מבחן פסיכולוגי.

noaam

New member
מבחן פסיכולוגי.

אני מעוניינת במידע לגבי "מבחן המאתיים " או , למעשה, the oxford prospective analysis test. אני לא בטוחה שכתבתי את זה נכון (כלומר, שהמילה השנייה של שם המבחן היא prospective ולא אחרת). נורא מעניין אותי, משום שאני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ומעולם לא שמעתי על מבחן זה. מה הוא בודק? לשם מה הוא נועד והאם יש אפשרות לראות מבחן שכזה לצורך הדגמה? אשמח מאד אם תקשר אותי לחומר בנושא, חיפשתי ב- googel, אך לא מצאתי דבר, אנא עזור, ובכלל כל מי שמתמצא, תודה רבה, נועם.

גרא.

New member
noaam,לצערי, איני מכיר את המבחן

עליו את מדברת..ולא ברור לי באמת למה הוא מתקשר,מה הוא בודק ולשם מה הוא נועד..אם תצייני מהו הקשר שלך למבחן הזה, ובאיזה הקשר שמעת עליו,ובכלל מהו השם המדוייק שלו, יקל עלי לחפש במקורות.

noaam

New member
מטרת המבחן

מבחן זה הועבר לי בחברת כוח- אדם העוסקת במיון, גיוס והשמת מועמדים. מהידע שלי בפסיכולוגיה, ברור לי כי המבחן כולל בתוכו(בין 200 השאלות) שאלון דכאון, שאלון על מידת חברתיות, יכולת מנהיגות, יכולת לקיחת אחריות ועוד.... אני מכירה עוד מספר אנשים להם ניתן המבחן בחברות השמה, לכן רציתי מעט מידע עליו, משום שגם לא שמעתי עליו קודם לכן. באשר לשמו של המבחן- אני כמעט בטוחה שזהו שמו, ההתלבטות היא לגבי המילה השנייה בשמו של המבחן, כפי שציינתי. מקווה שמידע זה הועיל לך ובכלל למי שמבין בכך. תודה רבה, נועם.

גרא.

New member
noaam,לפי תאורך, יתכן שזה מבחן

המסתמך על ה-MMPI . שהוא מבחן אישיות בן קרוב לחמש מאות שאלות.מאד ארוך ולכן יש לו כמה נוסחים מקוצרים, כמו 16pf ואחרים.רובם ככולם עוסקים במיון עובדים על פי תכונות אישיות.

למעלה