מבחן התוצאה

chavakeynan

New member
מבחן התוצאה

שלום אני אמא לילד שאובחן לפני 5 שנים כסובל מ ADHD וטופל בריטלין מאז ועד היום. אין לי כלום נגד הפסיכיאטריה ו/או הפסיכולוגיה ואני מכירה בהישגים המרשימים שלהם לאורך השנים, הסיינטולוגים לא עשו עלי רושם טוב יותר למרות שהם משיגים תוצאות טובות עם מכורים לסמים, ואפילו עצות סבתא היו טובות כמו כולם ביחד. עובדים סוציאלים, מורות ומנהלים. ברשימה זו אכלול את אימי, אבי, אחיותיי ואחי. לאף אחד אין מושג מה זה ADHD! מלבד ההורים לילדים ! שורה תחתונה: הריטלין אינו מהווה פיתרוןֱ! למערכת החינוך אין כילים להתמודד עם ילדים מהסוג של הבן שלי! פסיכולוגים ופסיכיאטרים מבינים מעט מאוד בהקשר הריגשי האמיתי של התופעה (עובדים סוציאליים מבינים קצת יותר, אף כי גם להם אין פתרון)

regi n

New member
מה את רוצה? שנרים ידים כמוך?

אז בפרוש- לא לא לא לא לא לא לא לא לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הריטלין לא מהווה פתרון להפרעת הקשב, אלא נותן הקלה בסימפטומים. לנו יש נסיון של 4 שנים עם הבן שלנו הפרטי ועוד נסיון של למעלה מ-20 שנה עם שאר בני המשפחה. הריטלין עוזר להקל על הסימפטומים של ההפרעת קשב ובכך מאפשר לילד להתפנות ללמידה, משחק, חברה והחיים בכלל. יש לך בעיה ואת רוצה לשתף- בבקשה. את רוצה להתנגח ולהעלות קצף- חפשי עץ אחר לטפס עליו.

chavakeynan

New member
סליחה אם פגעתי בריגשותייך

שלום רג'י לא, אני לא אומרת שנרים ידיים, אני אומרת שצריכים לעודד מחקר ללא קשר לרווח. צאי ובידקי כמה מכונים מרוויחים על הסבל שלנו. ריטלין מקל על הסימפטומים אבל אינו פותר את הבעיה! זה כל מה שאני אומרת. הריטלין אינו פותר את כל הבעיות של ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. אני מבינה את הכאב שלך, כי זהו בדיוק הכאב שלי, ואני לא מעלה קצף - אני מחפשת, בדיוק כמוך, תמיכה במקום הזה. אם הייתי מרימה ידיים לא הייתי כאן בפורום. אם הייתי חושבת שפתרתי את הבעיה, סביר להניח שגם לא הייתי נכנסת לכאן. אבל התמודדתי עם הבעיה 5 שנים (5 שנים שאני יודעת על ADHD. התמודדתי גם לפני, אבל לא ידעתי מול מה) ולאחר 5 שנים של ריטלין וטיקים, וילד עם בחילות והתפרצויות,5 שנים של מאבק מתמיד במערכת החינוך... של פסיכיאטרית שנתנה לילד עוד טיפות עלומות שם, שפחדתי אפילו לתת לו, אחרי פסיכולוגים שגבו ממני מאות שקלים ולבסוף אמרו לי " אבל אני בעצם לא יודע איך לטפל...", אחרי מנהלים, מורות, גננות, מטפלים ויועצים מכל צבעי הקשת שחשבו שאני פשוט אמא לא טובה, שהבעיה היא בחינוך, שאולי יש לי חווית ילדות שאני מעבירה לילד , הגעתי למסקנה שאנחנו עדיין מגששים באפלה, וזה כל מה שאני אומרת. אני רואה פה הורים, מחנכים, יועצים, פסיכולוגים... ואני מכירה את התוצאות מהרחוב, מהחיים האמיתיים, ואני אומרת: לא מצאנו את הפתרון עדיין!! ושוב... סליחה אם פגעתי במישהו

gdv

New member
יש לי הבנה רבה למה שאת זועקת

גם מניסיוני הוצאנו כספים רבים ולא ראינו תוצאות. אבל... מרגע שהתחלנו עם רטלין, בידיעה שזה רק דבר אחד מתוך מכלול שלם, עלינו על דרך המלך (שלא חסר בו מהמורות). הבנו שאת כספנו צריך להוציא בצורה חכמה, זאת אומרת לבחור בקפידה מטפלים שהם ידועים כבעלי ניסיון, ידע רב והתמחות בהפרעה. ולהעזר אך ורק באנשים אלה. הפורום עוזר המון במציאת האנשים המתאימים. השינוי הוא עצום! כמו שאמרתי לא הכל חלק, אבל החיים נראים הרבה יותר טובים. בהצלחה

zivadina

New member
לי נסיון רב משלך ואינני מסכימה אתך!

הנסיון שלי, החל מן הילד הראשון שאובחן, הוא כבר בן 8 שנים. לקח לי מעל שנה להבין שהרופא שמטפל בילד לא מייעץ לנו נכון, והחלפתי 3 רופאים. אחרי כשנה הילד טופל נכון והרביץ קפיצה. בד בבד, גם שאר הילדים שלי אובחנו, וטופלו מן ההתחלה על ידי רופאה טובה שסיפקה מייד את הפתרון המתאים. הטיפול של משפחתי בילדים לא הסתמך אך ורק על הריטלין, אלא כלל התאמת מסגרת הבית והרבה לימוד של החומר, כי לא יכלנו להרשות לעצמנו לממן מטפלים שידריכו אותנו. גם הקשר עם הרופאה הטובה הוא רק פעם בשנה, ודרך המסגרת הציבורית. היום יש לי ילדים שמצטיינים בלימודים ובעלי קשרים חברתיים. לפני תחילת הטיפול מצבם היה גרוע הרבה יותר והם היו מאוד מתוסכלים. לסיכום, חווה קינן, נראה לי שלא זכית למצוא את המטפל שידריך אותך איך לעזור לילד שלך. אני שמחה להגיד לך שאינני מסכימה אתך בכלל.

מוטרד 19

New member
מצטרף לדעתך זיווה בעיניים עצומות...

למרות העובדה שעדיין (כולי תקווה) לא מצאנו משהו שיפתור את הבעיה בשיטת ה`זבנג וגמרנו` אין להתעלם מהעובדה שהריטלין לסוגיו הוא הפיתרון הכי טוב שקיים כעת נא לא ליפול ליאוש. בהצלחה

אבהאמנ

New member
קצת יותר פירוט

אני מסתובבת פה בפורום כבר לא מעט זמן מדי פעם שואלת ונענת והמון תודה לכם. אבל אף אחד מכם לא מפרט מה הטיפול שנעשה ועשה טוב? מי הם המטפלים שעזרו?נכון אי אפשר לעשות פרסום אבל האם לא כדאי לעזור קצת יותר מפורט להורים כמוני שעדיין מתברברים ולא מצאו את הדרך של מטפלים נכונים(יש המון שרלטנים בשוק הזה וסליחה על הביטוי) ומה הדרך שהצליחה בבית ואיך זה נעשה? הבן שלי בן 10 וכבר שנתיים מטופל בריטלין כאשר באמת ראיתי קפיצה גדולה מבחינת הלימודים אבל הבעיות הנילוות מסביב ההתנהגות החברתית, החרדות שאני עדיין לא בטוחה אם זה לא מהריטלין עצמו,ועוד אנחנו מטופלים ע"י פסיכולוגית כבר למעלה משנה נוצר קשר טוב עם הילד אבל עם כל כך הרבה בעיות אני לא יודעת עם הוא מטופל נכון כי מה שאנחנו רואים זה שיש שני צעדים קדימה אחד אחורה. אנחנו מדי פעם נפגשים עם הפסיכולוגית ומקבלים הדרכה אבל אנחנו לא מרגישים עם זה 100 אחוז יש דברים שהילד כבר היה בסדר בהם ופתאום יש נסיגה, אנחנו המון רבים, כועסים ואחר כך לא ישנים בלילה. מי יודע מה הדרך הנכונה? מי המטפל הנכון? איך מתמודדים בבית נכון? סליחה על המכתב המבולבל אבל זה אחרי לילות ללא שינה. תודה.

zivadina

New member
טיפול נכון? לאבהאמנ

אם תפני אלינו שאלות מפורטות, נוכל בהחלט לעזור לך. אנחנו אוהבים לעזור בכל בעייה גם מנסיוננו האישי וגם בכתובות של מטפלים טובים שעזרו לנו. בנוסף,בכל אמצע שבוע יש לנו ייעץ התנהגותי ולימודי של מומחים, ובכל סוף שבוע ייעוץ רפואי של הרופאים הכי טובים במדינה לטיפול בהפרעת קשב. תוכלי לשאול את שאלותייך בכל ייעוץ כזה כדי לקבל נקודות למחשבה איך לשפר את הטיפול בילד. בקשר לטיפול פסיכולוגי: מאוד חשוב להבחין אם הילד סובל מבעיות התנהגותיות בלבד, ואז מומלץ פסיכולוג שעובד בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית אשר עובדת אתו על עיצוב התנהגותו. לעומת זאת, אם הילד סובל גם מבעיות רגשיות, צריך פסיכולוג שעובד קודם כל על הרגשות שלו, וזהו פסיכולוג בגישה הדינמית. לכן מומלץ אבחון של פסיכיאטר אשר יסביר לכם מהו סוג הטיפול אשר מתאים לילד.

לקש

New member
../images/Emo207.gif המלצה לנוירולוג באיזור המרכז

שלום לכם, אני מדי פעם מציצה בפורום. הבן שלי מאובחן ADHD, נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר זמן רב. אנחנו רוצים לנסות לשלב גם ריטלין או תחליף אחר בטיפול. אני זקוקה להמלצה לנוירולוג. אנחנו היינו אצל פרופ' אבינועם שופר בעבר, אבל אי אפשר להשיג תור עד סוף מאי (גם באופן פרטי...) ואני רוצה להתחיל לפני שמסתיימת שנת הלימודים. תודה

faran2006

New member
המלצה לנוירולוג ילדים

ד"ר לבנה אמיר מומחה להתפתחות הילד בי"ח אסף הרופא מקבל במרפאה , בטל. 03-9517963

ריטה ב

New member
מחקר ללא קשר לרווח?

מי יממן מחקר כזה? אפילו אם כל חברי הפורום הזה יתרמו כל אחד כיכולתו זה לא יספיק למחקר אחד. ואם כבר - אז צריך הרבה מחקרים. מחקר אחד לא יוכל לכסות אפילו את כל הפנים של הטיפול בריטלין ודומיו שלא לדבר במחקר של דרכי טיפול אחרות.

chavakeynan

New member
ריטלין - בעד ונגד - סיכום???

לכל מי שנמצא פה, אני מוסיפה משהו שכתבתי באופן פרטי לחגית, בישבילכם כוונתי היא שהריטלין אינו מהווה תשובה. מנסיוני גיליתי שלקיחת ריטלין לא מלמדת את ה ADHD להיות קשוב, התרופה פשוט מנטרלת הפרעות בזמן שיש צורך בקשב, אבל התוצאה המיוחלת - אדם שמסוגל לתפקד בסביבתו באופן נורמאלי - זה לא מושג. עדיין לילד יש התפרצויות וכעסים, דיכאונות, מצבי רוח נוראיים, בכי ללא סיבה, בגלל הבחילות שעושה לו הכדור הוא מרגיש תמיד רע - לעניות דעתי תופעות לואי כאלו הן לא זניחות ואי אפשר לאמר ששוה לסבול את התופעות האלו בעבור מה שנותן הכדור : קשב! גם אנחנו סבלנו בזמן הטיפול בריטלין וסובלים היום ללא ריטלין מלילות ללא שינה, מעליות וירידות, ממריבות יום יום, יום אחד הצלחה ואחריו שבוע של נסיגה...בעיותיו של הילד גולשות לתוך הזוגיות שלנו... בשביל מה אנחנו רוצים קשב: בשביל לתפקד בסביבתנו באופן נורמאלי, אבל אם אנחנו משיגים קשב ללא תפקוד נורמאלי אז מה הועילו חכמים?

אנרגטית

New member
לסיכום הסיכום - ריטלין לא פותר את

הבעיה. הוא עוזר לסימפטומים ומקל עליהם. זה הכי טוב שיש כרגע, ובנוסף הילדים שלנו זקוקים לחיזוקים מהבית, מפסיכולוגים ועוד אין ספור אנשים וטיפולים. אף אחד לא התיימר לומר שהריטלין הבריא אותו מהלקות.

zivadina

New member
ובכלל, ממתי תרופות פותרות בעייה?

במיוחד בבעייה התנהגותית, צריך הרבה יותר מאשר לקיחת כדור. לכן כולנו כאן כדי ללמוד את כל דרכי ההתמודדות הטובות ביותר,ביניהן הטיפול התרופתי.

chavakeynan

New member
זה צריך לבוא מהרשויות

במימון מדינות חישוב קצר: מיליון תלמידית במדינת ישראל, 10% סובלים מ ADHD - כלומר מדובר ב 100,000 תלמידים בהערכה גסה. כמה נושרים מבית הספר: באחוזים מדובר גם על 10% - שוב : 100,000 תלמידים נושרים מהמערכת בגלל אותה הבעיה. כמה מהם יגיעו לפשע וסמים? כמה מהם יהפכו נטל על החברה כאשר יגיעו להיות מבוגרים כמה מהם ירוויחו גרושים רק בגלל שאין להם מקצוע? כמה מהם יתדרדרו לעוני? שאני אמשיך???? מישהו צריך עוד הצדקה?

מי אמר לך שאין מחקר חוץ מעל ריטלין?

אני יכול להפנות אותך לחוקרים עם שיטה אחרת וגם לספר לך איך מחפשים שיטות אחרות. מה הרקע המדעי שלך? האם את יודעת לנתח ממצאים של מחקר רפואי?

bella donna

New member
מבינה ואיתך...

שוחחתי עם כמה הורים בניהם עם מכרה פסיכאטרית אמא לנער עם ADHD ודי נרגעתי... ממה שהבנתי שעם הזמן עם המון סבלנות התופעה מקבלת פורפורציות "נורמליות". לפי המלצתה לא תמיד צריך לקשר/לייחס כל התנהגות לADHD ,לדעת לזרום ולזכור שגם ילדים בלי ADHD הם לפעמים נודניקים,אגואיסטים,מעליבים,רבים,מתחצפים..........(בנה של חברתי חייל והפסיק ליטול ריטלין לפני כמה שנים).היא גם לא ממליצה על שום סדנא וטיפולים חוץ מאשר נטילת ריטלין וכמו שכתבתי לזרום ולא לייחס כל דבר עם ADHD - קצת להניח לזה.(אמא לילדה בת 8.5 עם ADHD שנוטלת ריטלין). נ.ב - אני גם עוברת שעות/ימים שבא לי פשוט לצרוח דייייייייייייי

פרחיה2

New member
וילדים בלי ADHD לא גורמים לכם לצרוח

אף פעם? לא כל בעית התנהגות היא דוקא ADHD. כהורים עלינו לחנך ללמד ולגדל את ילדינו. לחלק מילדינו קשה יותר. אנחנו מנסים לעזור להם וגם לנו ולשאר בני המשפחה. אחרי אבחון טוב נוכל לעשות כל מה שאפשר כדי להקל עליהם. אנחנו משתמשים בריטלין, זה עוזר לנו ולילדינו. אבל זה לא מספיק, צריך לעשות עוד. שום תרופה או טיפול לא יעלים את הקושי לחלוטין. ADHD זה לכל החיים. גם חולה סכרת המטופל באינסולין לא ירפא לעולם, ותאמינו לי שלהיות אמא לחולה סכרת נעורים זה יותר קשה מלהיות אמא לADHD. כי חולה סכרת נמצא בסכנת חיים. גם לחנך ילדים שילכו בדרך הישר, ולא יתחילו לגנוב מחר בבוקר, זה לא קל בכלל. מי אמר שקל לגדל ילדים? יש אמהות שמשתגעות ולא ישנות בלילה בגלל בעיות של ילדים רגילים, כל אחד והחבילה שלו. ילד אחד בן חמש, הסביר לבתי, בת השרות, שהדריכה בפנימיה בה הוא שוהה יחד עם שני אחיו, שלכל ילד יש גם אמא וגם אבא כדי שאם אחד מהם לא רוצה את הילד, אז השני לוקח אותם...את הילד הזה ואת אחיו גם האמא וגם האבא לא רוצים, ולא בגלל ADHD. ריטלין אינה תרופת פלא, לחלק היא עוזרת מאוד לחלק פחות. לחלק היא לא עוזרת בכלל. אסור לנו להפוך את הריטלין ל"תרופה שתעשה לנו שקט". היא עוזרת לילד להתמקד ולהקשיב- אבל לא פוטרת אותנו מהחובה להמשיך ללמד לחנך לשוחח ולשחק עם הילד. ולא פוטרת אותנו מהחובה להמשיך לנסות לתת לילד את כל מה שהוא צריך להתפתחותו התקינה. לפעמים אנחנו משתגעים, ונוטים להאשים את הליקוי המעצבן הזה- המון פעמים אנחנו מגלים שברגע שהילד התבגר הכל השתנה. אם נעזור להם להתבגר תוך כדי לימוד האחריות האישית, הם יהיו בוגרים נהדרים, בריאים, עם הפרעת קשב וריכוז מטופלת!

למעלה