מצב מסוכן
לפי מה שהבנתי, את צריכה להתהלך בין הטיפות ורק את, אבל רק את יודעת מתי הקווים האדומים נחצים, כלומר, מתי מדובר בסכנת נפשות לך או לילדייך. לכן, גם לאחר שתקראי מה שאכתוב כאן, תשמעי לחוש השישי שלך, לתחושת הבטן שלך, מה טוב לעשות. לגבי התנהגותו האוטיסטית משהו והאגואיסטית - הייתי אומרת לך תבלעי את הצפרדעים. אני מכירה כל כך הרבה נשים עם סיפורים כאלה על האבות. אין מה לעשות. זה אב ילדייך ולא תהפכי אותו למתחשב, לא את, לא השופט ולא פקידת הסעד. אז פשוט תשלימי עם האופי שלו ותנסי למזער פגיעות בך ובילדייך. למשל, אם את יודעת שהוא מבריז, אל תכניסי את עצמך למצבים שאת צריכה להמתין לו, אלא שהוא בא לקחת את הילדים ממקום שלך ולילדים יש בינתיים מה לעשות ושאתם בסביבה נעימה ולא בחוץ בקור. לגבי החובות שלו שאת משלמת, אני מתארת לעצמי שמדובר בחובות מחיי הנישואים. האם בדקת עם עורך דין אולי ניתן לשחרר אותך מחובות שלו? אם לא, אולי בקטע הזה "אכלת אותה" ואת משלמת כעת בתשלומים את החובות שלו. אבל זה רק כסף, כמה שזה כואב, את יום אחד תשכחי את הכאב והעבודה הקשה שעבדת בשביל להחזיר חובות. נשארנו עם הדבר המסובך מכול - התנהגותו האלימה. כאן תקשיבי לקול הפנימי שלך יותר מאשר לעצותיי ובכל זאת אומר: אם הוא פגע בך, אל תהססי להתלונן. הוא ממילא ינסה לפגוע בך שוב, אם תתלונני ואם לאוו. בענייני האלימות, צריך להרים ראש לשמים ולהתפלל שלא יאונה לך ולילדייך כל רע, אבל במצב שבו את מתלוננת במשטרה, את לפחות יודעת שאת ההשתדלות שלך כדי להרתיע אותו מלפגוע את כבר עשית.אז קדימה, לא לפחד. לא הגבתי על דברייך בעניין פקידת הסעד כי נראה לי שבמקרה הזה היא די זניחה. פשוט צפצפי עליה, שתגיד מה שהיא רוצה. על האב יש קופת שרצים מספיק כבדה שאפילו פקידת הסעד העיוורת ביותר לא תוכל להלבין.