מבחן הזמן

melancholy man

New member
מבחן הזמן

בעקבות ההודעה הזאת של ערן שהסתתרה לה אי שם בתחתית שרשור של חמש מאות הודעות (אני מפסיק לעקוב אחרי 70...) על פרוג, פאנק ומבחן הזמן, רציתי לשאול אותכם על מבחן הזמן, מה זה מבחן הזמן מבחינתכם? מה עובר את המבחן הזה ומה נכשל? האם יש לזה בכלל משמעות? מה מבחינתכם לא עבר את המבחן ונשאר כיתה יחד עם טוני בנט ודיטר בוהלן (הבלונדיני ההורס ממודרן טולקינג). מבחינתי, מבחן הזמן שלי, הוא מבחן אישי, מה שנשמע לי טרי ומלא אנרגיה היום כמו בפעם הראשונה ששמעתי אותו, או נשמע לי טרי כמו שאמור היה להשמע כשהוקלט, עובר את המבחן הזה, זה לחלוטין אישי ולא אומר כלום על שום דבר אחר. למעשה כל מה שאני אוהב, שרד את המבחן הזה אצלי.

HelterSkelter1

New member
מבחן הזמן

זה דבר טיפשי, שכמו שערן אמר, ואני מסכים איתו, שייך בעיקר למבקרי רוק. המונח הזה הוא השתקה, זריקת סיסמא לאוויר כדי ליצור "הגנבה" של טעמו של הכותב, Filler של ביקורות וכו'... סתם משהו שעולה לי לראש עכשיו בעקבות האזנה לג'פרסון איירפליין - האם הם שרדו את הזמן? הרי הם נשמעים ארכאיים טילים, ממש ענתיקה שלהרבה אנשים תשמע מיושנת ולא רלוונטית. אז אחרי שהסכמנו שהם מיושנים להחריד (גיטרות קצב, תוף מרים ושירה סיקטיזית) נשארנו עם טעמו של הכותב - האם הלהקה נשמעת טוב? עכשיו, אם הם נשמעים טוב, אז כנראה אחרי ה40 שנה שעברו מההקלטה הזאת (כן, השנה לפני 40 שנה זה אומר 67' - סרג'נט פפר, פייפר, האקספיריינס הראשון וכל הגדולים של שנה זו חוגגים 40) הם שרדו את הזמן אצל חלק מהאנשים, בניגוד למשל לELP, שזוכים לתיעוב בעיני חלק מהאנשים, אבל למרות זאת יש עוד אחרים שאוהבים אותם. אז מי קבע שג'פרסון איירפליין שרדו את המבחן וELP לא? זה מחזיר אותי לטעם אישי של מבקרי רוק, והפוזה הקולית שלהם. זה הרי חלק מעניין, לא? One pill makes you larger, and one pill makes you small and the ones that the rock critics give you don't count at all

כן, מבקרי רוק הם צאצאי השטן

שנשלחו לכאן על מנת להשמיץ את הפרוג, ולמרר את חייכם.

pasteran

New member
אז מי בתפקיד פרקליט (צאצאי) השטן?

השטן מת. אומנות זה הכל

HelterSkelter1

New member
Six Six Six critiX

גלאוחובסקי לדוגמא הוא באמת סוג של שטן, אבל לקרוא למה שהוא מבקר "רוק" זה מוגזם, וגם לקרוא לו מבקר זה כבר הגזמה. Ex-Satan, בשבילך.

גל אוחובסקי שטן? מבקר רוק?

אני הזכרתי אותו בכלל? אנחנו כנראה מפלנטות אחרות.

LadyG

New member
נו ברור...

את מנגה והלטר ממאדים. בשביל התובנה הזאת לגרור את גל אוחובסקי לכאן? לא מגיע לגל.

HelterSkelter1

New member
מבקר רוק - זה היה בצחוק

הקיצור, די להיות מרירה כזאת, היית אמורה להבין שאני לא מדבר ברצינות... כנראה זה לא עובר טוב באינטרנט. תאמיני או לא - בכל הנוגע למבקרי רוק שהם לא ישראלים - אני נוהג בעיקר להאמין לאמ"ג. למה? כי אני מוצא שהביקורות שהם כותבים הם מאוד תמציתיות וחיוניות, וזה מבחינתי הכי טוב כי הן בדר"כ נטולות אגו ופוזות. אני גם קורא במקומות אחרים, אבל אותם זה יותר בשביל הכיף וההשכלה - פחות בשביל לדעת על איזה אלבום לשים את העין (ואת הכסף).

אמ"ג איננו אתר ביקורת

זוהי אנציקלופדיה מקוונת. אז אילו מבקרים אתה קורא "בשביל הכיף וההשכלה"?

HelterSkelter1

New member
לא משנה איך תקראי לו

אני גם משתמש ב allmovie.com... שניהם ממלאים הכי טוב לדעתי את התפקיד של "סקירה או ביקורת" על מוזיקה או סרט - הם גורמים לי להחליט אם אני ארצה לשמוע\לראות אותו או לא. מבקרים? אני לא נוהג לזכור את השמות שלהם (כמו שאמר סיביליוס אם אני לא טועה, "עדיין לא נבנה אף פסל בדמותו של מבקר" (Pay no attention to what the critics say... Remember, a statue has never been set up in honor of a critic!). בעיקר באתרים שמתמחים בז'אנרים מסויימים, בבלוגים, בשרת העיוור, בפורומים ובשד יודע איפה עוד. אני לא קורא את ה Record Collector, Mojo Rolling Stone ודומיהם.

melancholy man

New member
גם נכון, אבל זה המבחן שמעניין אותי

האמת שאני לא בטוח שיש משמעות אמיתית לביטוי הזה, מה שכן, אם לקחת את הדוגמא של HelterSkelter1 אם מבקר רוק חושב שזה מגניב וקולי להגיד ש"ג'פרסון איירפליין שרדו את מבחן הזמן" או מה שזה לא יהיה, זה אומר שהם כנראה שרדו את המבחן הכי חשוב של מוסיקת פופ, מבחן המגניבות ולהיות מגניב 40 שנה, זה יותר קשה בעיני מלהיות מוצארט במשך ארבע מאות שנה..

HelterSkelter1

New member
שמע

מוצארט היה מגניב כולה 35 שנה, וגם זה בלחץ. אחר כך הוא נח בקברו, בשכיבה, כ215 שנה. ג'פרסון איירפליין מגניבים כבר יותר מ-40 שנה. אז כן, יותר קשה להיות ג'פרסון איירפליין. מה גם שהקאבר של ג'ים קארי ב"כייבל גאי" מגניב בפני עצמו, אז הם בכלל ניצחו.

wawadhani

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

קודם כל מקפיצה, לפני שגם ההודעה הזאת תלך לאיבוד... ובקשר למבחן הזמן, ברור שזה אישי לכל אחד, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש להקות/זמרים שעד היום הדור הצעיר ממשיך לשמוע אותן. להקה כמו הביטלס מבחינתי שרדה את מבחן הזמן. אם אני, ההורים שלי ואחי בן ה 14 שומעים אותם, הם שרדו.

LadyG

New member
אני לא יודעת

אבל ביטלס..מבחן... זמן - לא מצליח להתקשר לי ביחד. לא שייך אף פעם לדיון שנושאו מבחן זמן ו/או טעם אישי. ואני יותר נוטה לחשוב, שטעמנו האישי עובר שינויים כל הזמן.

wawadhani

New member
בדיוק, הם שם

המעמד שלהם מובטח ולא סתם. העולם עבר הרבה שינויים ובכל זאת הם תמיד שם, לזה אני קוראת לעבור את מבחן הזמן. זה לא שקראתי ביקורת טובה על הביטלס והחלטתי לשמוע אותם, פשוט שמעתי והתאהבתי כשמסביב היו המון להקות עכשויות אחרות שיכולתי "לבחור" בהן. מבחינתי "לעבור את מבחן הזמן" זה לא לגשת למבחן ולהוציא מעל 60, זה פשוט להישאר בתודעה מספיק שנים ודורות

HelterSkelter1

New member
לפי הביטלס בוחנים דברים אחרים

או במילים אחרות - הביטלס הם המשגיחים של המבחן הזה.

fenriz

New member
מבחן הזמן הוא סתם מיתוס

אין דבר כזה מבחן הזמן. הדבר היחיד שיש הוא מבחן הטעם האישי של המאזין. גם מוזיקה שנוצרה לפני הספירה ונוגעת במישהו אחד עושה את שלה. מה לעשות שמשלמים לאנשים כדי שימלאו דפים בביקורות, והיו חייבים להמציא כל מיני מושגים כדי לשבח / לקטול, ומבחן הזמן הוא אחד מהם.

Jflyaway

New member
משהו מה anti christ of prog

תודה מלנכולי שהעילית את זה לכאן, כי לא הייתי רואה את ההודעה של ערן שכוונה כל כולה אלי, בגלל הודעה קודמת שלי, אז אני יענה לו עכשיו, ובהזדמנות יהרהר על נושא מבחן הזמן. אז קודם כל יש פער בין הרצינות הפסטרנית לבין הגישה ההומוריסטית הטיזרית שנקטתי כלפי ברמלאי בעיקר, רק בגלל שאני נהנה להתכסח איתו בקטנות בענייני הפרוג, אבל זה בא ממקום אוהב והוא יודע את זה. זה משהו שהפך לטרייד-מארק ביחסים שלנו, מעין בדיחה פרטית שהפכה לציבורית.. ALL THE BETTER כי יש לנו קהל וזה לא נכון שהוא (ברמלאי - ביחס לירידות שלנו על הפרוג) נחמד מדי ... יותר מדוייק לומר שהוא נהנה מפן הבידורי של זה יותר מאשר הוא מחפש להיות זה שיגיד את המילה האחרונה, וזו מעלה יפה לאדם. אולי זה בגלל שהברמלאי יודע שאני בעצם חובב לא מעט אלבומי פופ-מתקדם, אז הוא מחייך ככה בפנים ואומר לעצמו: "טוב, ניתן לחריין להתפרע שיהיה מבסוט, אני הרי יודע שהוא סוגד ל PAWN HEARTS" והוא צודק. אני מת על החרא הדפקטיבי הזה. אבל זה שאני מת על הדבר הזה של הגנרטור של ונדר גראף, ועל FOXTROT של ג'נסיס, ועל HATFIELD AND THE NORTH זה לא סותר את זה שבאתו הזמן שאני נהנה מהם אני חש שלפחות השניים הראשונים בין שלושת הדוגמאות מגוחכים להחריד בגלל היחס האבסורדי שבין המהות שהם כביכול מציגים לבין הרצינות התהומית שבה הם לוקחים את עצמם, ובעיקר הדרך שבה הם מציגים את המהות הזו. נסו לעצור לרגע ולחשוב על זה. ולא יעזור כלום, האמינות של האמירה של האלבומים מן הסוג הזה תישאר תמיד מפוקפקת, כי יש בהם משהו כל כך .. לא יודע.. "דבילי"? אז כן, עם כל זאת אני חייב להודות שאני נהנה מהשניים האלו ומעוד כמה שכאלו, באותה הדרך שבה אני נהנה מסרט שמתיימר ברצינותו אבל מועד בגדול באמינות שלו. ובכל זאת - יש בו משהו מרתק... לא יודע, אולי זה בגלל שאני מתייחס הרבה מאוד לתמלילים, לרעיונות, ולאפקט הנפשי רגשי של מה שאני שומע, וב"מבחן ה MESSAGE " האלבומים מן הסוג הזה בז'אנר הפרוגרסיב יכולים לכל היותר להצחיק, בזמן שלא זו הייתה הכוונה. ואני לא הראשון שחושב שיש גם מוסיקה שהיא קצת דבילית. הרבה יגידו את זה על אמנים שאני מאוד מעריך, וזה בסדר, אלא שרוב רובנו יודעים שבשורה התחתונה יש משהו "בלתי-ייאמן" (פשוטו כמשמעו) ביותר מדי אלבומים מהז'אנר הזה הפרוגרסיב. אפילו אוהבי הז'אנר השרופים אומרים את זה, הוויכוח ביניהם הוא רק על איזה אלבומים הם מסכימים ועל איזה הדעות שלהם חלוקות. תגידו שזה נכון לכל ז'אנר, אז אני בתור אחד שהשתייך למורעלי הפרוג בעבר (אה.. כן.. כן!) יעיד שלא כך הדבר., אני בא הנה עם INSIDE INFO ידידי, אין דומה ואין ישווה.... אני מתנצל בפני כל אוהבי הפופ-המתקדם על הסארקאזם, ומבקש רשות להמשיך להתל גם בעתיד בז'אנר שכל כך דורש את זה, ומבטיח לכם לעשות זאת בחן, ומצהיר בפניכם שיש לי כבוד רב לכל מי שחש שאלבומים מן הסוג הזה אינם אידיוטיים, לעניות דעתי זה לא מוריד (או מעלה) כלום ממנו ומערכו . אני מדגיש את זה כי שמתי לב שערן כעס על הדאחקה בזמן שאני רציתי רק להתל ככמה פרוגרים עצבנים. ומבחן הזמן? זה משהו לא כל כך הוגן. אני מסכים עם זה , אז הנה אני כבר לא תומך יותר בחלק הזה של ההצהרה הקודמת שלי ... ההממ... אפילו שה STOOGES צלחו אותו יותר טוב מ GREENSLADE הא!!!

למעלה