מבחן toefl

yogi130

New member
מבחן toefl

צהריים טובים , פורום מצוין עם הרבה עצות טובות

כמה שאלות:
האנגלית שלי ברמה טובה אך רמת הכתיבה והדיבור זקוקה לשיפור..

לכל אלו שמבינים או שעברו את המבחן , מה הדרך הטובה ביותר להתכונן למבחן ? ( כתיבה , דיבור , קריאה ..)
האם לקרוא ספרים או דווקא מאמרים ? איפה להתמקד. .?
כל עצה תועיל , תודה רבה.

ANZ1

New member
הערה כללית

כשאדם אומר "רמת הכתיבה ורמת הדיבור זקוקים לשיפור" משמע רמת השפה שלו לא ברמה טובה, המשפט שכתבת מכיל סתירה.
מה שהתכוונת כנראה להגיד זה שאתה מבין אנגלית ברמה סבירה בשמיעה או קריאה, אבל אלו רק 2 חלקים מהבנת שפה והחלקים הקלים, כי אפשר להבין משפט, גם אם לא הבנת בדיוק את כל המילים ולא הבנת את הדקדוק.
אם היית מדבר עם עולה חדש בישראל שיש לו הרבה טעויות בדיבור, ומתקשה לנסח משפטים נכונים כאחד שיש לו רמה טובה של עברית ? לא.
מי שמתכנן ללמוד במדינה דוברת אנגלית, צריך שיהיה לו רמה טובה של שליטה באנגלית וזה כולל דיבור וכתיבה (בעיקר) העיצה הכי טובה שאפשר לתת לך זה לשפר את האנגלית ובמיוחד להתחיל לדבר אנגלית ולכתוב, אפשר ללמוד טריקים איך להצליח קצת יותר במבחן עצמו, אבל זה רק בקטנה.

Philip Jr

New member
הבן אדם בסך הכל כתב שיש לו מה להשתפר בדיבור ובכתיבה

הרשה לי לומר לך - גם לך יש, גם לי, וגם לכל אחד פה בפורום יש מה להשתפר בהיבטים האלו של השפה האנגלית, אין פה שום סתירה. יתרה מזאת, אי אפשר לדעת מההודעה של פותח השרשור מה רמת האנגלית שלו.
&nbsp
אני בהחלט מסכים עם העצה בפסקה השנייה.

Philip Jr

New member
ברוך הבא לפורום, ותודה על המילים הטובות

אם אני זוכר נכון, הנושאים שאתה עשוי להתבקש לדבר עליהם מופיעים באתר של ETS, או אולי אני בעצם חושב על הנושאים שאתה עשוי להתבקש לכתוב עליהם. בכל מקרה, הדרך הכי טובה להשתפר בכתיבה היא פשוט לעשות זאת! ובתקווה יש לך מישהו/מישהי דוברי אנגלית / מורים לאנגלית שיכולים לתת לך משוב מועיל על הכתיבה. דרישות הכתיבה ל- TOEFL לא גבוהות במיוחד, זה בעיקר עניין של מבנה טוב.
&nbsp
לגבי דיבור, אתגר את עצמך גם בנושא הזה.. תקליט את עצמך מדבר על נושאים רנדומליים שמישהו אחר יכול לבחור עבורך, ותנסה להתרגל לדבר על נושא מסוים (שאולי אתה לא מכיר) במשך כמה דקות.. קשה באימונים, קל בקרב.
&nbsp
או בקצרה - אפשר ״לסמלץ״ את שני חלקי הבחינה הזו לא רע, וכך להשתפר.

Yuvalkz

New member
התכוננות ל-TOEFL

היי, ברוך הבא

עשיתי לפני שבועיים את המבחן, כך שהזיכרון שלי טרי מהתנור. אני מסכים עם העצות השונות שהועלו כאן ביחס להשתפרות באנגלית. הכישורים האקטיביים (קרי, דיבור וכתיבה) הם תמיד קשים יותר בכל שפה ולכן כדאי לנסות ולהתאמן עליהם ככל הניתן. אבל אני רוצה שתצא מכאן עם עצה יותר מעשית; ממה שקראתי בפורום, שירותיה של חברת Magoosh בדרך כלל מומלצים לקראת מבחן אחר, ה-GRE, אבל אני ממליץ עליהם גם לקראת ה-TOEFL. המוצר שלהם כולל שיעורים שעוברים בצורה מאוד מקיפה על כללי הדקדוק והתחביר באנגלית (שזה בעיני פחות חשוב - רוב הדברים שם די בסיסיים) ושיעורים שעוברים בצורה מקיפה על מבנה המבחן. אלה שיעורים חשובים ביותר; ל-ETS יש את הכישרון להפוך מבחן באנגלית למורכב להפליא, עם מיני סוגים מוזרים של שאלות. לדעתי, חלק גדול מההצלחה ב-TOEFL היא היכרות עם מבנה השאלות, מבנה נכון של תשובות לשאלות הללו ותרגול שלהן (שזה עוד דבר שהמוצר שלהם מציע). מי שלא נחשף למידע הזה מראש, יכול למצוא את עצמו מופתע ברגע האמת מה שיעלה בנקודות.

ודבר אחרון, לגבי שיריון תאריך - שים לב שיש מעט תאריכים לבחינה הזאת (בכל חודש אוגוסט היה מועד אחד ויחיד בכל הארץ), אז כדאי לשריין זמן רב מראש.

בהצלחה!

למעלה