מבחן TOEFL

raanan30

New member
מבחן TOEFL

ב-7 לינואר אני רוצה לשלוח כבר מסמכים להרשמה לשנה הבאה, למרות שאפשר גם הרבה אחרי, אבל זה היום בו נפתחת ההרשמה ואני רוצה לסגור את זה כמה שיותר מוקדם.
אני צריך לעבור טופל, והמועדים הבאים בחיפה הם בינואר ופברואר ולפי מה שקראתי גם לוקח 3 שבועות לקבל את התוצאות.

אבל, יש ב-14 לחודש (שישי הבא) בשני מקומות - תל אביב ורמת אביב. רק שאין פירוט - איפה בדיוק מתבצעת הבחינה?
בנוסף, האם אני חייב לקחת קורס הכנה למבחן הזה? בסופו של דבר זה נראה לי די מיותר, כי זה או שאני יודע אנגלית או שלא, אף אחד לא יצליח ללמד אותי על רגל אחת בתוך שבוע דברים חדשים.
השתמשתי במבחנים לדוגמא שיש באינטרנט ובכולם עברתי במאה אחוזים (לפחות בחלק שבו אני יכול לקבל אינדיקציה - קריאה ומענה על שאלות...). מה אומרים?

litalchart

New member
השאלה היא איפה יותר נוח לך להבחן

מהשאלה לא ברור אם אתה מעדיף להבחן בחיפה או באזור המרכז. אם אתה מעדיף בחיפה, למה לא לחכות עוד שבועיים ולהבחן שם? גם ככה הם שולחים אוטומטית את הציונים לאן שאתה מבקש. אתה יכול לבחור עד 4 אוניברסיטאות לשלוח אליהן ציונים בחינם.
את תהליך ההרשמה אתה יכול גם לסיים לפני אם אתה ממש ממהר והציונים יגיעו כשיגיעו. חבל לטרוח ולנסוע עד המרכז ולהיות בלחץ.

לגבי הלמידה: ממש אין צורך בקורס! ואם היו לך ציונים טובים בבחינות לדוגמא אז בכלל...

ateo

New member
רצוי לתרגל

* תחפש/תקנה בחינות לדוגמא כך שתכיר את כל סוגי השאלות - אופי השאלות לא מאוד מגוון. לא צריך קורס אם אתה מרגיש מוכן, אבל תרגול יבטיח שלא יהיו פאשלות. ניתן גם ללמוד מספרים מהו מבנה התגובה שמצפים ממך לספק בפרקי הדיבור והכתיבה.
* לגבי מיקום המבחן בת"א, המיקום המדויק כתוב במהלך תהליך ההרשמה.
* אצלי לקח כשבוע עד שקיבלתי את הציונים באתר, גם ב TOEFL וגם ב GRE.
* אל תשכח להביא דרכון או ת"ז+ספח+רשיון-נהיגה ביום הבחינה

אם אתה יודע אנגלית היטב, לא צריך קורס

בעיניי מה שחשוב זה להכיר היטב את הבחינה, להיות מוכנים לסוגי השונים של שאלות וכו'.
אם אתה מרגיש מוכן אני לא רואה סיבה לחכות לינואר, הייתי ניגשת ב-14 לחודש, לנסוע מחיפה לרמת אביב לא נראה לי כזה ביג דיל (אני מהקריות).

NoaHK

New member
עשיתי לפני חודש

אני עשיתי לפני חודש במכללת לוינסקי וזאת הייתה חוויה מפוקפקת - לא התחילו בזמן, הכיתות ממש לא נוחות והאחראים היו ממש לא נחמדים.
מאנשים שהיו שם הבנתי שהתנאים הכי טובים הם במכללת רמת גן. מספרים שבכיתות שם לכל נבחן יש קיוביקל וזה ממש עוזר להתרכז.

אני לא ממש למדתי, עשיתי את המבחן לדוגמה ונעזרתי באתר הזה:
http://www.urch.com/forums/twe/12765-toefl-essay-writing-tips.html
בשביל לדעת איך כדאי לכתוב את החיבור, ובנוסף גם קראתי קצת על איך הבחינה בנויה.

לי היה נורא חשוב לדעת באמת מה מבנה הבחינה כדי לא להלחץ, אולי כדאי גם לבדוק את זה.

בהצלחה!

talhoch

New member
הכנה לTOEFL

היי רענן

אם האנגלית שלך טובה אין צורך לדעתי בקורסי הכנה לTOEFL שמחירם בארץ ממש מוגזם. מנסיוני האישי כן טוב לקחת לפני המבחן כמה שיעורים פרטיים ממורה במיוחד לTOEFL שמכיר את המבחן ומסביר טריקים ודברים קטנים שחוזרים על עצמם ושווה לשים לב ובסוף עוזר להעלות את הציון בעבוד קצת.

לי היה מורה מדהים ומנוסה לעניין, אם אתה מעוניין (הוא באזור ירושלים אם זה רלוונטי):

http://www.limudnaim.co.il/מורה-פרטי/גיימס-קיין

שמו גיימס- 0544297626
בהצלחה

למעלה