מבחן GRE

תום1139

New member
מבחן GRE

היי

האם יש בישראל קורס הכנה למבחן שנחשב לטוב ביותר? (בהנחה שמחיר הקורס אינו פונקציה)
כמו למשל בפסיכומטרי שהדעה הרווחת לפחות בזמני הוא שיואל גבע הכי טובים (והכי יקרים).

כמו כן, לאנשים שעשו את המבחן, כמה זמן מראש צריך ללמוד אליו? וכיצד עלינו להתחרות עם האמריקאים שעושים את אותו מבחן בדיוק כאשר לנו אנגלית היא שפה שנייה? האם למרות שאנגלית אינה שפת אם שלי אך היא ברמה גבוהה אפשר להוציא תוצאה שנחשבת טובה בעיני אוניברסיטאות מובילות בארה"ב?

Philip Jr

New member
תשובות

לגבי קורס - לא לקחתי קורס, ואני לא יודע אם יש חברה שנחשבת טובה יותר מאחרות. באופן אישי אני לא ממליץ על קורס, למרות שברור לי שיש הבדלים ביננו ואולי לך זה יתאים. אם אתה זקוק למסגרת כדי להצליח בלימודים אז כנראה שכדאי לך ללכת על קורס. אחרת אפשר להתכונן מצוין עם ספרי ההכנה הקיימים בשוק וכוללים גישה לאתרי אינטרנט, דיסקים, סימולציות, תרגילים.... בספרים יש תוכניות לימוד, אסטרטגיות, כל מה שצריך. למה בעיניי קורס לא מומלץ? בין השאר כי הקורסים מאד יקרים לעומת ספר או שניים, לחלקם יש שם לא טוב בלשון המעטה, מרבית העבודה נעשית בבית גם כך, והספרים נותנים "ארגז כלים" מצוין להתמודדות עם המבחן. אמנם לא עשיתי קורס, אבל יש לי לפחות שני חברים שעשו והם לא חשו שזו הייתה החלטה נכונה. אני בטוח שיש כאן אנשים בפורום שלא יסכימו וחשוב גם לשמוע מהם.

כמה זמן ללמוד? תלוי בהמון דברים כמו הרמה ההתחלתית שלך, האם יש לך עיסוקים נוספים ביום-יום, לאיזה תוכניות אתה מגיש וכדומה, אבל בגדול אני חושב שמרבית האנשים לומדים בין 8-12 שבועות, וזה הזמן הממוצע שאני מכיר מהספרות.

איך עליך להתחרות עם האמריקאים? קודם כל אתה מתחרה עם אנשים מכל העולם, לא רק אמריקאים ולא רק דוברי אנגלית. שנית כתלות בתחום אליו אתה פונה יתכן שהחלק המילולי לא יהיה חשוב במיוחד, למשל אם אתה מגיש לדוקטורט בפיזיקה או מדעי המחשב.. ולסיום יש תחומים בהם בתור סטודנט בינלאומי אתה נמדד אחרת בחלק המילולי - מתחשבים בעובדה שאתה לא דובר אנגלית והדרישה נמוכה יותר. בתחום שלי ספציפית זה לא נכון ממה שאני רואה - אין וויתורים. ועוד משהו בכל זאת: ה - GRE הוא רק שיקול אחד מתוך מערכת השיקולים לקבלה לדוקטורט, והוא לא החשוב ביותר.

ateo

New member
איך הלך לך בפסיכומטרי?

היות וכבר עשית מבחן אחד בסגנון - אתה אמור כבר לדעת כמה אתה טוב במבחנים האלה (לאו דווקא קשור ליכולות האחרות שלך כמובן).
אם קיבלת ציון טוב בפסיכומטרי אני מאמין שללמוד עם ספרים אמור להספיק.

d a p h n a

New member
האמת שאני לא חושבת שיש הרבה קשר

כלומר, בגדול שניהם מבחנים בסגנון דומה, אבל הם נראים אחרת לגמרי.
החלק הכמותי ב-GRE הרבה יותר פשוט מאשר בפסיכומטרי (ואני אומרת את זה כמי שהוציאה ציון די נמוך בחלק הכמותי של ה-GRE).

לעומת זאת, האנגלית של החלק המילולי של ה-GRE היא לא רק הרבה יותר קשה מאשר האנגלית של הפסיכומטרי, היא גם יותר קשה עבור דובר אנגלית ילידי מאשר החלק של העברית בפסיכומטרי עבור דובר עברית ילידי.

החדשות הטובות הן (עבור פותח השרשור), שאם הוא נרשם לתחום מדעי, פחות או יותר יתעלמו מהציון המילולי שלו ויסתכלו רק על הכמותי.
ושגם אם הוא נרשם למדעי הרוח, שבהם כמעט מתעלמים מהכמותי ומסתכלים רק על המילולי, לוקחים בחשבון שהוא סטודנט זר, ולא מצפים ממנו להוציא ציון דומה לזה של האמריקאים.

אור302

New member
אני יכול לאשר את דברייך כמי שהוציא ציון גבוה

יחסית בכמותי (730!) והרבה הרבה פחות בפסיכומטרי. GMAX היו המומים אפילו יותר ממני היות שבבחינת המיון הראשונית קיבלתי בכמותי 410. וזה שוב עורר בי את התהייה אם לא חבוי בי מתמטיקאי מודחק.

תום1139

New member
אז איך אתם למדתם למבחן? קורס או עצמאית?

בפסיכומטרי לקחת קורס עם יואל גבע ולא היו לי טעויות בכלל באנגלית ובחלק המילולי. בכמותי היו לי סה"כ 6 טעויות וקיבלתי 140 אם אני לא טועה (760 בכללי). התואר שאני רוצה להירשם אליו בארה"ב הוא אכן מדעי.

חוץ ממנהל הפורום, לא כתבתם איך אתם התכוננתם למבחן והאם אתם ממליצים על הדרך בה למדתם או לא.

המון תודה!

ateo

New member
אני למדתי עם ספר

קיבלתי קצת פחות ממך בפסיכומטרי. בGRE קיבלתי Q168=97%/ V165=95%.
למדתי מהספר של Princeton review ומהתוכנה שלהם שבאה איתו. בנוסף, קצת חומר מהאינטרנט. למדתי שבועיים בערך 6 שעות ביום.
אני חשבתי שהחלק הכמותי די קל (אחרי תואר ראשון ושני במדעי המחשב). אם זאת, יש כל מיני שטויות קטנות שהייתי נופל עליהן בלי לעבור על החומר, לדוגמא: כמה אחוז מהתפלגות נורמאלית נמצא במרחק סטיית תקן אחת/שתיים מהממוצע (מסוג הפרטים הקטנים שאמורים לזכור).

Philip Jr

New member
אולי כדאי לציין

שהמקרה שלך חריג למדי, גם מבחינת הציון (כל הכבוד..) וגם מבחינת זמן הלימוד הקצר יחסית. יתכן באמת שעם ניסיון של שני תארים היית יותר מוכן. אני רק מקווה שפותח השרשור לא יגיע למסקנה שמובן מאליו לקבל ציון כזה אחרי שבועיים בלבד של לימודים עם ספר אחד, זה הישג מרשים מאד.

litalchart

New member
גם אני למדתי רק מספרים

הספרים המוצעים בשוק מצוינים לדעתי, במיוחד Princeton review, ואני לא חושבת שיש צורך בקורס בכלל.
גם אני מתחום מדעי החיים ואני שמחה להגיד שעם ציון GRE טוב (אבל ממש לא בשמיים, אפילו בחלק הכמותי...) התקבלתי לדוקטורט כמעט בכל המוסדות שרציתי.
אני למדתי כחודשיים וחצי במהלך לימודי תואר שני כך שה היה בעיקר בערבים וסופי שבוע. הכי טוב זה לבנות לעצמך מערכת שעות שבועית ובאמת לעמוד בה. הקורסים ממש יקרים ואני לא חושבת שהם עוזרים במשהו חוץ ממסגרת.

chulila

New member
למדתי עצמאית ל - GRE

אבל לפסיכומטרי עם קורס.
הוצאתי ציון מצויין בכמותי, ועלוב ביותר במילולי. התקבלתי כמעט לכל המקומות שהגשתי אליהם.
אני, כמו כולם, לא רואה סיבה לבזבז כסף על קורס לג'רי. בתכנית לדוקטורט תצטרך לא מעט משמעת עצמית, אז אפשר להתייחס לזה כאל חזרה גנראלית לעניין המשמעת העצמית..

ABD2b

New member
עצמאית לשניהם עם תוצאות שונות

למדתי עם ספר גם לפסיכו' וגם לGRE. נגשתי ל GRE פעמיים.
בפיסוכמטרי היה לי ציון מושלם (או קרוב לכך) בעברית ואנגלית וציון בינוני בכמותי (לא זוכרת היום כמה).
בפעם הראשונה כשנגשתי לפסיכומטרי למדתי חודש-חודשיים כמה שעות כל יום עם שני ספרים (של פרינסטון ושל קפלן) וקיבלתי ציון בזיוני לגמרי במילולי וציון ממוצע בכמותי.
במשך כמה חודשים ניסיתי שפר את האוצר מילים עם כרטיסיות וכד'. עשיתי רענון למתמטיקה שבוע לפני. למרות שלמדתי למעלה מ 1000 מילים מהרשימות, רק אחת או שתים מהן הופיעו בבחינה. קיבלתי כמותי כמעט מושלם, מילולי סביר וביחד מספיק כדי להתקבל לשני הטופ שלי.
בדעבד ראיתי את החומרים של חברה שלמדה בקורס נחשב ולא היה שם שום דבר שלא קראתי עליו בספרים.

d a p h n a

New member
לא אמרתי כי אני לא חושבת שהחוויה שלי

בהכרח משנה למישהו אחר.

לגבי החלק המילולי, אני דוברת אנגלית כשפת אם ויש לי גם רקע בלטינית וקצת ביוונית עתיקה, כך שהיתה לי הכנה די טובה מבחינת הכרות עם השורשים וכו'. בפעם הראשונה שעשיתי את הבחינה לא למדתי בכלל, והוצאתי ציון גבוה למדי. אבל, היה לי חשוב להוציא ציון מאוד גבוה (מעל 700 בשיטה הישנה) כי לא הייתי בטוחה אם יתייחסו אליי כאל זרה או אמריקאית (יש לי אזרחות). אז למדתי סופ"ש אחד עם ספר של קפלן על החלק המילולי, שנתן לי כמה טריקים ושהיתה בו רשימת מילים. בנוסף, התייעצתי בנוגע לחיבור עם ידיד שעובד באחד ממכוני ההכנה וקיבלתי ממנו כמה טיפים.

לחלק הכמותי לא ממש למדתי. רק עשיתי כמה מבחנים לדוגמה. אבל זה כי נרשמתי לתואר במדעי הרוח שבו הכמותי לא נספר בכלל. לעומת זאת, בן זוגי שיש לו רקע במדעים, ראה אותי איזה בוקר עושה מבחן לדוגמה במחשב, והחליט שהוא רוצה לנסות. בפיג'מה, לפני צחצוח שיניים, ובלי הקפה של הבוקר, הוא הוציא ציון מושלם בחלק הכמותי במבחן לדוגמה. אז יכול להיות שאם יש לך רקע חזק במתמטיקה, אתה לא צריך ללמוד מהכיוון השני. אבל אולי כן.

בגלל זה הניסיון שלי לא בהכרח משנה לך.

למעלה