מבחן רמה

david m

New member
מבחן רמה

שלום ,
אמרו לי שלמבחני הרמה מעבר למבחן המעשי יש כיום גם מבחן בכתב , מישהו יודע על מה מדובר ? מישהו כבר עשה ? יש דוגמאות למבחנים כאלה ?
תודה לעונים
דוידי

תמיד היו.........

תבדוק עם החברה בה אתה טס, ללא מעבר מבחן שכזה, לא תוכל להמשיך ולהחזיק בזכויות רשיון הטיס שלך. המבחן העיוני הוא חלק בלתי נפרד מהמבחן המעשי אותו אתה עובר מידי שנתיים.
אגב, המבחן העיוני נשאר מתוייק בחברה בה אתה טס. לרשות התעופה מעבירים רק את תוצאות המבחן המעשי אותו עשית.
בברכה - יוסי

דוד יקירי,,,,,,,,,,

כשיהיה לך מטוס פרטי, נדון בעניין.......................................:)
וברצינות, תשובתי הייתה להנחתה, ואתה הרמת את המחבט. במטוס פרטי בדיוק אותו דבר! במקרה היום ביצעתי טיסת מבחן לאחד הטייסים שלי, לא לפני שהוא ענה על סדרת שאלות בכתב בנושאים של ספר פתוח, ספר סגור וחוקת אוויר. רק אחרי שבדקתי את תשובותיו עלינו למבחן המעשי. היות ומדובר על מטוס פרטי, את המבחן בכתב אני מתייק אצלי ואת טופס המבחן המעשי הטייס הנבחן שולח לרת"א על מנת שיעודכן אצלם. (משלוח טופס המבחן הוא באחריותו של הטייס)

בברכה - יוסי

עכשיו התשובה מלאה

david m

New member
אה... זה זה ?

אם ככה אז אני מכיר , חשבתי שיש עוד מבחן נוסף פורמאלי של רת"א
תודה

אתה רציני? על סמך מה?

אם תשובתך רצינית, אתה מוכן להביא סימוכין מהתקנות לכך שצריך להיות מבחן עיוני בכתב המתוייק בחברה? תקנה 37, העוסקת במבחן רמה לא מזכירה דבר כזה.
אם תשובתך נאמרה בציניות, עדיף להימנע מכך. מישהו עוד יכול לקבל רעיונות כאן...

לטייס האנונימי........

א. אני רציני
ב. אם בעייתך העיקרית היא "היכן יתוייק המבחן", אז כנראה שאין לך בעיות אמיתיות בחיים, וטוב שכך.
ג. מה דעתך על א'?

בברכה - יוסי

ממש לא

הבעיה היא לא "היכן יתוייק המבחן".
בתקנה 37 (א) כתוב "עמד במבחן רמה תקופתי ... הכולל מבחן בידע מקצועי ומבחן מעשי..."
למיטב ידיעתי (ותקן אותי אם אני טועה) בשום מקום בתקנות לא רשום שדרוש מבחן בכתב.
אם אתה רוצה שהנבחנים שלך יוכיחו את הידע המקצועי שלהם בכתב - זו זכותך, אבל זו במפורש החלטתו של המדריך כיצד לבחון את הידע הזה. ורק לידיעתך, אני עוד לא נתקלתי במדריך שדורש את זה בכתב.
קביעות נחרצות כמו שלך עלולות במפורש לתת רעיונות למישהו ולהקשיח את התקנות. האם זה מה שאנחנו באמת רוצים?

אין לך כוונה להתפלסף, נכון?

כי אם כן, אני ממש לא הכתובת!
אגב, כנראה שאתה אינך נמנה על טייסי התעופה הכללית. לולא כך, לא היית מעלה את השאלה הנ"ל כלל וכלל. אני לא מכיר בית ספר לטיסה בארץ שאיננו ממלא את הוראות רת"א המפורשות לעניין זה! אינני יודע מה קורה באז"מ במידה ואתה משתייך לקבוצה זו. בתעופה הכללית ישנן הוראות מינהל (רשות התעופה) הנגזרות מתקנות הטיס ומועברות לחברות התעופה על מנת שאלה האחרונים ימלאו אותן. האמן לי שאני לא המצאתי את הגלגל, לא את התעופה ולא את תקנות הטיס. אפרופו לתת רעיונות, לו היו שומעים לרעיונותי, יתכן וכולנו היינו מרגישים אמריקה.

בברכה - יוסי

ממש אין לי כוונה להתפלסף

אני בהחלט טייס תעופה כללית. עשיתי מבחני רמה בבתי ספר לטיסה בארץ. מעולם לא מילאתי מבחן בכתב לצורך מבחן רמה. אז או ש"במקרה" כל המדריכים שבחנו אותי פישלו, או שהם פשוט מילאו אחר התקנות. אני לא מכיר הוראת רת"א כזו, וכמו שכתבתי קודם, אשמח לקבל את האסמכתא.
מה שנאמר על ידי מישהו למישהו אחר בעל פה פעם מזמן לא נמצא מעל לחוק, וודאי שאינו מחייב. מה שקובע הוא מה שמופיע בכתובים.
אגב - גם אם יש הוראה כזו לבתי הספר (ושוב - יש אסמכתא בכתובים?) היא וודאי לא מחייבת טייסים במטוסים פרטיים.

מאחר ולא ענית, ועל מנת לסגור את הדיון,

אני מניח שאכן אין דרישה כזו בכתובים, ומכאן שאין צורך במבחן בכתב.
יש עוד לא מעט נושאים בהם אנחנו, טייסי התעופה הכללית, "אוהבים" לתת לעצמנו סטירות לפני שאנחנו מקבלים אותן מרת"א.
אני מציע לכולם להיצמד לחוקים הכתובים, ולא להמציא המצאות מיותרות.
&nbsp

Donatelo

New member
כמדומני

שיוסי כהן במקרה זה טועה, ובפרט אם המבחן איננו מבחן רב ברירה. שהרי בתקנות הטיס נקבע שהמבקש לקבל רישיון טיס נדרש לקיים
"הוא קורא, מדבר ומבין את הלשון העברית ואת הלשון האנגלית הטכנית המקובלת בתעופה".
תקנה 87.2 רישוי עובדי טיס.
&nbsp
מכאן , שאין מבקש רישיון הטיס נדרש לדעת לכתוב בלשון העברית, ולכן בוודאי שלא לענות על מבחן רמה בכתב בשפה העברית...
&nbsp
רן

לטייס אנונימי

מסקנתך כי: "מאחר ולא ענית, ועל מנת לסגור את הדיון, אני מניח שאכן אין דרישה כזו בכתובים, ומכאן שאין צורך במבחן בכתב." היא מסקנה נמהרת
שאיננה נסמכת על מאומה! בחברת התעופה בה אני טס, אין מצב שמבחן הרמה הדו שנתי שאני מבצע, לא יהיה מלווה במבחן בכתב - וביננו, טוב שכך!
מי כמוך יודע שרוב הטייסים טסים 10 שעות בשנתיים, וגם זה בדוחק רב, וזאת על מנת לשמור על תוקפו של הרישיון. לא נראית לך הגיונית הוראת רשות התעופה
למבחן בכתב? לא נראה לך שהרענון הזה "לטייסי השבת" (לצערי גם אני ביניהם כתוצאה מחוסר תקציב) הוא חיוני ואף בטיחותי?
אני מעריך שאם תפנה בבקשה לאסמכתא לרת"א, תקבל אותה מהם.

אני סתם תוהה ביני לבין עצמי, מדוע הוא צריך להוכיח לך עם אסמכתאות ששלו יותר גדול?

קישקוש בלבוש

אני טס לא מעט שנים
דהיינו עברתי כמה וכמה מבחני רמה בביה"ס שונים ואצל מדריכים שונים
ומעולם לא היה מבחן תאוריה בכתב!!! אכן היו שאלות בתדריך לפני
או בתחקיר אחרי אבל הן תמיד היו בע"פ

מציע שתקרא טוב את השרשור

לא טענתי בשום מקום שלא צריך מבחן רמה מסודר וממצה. הטייס צריך להוכיח מיומנות גם בתיאוריה וגם בטיסה, במיוחד אותם טייסי שבת, כפי שאתה קורא להם.
נושא הדיון היה האם נדרש, על פי התקנות או הנחיות רת"א, מבחן בכתב - וכזה לא נדרש (עד שיוכח אחרת).
&nbsp
לעצם נושא נחיצות המבחן בכתב - לעניות דעתי, מדריך שצריך שהנבחן ימלא טופס בחינה, ולא יכול להעריך את יכולות הנבחן בשיחה בעל פה ובטיסה ללא הקשקוש הזה, צריך לחזור על קורס ההדרכה.

בהחלט לא בכתב אבל הבוחן יכול לשאול גם תאוריה

בתי הספר, לצורך כיסוי תחת, המציאו את השאלון התאוריתי הזה ומתייקות אותו בתיק הטייס או תיק אחר שבמשרד.
כאמור כיסוי תחת ולא יותר.
בעבר, בכלל לא היינו צריכים לעבור מבחן רמה מעשי. ופתאום, כנראה בהקשר של המלצות של זה או אחר, החלו במבחנון מעשי. בהתחלה, יועד לברר אם הטייס בכושר מינימלי ואולי בכלל צריך "אישפוז" ואז לאט לאט, לדעתי, בעקבות התאמצות של בתי הספר, זה הפך למשהו שאינו שונה ממבחן טיסה לקבלת רישיון טייס פרטי.
עכשיו נתווספה פצצה חדשה, כל מבחן כזה יערך על ידי מדריך שונה מהפעם הקודמת.
בפעם הבאה, זה כבר יהיה ע"י בוחן מינהל (כמו שהתגלגל חידוש הגדר מכשירים)

נכון שאתה טס יותר שנים ממני

אבל אני טס כבר 31 שנים, ותמיד נדרשנו למבחן רמה (דו שנתי לטייס פרטי וחד שנתי לטייס מסחרי).
דוקא חידוש הגדר המכשירים (לטייסים מסחריים) הועבר מבוחני רת"א לבוחנים פנימיים בחברות, דבר המהווה מעמסה בלתי נסבלת על טייס מסחרי, שטס בכמה חברות. זה נושא פתוח מול רת"א ואני מקווה שיימצא לכך פתרון. כנ"ל מבחני רמה לטייסים מסחריים.

דוד.

אני לא מבין מה רצית לומר?

האם יש לך ספקות שבהתחלה לא היה מבחן רמה שנתי דו שנתי, או פרק זמן אחר שתבחר?
לך תברר אצל יזהר נוי, קיבל רשיון כשבוע לפני.
בעבר גם לא היו בתי ספר לתאוריה, למדנו לבד והשלמנו אצל מדריך פרטי. אני למדתי את התאוריה עם עודד ויגודה.
מבחן רמה לחידוש הגדר מכשירים (עשיתי את ההגדר בכ-3 - 4 חודשים ב-1979) , המבחן היה על ידי מדריך (כפי שעושים כיום במבחן רמה דו שנתי לפרטי) שהיה מדווח למינהל וחותם על פתק האישור.
בתחילה, הדרישה הייתה זהה למסחרי ופרטי (חידוש המכשירים) כל חצי שנה, ואז, בפעילות של אגודת התעופה שינו את הנוהל שטייס פרטי, חידוש מכשירים פעם בשנה ובלבד שישמור על הכללים של שמירת הניסיון(אולי עמרי טלמון היה שותף לכך).
לגבי וותק, אם לוקחים בחשבון את חודשי לימוד הטייס כטייס, אז עכשיו בדיוק 40 שנה.
ועוד קוריוז, בתקופה ההיא, היה נוהל הקפות שקטות בכדי לא לעצבן את מוטי ז"ל לא היה צורך בהגבלת ההקפה ל-4 מטוסים, כי בכל החברות בהרצליה לא היו הרבה יותר מ-8 עד עשר אווירונים.

למעלה