מבחן ממשלתי

lucky11

New member
מבחן ממשלתי

שלום לכולם אני מסיימת כרגע את לימודי הסיעוד ועומדת לגשת למבחן הממשלתי בספטמבר רציתי לבקש את עצתכם בנוגע ללמודים למבחן כל כך גדול, וחוץ מי זה מישהו ידע היכן אפשר להשיג מבחנים משנים קודמות?

lucky11 יקרה,../images/Emo140.gif

במהלך החודשים מרץ ואפריל, היו לנו דיונים רבים מאוד בפורום לגבי השאלה אותה העלית. ענינו לשאלונים, עזרנו לנבחנים, נתנו עצות ורעיונות אינספור. כדאי ומומלץ לעיין בדפי הפורום מהחודשים האלה, תמצאי שם שאלונים, תשובות, רעיונות ועוד המון המון. בהצלחה. אנחנו כאן ונעזור בכל - יש לך כאן צוות חשיבה מהטובים בעולם (כי גם העולם הוא חבר הפורום) שבת ברוכה

lucky11

New member
מבחן ממשלתי

רק שאלה נוספת מאיפה משיגים מבחנים? ובדפים הקודמים ראיתי שדיברו על קורס הכנה ידוע למישהו פרטים עליו?

שבועת צופה !!! ../images/Emo22.gif מבטיחה לחפש

אבל... אולי כדאי גם לפנות במסרים אישיים לאלה שהזכירו את הנושא? בנתיים כמו שאמרתי: אנחנו כאן.

ילדוש

New member
איך למדתי למבחן הממשלתי..

דבר ראשון עשיתי סדר בכל החומר וחילקתי אותו לפי נושאים. החלטתי כמה ימים אני מקציבה לכל נושא לפי הגודל ולפי חשיבות. נושאים גדולים - ילדים, פנימית וכו'. נושאים חשובים- נושאים שתמיד מופיעים גם אם הם לא גדולים- פסיכאטריה, חישוב רוקחי, מיילדות, פעולות סיעוד, חוק ומשפט וכו'. את הנושאים החשובים חבל לפספס מאחר ואפשרות השאלות די מצומצמות וכמות החומר יחסית קטנה. בנושאים הגדולים אפשרות השאלות יותר נרחבת וכמות החומר עצומה. ויש גם נושאים שהחלטתי לוותר מראש כי הסבירות שתשאל שאלה בנושא קטנה או מקסימום תהיה שאלה/שתיים. אני לקחתי את הברונר ועשיתי רשימה של הנושאים שאני מתכוונת ללמוד מתוך סיעוד המבוגר וצירפתי לרשימה את הנושאים האחרים (כמו מיילדות, ילדים, פסיכאטריה). אחרי שרשמתי לי על דף את כל הנושאים, חשבתי כמה ימי לימוד אני זקוקה לכל נושא. (לפי גודל, כמות, חשיבות, וסבירות שיהיה במבחן) הוספתי שבועיים בשביל חזרות על מבחנים וכך יצא שהייתי צריכה להתחיל ללמוד חודש וחצי לפני המבחן. (למדתי כל יום בין 8 ל- 12 שעות). השתדלתי ללמוד מתוך הספרים ולא מהחומר של הכיתה מאחר ולא הייתי התלמידה הכי מסודרת ולא הכי חרוצה (היו לי מעט סיכומים וצילומים של אחרים , תמיד נראים לי כמו חידה) למדתי מתוך הברונר ( סיעוד המבוגר), רפואת ילדים (שוחט ואשכנזי), מיילדות גניקולוגיה ורביה (גולן), דפים מדופסים (פעולות סיעוד) ומעט סיכומים של עצמי (בעיקר בפסיכאטריה). צריך מאוד להזהר לא להתפזר יותר מידי. לא ללמוד כל מיני מחלות נדירות ולא לזכור תופעת לוואי שוליות. חשוב לעבור על מערכות העיקריות בצורה רצינית : מערכת הנשימה (אסטמה, COPD וכו'), קרדיו-וסקולרית (MI,בצקת ריאות, יל"ד וכו'), מערכת עיכול וכו'. לעבור כאמור, ביסודיות על הנושאים החשובים : מיילדות, פסיכאיטריה, ילדים (תמיד יש שאלות בנושא). מאוד חשוב להשאיר זמן (לפחות שבועיים) כדי לעבור על מבחנים. כל שאלה שפותרים, לפתוח את הספרים ולהבין את התשובה הנכונה. לפעמים, מבחנים ישנים עוזרים להתמקד ובעיקר מחדדים נושאים שלא שמנו עליהם מספיק דגש. מאוד חשוב להשקיע מחשבה בשאלה ולהבין את התשובה אבל לא לזכור את התשובה הספציפית.הרבה פעמים שאלות חוזרות על עצמן בגירסאות שונות ודוקא במבחן התשובה יכולה הפוכה (מה לא נכון למול מה נכון וכו'). שאלות החישוב רוקחי הם מתנה. כדאי לשלוט בזה היטב (חשוב גם בעבודה אח"כ) ואפשר להתאמן על זה בקלות יחסית. לגבי תרופות. בכל נושא בחרתי רק את התרופות החשובות והמרכזיות ורק אותן למדתי. ברור שאי אפשר ללמוד את כל התרופות וחבל על האנרגיה. לעומת זאת יש מספר תרופות חשובות שיש סיכוי גדול שיופיעו במבחן: ליתיום, דיגוקסין, תרופות מרכזיות להורדת ל"ד וכו' ואותם חשוב ללמוד. בעיקר חשוב לעבור על תופעות לוואי ייחודיות כמו ראית העולם בצהוב, שתן אדום וכו'. רצוי ללמוד את התרופות בצמוד למערכת אליהן היא מתייחסת ולא ללמוד תרופות כנושא נפרד (מאוד קשה לזכור) ושוב, חשוב לא להתפזר. לא להיכנס יותר מידי לכל הפרטים הקטנים, למחלות נדירות, תרופות ניסיוניות, ואיברים / מערכות / מחלות פחות מרכזיות (כמו מחלות עור לדוגמא). במיוחד אם זה בא על חשבון מערכות מרכזיות או דברים שנוטים לשאול. לצערי,זרקתי חוברת ענקית של מבחנים ישנים במסגרת הסדר שעשיתי (סוף-סוף) בחדר העבודה לפני חודשיים. אני אשלח , לפני שההודעה תברח. ואם אני אזכר בעוד משהו אני אוסיף בהמשך.

lucky11

New member
מבחן

תודה רבה על העצות אני יאמץ אותן

למעלה