מבחן MOXO ואבחון BRC

דפנהdafna

New member
מבחן MOXO ואבחון BRC

שלום, האם מישהו יודע אם יש הבדל מהותי בין שני המבדקים? תודה מראש

zivadina

New member
הבדל גדול

בדיקת מוקסו מיועדת לבדוק את הקשב בלבד, עם היבטים שונים של הקשב.
בדיקת BRC מיועדת לבדוק כישורי למידה שונים, ביניהם קשב.

דפנהdafna

New member
הבהרה

תודה רבה. אז אם הרופאה נתנה לי הפניה ל BRC (אחרי שראתה את הילד) לא כדאי לשנות למוקסו ללא אישורה. נכון? (היא בחופש ואני לא יכולה לשאול אותה ובמכון מנסים לשכנע אותי לבצע מוקסו)

zivadina

New member
הבהרה2

BRC עושים כאשר רוצים לברר ליקויי למידה.
MOXO עושים כאשר רוצים לברר על קשב.
השאלה מי שכנע את הרופאה....

אוריה1703

New member
תשובה להבהרה :)

הילד.
אני הולכת ומסתבכת. נראה לי שאעשה מה שהרופאה שלחה אותי לעשות וזהו.
תודה!

האם הטובה חלפה מן העולם ובמקומה בא הmoxo

יש המון בלבול בין כל האבחונים
לקות למידה נובעת גם מבעיות קשב
מה קודם למה?
לדעתי המון רופאים משתמשים עוד בטובה
ויש מאבחנים דידקטים שעושים moxo
ומזה המבחן השני בי. משהו האם הוא בודק גם רגשיות

zivadina

New member
שתיהן תוכנות מחשב לבדיקה של קשב

TOVA בודקת קשב חזותי במצב בידוד, ותיקה מאוד, שימשה ומשמשת במחקרים רבים ברחבי העולם.
MOXO בודקת קשב חזותי ושמיעתי במצבי הסחה, חדשה ומתחילה להשתתף במחקרים. היא פיתוח ישראלי.

בהמשך לתשובה של זיוה אנסה לעשות סדר

בדיקת TOVA ( וגם CPT-II - פחות מומלצת) ניתנת על ידי רופא לאחר אבחנה לשם בדיקת תגובה פוטנציאל לשימוש בתכשיר. ניתן לעשות בהם שימוש ליחזוק אבחנה וחובה לעשות בשני המבדקים. יש שעושים בה שימוש לאבחנה ולעניין זה מהימנותה נמוכה מאוד וזהו שימוש לא נכון בבדיקה.

BRC היא סקירה מקיפה שך 19 תפקודים נוירוקוגניטיבים שבאים לתאר לצוות האבחון מהו סדר האבחון הנכון במקרה של המטופל. יש שעושים בהם שימוש של לפנ י ואחרי לגבי יעילות הטיפולב ריטלין, עם כי לעניין זה מהמימנותה נמוכה מאוד.

בדיקתMOXO היא בדיקה חדישה יחסית, שבודקת תפקודי קשב ויש לה נתונים גם לגבי יעילות תגובה לתכשיר. במכוננו אנו עושים בה שימוש מגוון כולל באבחונים דידקטים ופסיכו-דידקטים כדי להעריך את מקור הקשיים של קשיי הקשב. יחד עם זאת, גם בדיקה זו חייבת להיות חלק ממערך אבחון מלא. ולא ניתן גם עם הבדיקה בלבד להגיע לאבחנות.

בסיכום, לראשותך כיום 4 בדיקות עיקריות בשוק להערכה של קשיי קשב ולניבוי פוטנציאל תגובה לריטלין. השימוש בבדיקה צריך להיות לפי מטרת הבדיקה. כגילוי נאות במכוננו באבחוני קשב אנו עושים שילוב פעמים רבות בין מספר בדיקות על פי מטרות שונות ושלבי אבחון.

בברכה,
גיל.

גיל, שאלה באותו ענין...

אם עושים אבחון פסיכודידקטי מקיף, בגלל ADD וליקויי למידה{ליקוי שפתי\סוג של דיסלקציה}, האם יש טעם לערוך גם BRC? האם יכול להיות שהBRC יוכל להצביע על מקור הקשיים בצורה טובה יותר מאשר האבחון המדוקדק שנעשה על ידי הפסיכולוג המאבחן?
באחד המכונים אמרו לי שאם הילד עובר אבחון פסיכודידקטי, אין טעם לעשות גם BRC וזה ביזבוז של כסף...

למעלה