משהו מה anti christ of prog
תודה מלנכולי שהעילית את זה לכאן, כי לא הייתי רואה את ההודעה של ערן שכוונה כל כולה אלי, בגלל הודעה קודמת שלי, אז אני יענה לו עכשיו, ובהזדמנות יהרהר על נושא מבחן הזמן. אז קודם כל יש פער בין הרצינות הפסטרנית לבין הגישה ההומוריסטית הטיזרית שנקטתי כלפי ברמלאי בעיקר, רק בגלל שאני נהנה להתכסח איתו בקטנות בענייני הפרוג, אבל זה בא ממקום אוהב והוא יודע את זה. זה משהו שהפך לטרייד-מארק ביחסים שלנו, מעין בדיחה פרטית שהפכה לציבורית.. ALL THE BETTER כי יש לנו קהל וזה לא נכון שהוא (ברמלאי - ביחס לירידות שלנו על הפרוג) נחמד מדי ... יותר מדוייק לומר שהוא נהנה מפן הבידורי של זה יותר מאשר הוא מחפש להיות זה שיגיד את המילה האחרונה, וזו מעלה יפה לאדם. אולי זה בגלל שהברמלאי יודע שאני בעצם חובב לא מעט אלבומי פופ-מתקדם, אז הוא מחייך ככה בפנים ואומר לעצמו: "טוב, ניתן לחריין להתפרע שיהיה מבסוט, אני הרי יודע שהוא סוגד ל PAWN HEARTS" והוא צודק. אני מת על החרא הדפקטיבי הזה. אבל זה שאני מת על הדבר הזה של הגנרטור של ונדר גראף, ועל FOXTROT של ג'נסיס, ועל HATFIELD AND THE NORTH זה לא סותר את זה שבאתו הזמן שאני נהנה מהם אני חש שלפחות השניים הראשונים בין שלושת הדוגמאות מגוחכים להחריד בגלל היחס האבסורדי שבין המהות שהם כביכול מציגים לבין הרצינות התהומית שבה הם לוקחים את עצמם, ובעיקר הדרך שבה הם מציגים את המהות הזו. נסו לעצור לרגע ולחשוב על זה. ולא יעזור כלום, האמינות של האמירה של האלבומים מן הסוג הזה תישאר תמיד מפוקפקת, כי יש בהם משהו כל כך .. לא יודע.. "דבילי"? אז כן, עם כל זאת אני חייב להודות שאני נהנה מהשניים האלו ומעוד כמה שכאלו, באותה הדרך שבה אני נהנה מסרט שמתיימר ברצינותו אבל מועד בגדול באמינות שלו. ובכל זאת - יש בו משהו מרתק... לא יודע, אולי זה בגלל שאני מתייחס הרבה מאוד לתמלילים, לרעיונות, ולאפקט הנפשי רגשי של מה שאני שומע, וב"מבחן ה MESSAGE " האלבומים מן הסוג הזה בז'אנר הפרוגרסיב יכולים לכל היותר להצחיק, בזמן שלא זו הייתה הכוונה. ואני לא הראשון שחושב שיש גם מוסיקה שהיא קצת דבילית. הרבה יגידו את זה על אמנים שאני מאוד מעריך, וזה בסדר, אלא שרוב רובנו יודעים שבשורה התחתונה יש משהו "בלתי-ייאמן" (פשוטו כמשמעו) ביותר מדי אלבומים מהז'אנר הזה הפרוגרסיב. אפילו אוהבי הז'אנר השרופים אומרים את זה, הוויכוח ביניהם הוא רק על איזה אלבומים הם מסכימים ועל איזה הדעות שלהם חלוקות. תגידו שזה נכון לכל ז'אנר, אז אני בתור אחד שהשתייך למורעלי הפרוג בעבר (אה.. כן.. כן!) יעיד שלא כך הדבר., אני בא הנה עם INSIDE INFO ידידי, אין דומה ואין ישווה.... אני מתנצל בפני כל אוהבי הפופ-המתקדם על הסארקאזם, ומבקש רשות להמשיך להתל גם בעתיד בז'אנר שכל כך דורש את זה, ומבטיח לכם לעשות זאת בחן, ומצהיר בפניכם שיש לי כבוד רב לכל מי שחש שאלבומים מן הסוג הזה אינם אידיוטיים, לעניות דעתי זה לא מוריד (או מעלה) כלום ממנו ומערכו . אני מדגיש את זה כי שמתי לב שערן כעס על הדאחקה בזמן שאני רציתי רק להתל ככמה פרוגרים עצבנים. ומבחן הזמן? זה משהו לא כל כך הוגן. אני מסכים עם זה , אז הנה אני כבר לא תומך יותר בחלק הזה של ההצהרה הקודמת שלי ... ההממ... אפילו שה STOOGES צלחו אותו יותר טוב מ GREENSLADE הא!!!