יהודה ואומרים לי שאין אבחון כזה דרך קופת חולים. חברה לעבודה דווקא אמרה לי שעשתה אבחון כזה לבן שלה בנתניה במרפאה של התפתחות הילד של קופ"ח. כיצד ניתן לברר אם מתבצע אבחון כזה דרך קופ"ח באיזור השרון? היכן ניתן לברר? האם פענוח התוצאות כרוך בתשלום? האם תוצאות המבחן יראו שיש לו בעייה אבל שמקורה בהפרעה רגשית? בתודה מראש.

שויו

New member
מבחן TOVA יעזור רק בשילוב של

אבחון ע"י נוירולוג. הוא לא מאבחן הפרעת קשב וריכוז "לבד" ואת זה כתב לי דר' עדי אדר.המטפלת הרגשית לא מוסמכת לקבוע גם עם יהיו לה תוצאות הבדיקה ביד, מה ההשלכות שלה. למבחן שני שלבים.שלב ראשון בלי תרופות, נותן פיענוח מיידי רק כדי לדעת אם יש צורך בניסיון עם התרופה (ריטלין). אם את רוצה לעשות את המבחן השני באותו יום את צריכה להצטייד מראש בכדור לאחר שהילד נבדק אצל נוירולוג. בכל מקרה את מקבלת תשובות בכתב תוך כמה ימים (כלול בתשלום) אבל האבחנה לא !!!!!! נעשית רק על פיה ומומחה צריל לפענח את כל הפרמטרים שכתובים שם. גם אנחנו בכללית ואכן עשינו את בדיקת ה-"TOVA" במכון באור יהודה . יש עוד אפשרויות דרך הכללית מושלם אבל כולן כרוכות בתשלום. במכון הנ"ל ההשתתפות שלך 220 ש"ח (בשאר התשלום יותר גבוה). יש לי את החוברת של המושלם אם את רוצה עוד פרטים אני יכולה לשלוח במסר. לנוירולוג את כן יכולה ללכת דרך הקופה מבלי לשלם אגורה. וכן, את יכולה לקבל תשובות ב- "TOVA, על דברים שיתכן שמקורם רגשי.אבל בששביל לדעת את זה בודאות , צריך לשלול בעיות אחרות. בהצלחה

דליה.ד

New member
אבחנה מבדלת

על מנת לקבוע הפרעת קשב נחוץ אבחון נוירולוגי או פסיכיאטרי. על מנת לבדוק האם הפרעת קשה היא ראשונית (כלומר היא הגורמת לקשיים רגשיים) או שניונית (כלומר הילד אינו "פנוי" רגשית ללמידה ולכן לא קשוב וציג תמונה של הפרעת קשב) נחוצה אבחנה מבדלת. אבחנה מבדלת אינה נעשית בשום פנים ואופן על ידי בדיקת טובה. אפרופו גם אבחנה של הפרעת קשב אינה נקבעת על ידי מבחן טובה. מבחן טובה בודק ארבעה מדדים של הפרע קשב ותגובה של מתן תרופה במדדים אלה. כך שמי שכן מאבחן וקובע הוא...הרופא. קופת חולים בהחלט מכירה ומשתתפת בעלות של מבחן טובה באופן חלקי, אך רק לאחר הפנייה של נוירולוג או פסיכיאטר למבדק זה. כך שההמלצה שלי היא: * לפנות לרופא משפחה ולבקש הפניה לאבחון הפרעת קשב אצל נוירולוג או פסיכיאטר ילדים. * להגיע לנירולוג או לפסיכיאטר והוא יחליט על המשך הבירור, שברוב המקרים כולל את מבדק טובה, כחלק מאבחון הפרעת קשב ראשונית.

ArielMom

New member
תודה רבה על תשובך המפורטת

כל הנושא הזה חדש לי לחלוטין ונראה לי שאני אעזר בפורום הזה בעתיד עוד הרבה.

דליה.ד

New member
את מוזמנת בכל עת../images/Emo24.gif אני מצרפת

קישור כיצד מאבחנים adhd.

למעלה