מבחן האמונה

ד ר א ל

New member
מבחן האמונה

קראתי היום בספר "גם לא בפני עצמך" (הוצאת דע"ת) ונתקלתי בשיחה מעניינת (הספר מורכב משיחות שיחות ) ולהלן השיחה: מבחן האמונה האחד ואיל בלתו של הכנסיות הנוצריות הוא יחסן ליהודים: יחס של אהבה בלתי מותנית ליהודים מעיד שישוע המשיח, שהוא התאנשותה של האהבה האלהית, לא רק התקבל על ידן אלא גם מיושם הלכה למעשה. יחס זה יביא לשגשוגן הבלתי פוסק של הכנסיות הנוצריות, לאיחודן האיתן, לחיזוקן הבונה ולהרחבתן הברוכה. יחס של איבה ליהודים ורדיפות, מעיד עדות שאינה משתמעת לשתי פנים שאמונתן של הכנסיות הנוצריות היא אמונת שווא. נוצרים האויבים את היהודים ורודפים אותם אינם בלתי אם מתנגדיו המושבעים של אלהים ורודפיו הקנאים של ישוע המשיח, וקבלתם אותו היא התחסדות ומרמה. מנת חלקם של נוצרים אלה - הפילוג, השנאה, הרדיפה אחר כבוד שווא, הצביעות, הבגידה, החרב והחורבן. מבחן האמונה האחד ואין בלתו של היהודים הוא ישוע המשיח: קבלתו של ישוע המשיח ויישום תורתו הלכה למעשה, יעיד על אמונת אמת איתנה שדבר לא יוכל לה, ועל דבקות בל תימוט באלהים, שאהבה הוא. יהודי שקיבל את ישוע המשיח ומיישמו הלכה למעשה, מתוך דבקות איתנה באלהים ואהבה לו - חושף את הזיק האלהי שבקרבו ומבן תמותה הופך אלמותי. כל עוד אין היהודים מקבלים את ישוע המשיח ואינם מיישמים אותו - מתנגדים הם לאלהים שהוא אהבה ואויבים אותו, ומנת חלקם - הסבל והעינויים של מי שמגרש אלהים מעל פניו, השנאה, הרדיפות, הבגידה, והחורבן. 25.1.93 והכותב הוא שלמה קאלו.

ד ר א ל

New member
טעות הקלדה:

השיחה צריכה להתחיל כך: מבחן האמונה האחד ואין בלתו של הכנסיות הנוצריות....

yaponchik

New member
שלמה קלו.

לא יצא לי להכיר אישיות זו, יש לו מספר אהרות והתגלויות נחמדות... אבל מעניין אותי לדעת מדוע הקהילה שלו הסתגרה ומה הראיה שלהם.. יותר חשוב לי זה שהם יבורכו ושיהיו נכונים ותמימים לפני אלוהים ויאהבו אותו בכל ליבם ואת שכנם.. יש במה שהוא אמר דבר נכון כי באמת שינאה. גם כלפיי הערבי או היהודי או האפגניסטאני. זה לא משנה כלפיי מי. לשנוא. ולהיות חסר סליחה ואהבה..זה התכחשות לתורת ישוע וכמובן שזה קשה אבל רוח האמת. תאפשר ללבבות הפגועים והפצועים להפתח לסליחת האלוהים ולאהבתו אשר אין לה משוא פנים לאיש! ד"א מחר תהיה ארוחה ניפלאה של ערבים ויהודים בבית בירושלים זה יהיה מבורך באהבת ישוע המשיח ובאחדות ברוחו האמיתית והטובה! בחסד האדון תתיפללו אחים ואחיות יקרים במשיח האמת שהתאספות זו תהיה ליברכה ולקרוב לבבות וחלקים שונים בגוף המשיח ליבי תפילה עבור זה שתהיה אחווה ואהבה ועידוד בין הערבים והיהודים המאמינים בארצנו. זה להיות אור לעולם!

salt of earth

New member
אגב מי זה שלמה קאלו?

ומה הקהילה שיש לו. יאפוצ'יק (תמיד חושבת על אפצ'י משום מה) הארוחה הזאת נעשית במסגרת של בית האור בשפרעם נכון? בהחלט רעיון מצוין וכל הכבוד ליוזמים מפגשים כאלו כדי לעודד את האחווה בין כל העמים

ד ר א ל

New member
מלח הארץ שלום

אני מתפלא עליך, אני כבר חודשים ארוכים מביא מדבריו של שלמה קאלו ועוד לא טרחת להתעניין :) אביא לך קישור של אתר שמפרסם אחד מהאוהדים את דרכו של שלמה קאלו, אין זה אתר רשמי, גם אין אתר רשמי. אבל יש את אתר הוצאת הספרים שמפרסמת את ספריו (ההוצאה שייכת לשניים מתלמידיו). אני לא יודע הרבה על הקבוצה שיש אצל קאלו רק יודע שהם נקראים קבוצת אמן. בעבר הם נקראו אח"ד והיו נזירים, לאחר מכך נשתנה הקו.

ד ר א ל

New member
חחח נחמד, לא שמתי לב, כל הקישורים של "אתר"

מובילים לאותו קישור עצמו. והוצאת הספרים לאתר הוצאת הספרים

salt of earth

New member
לאאאאא

אני מכירה מי זה ויודעת שהיית מביא את הדברים שלו תמיד, אבל לא הבנתי מה זה "הקבוצה שלו" וגם לא ממש קראתי את הביוגרפיה שלו (כנראה שלא הבאת אותה לפורום
) עכשיו קראתי את הביוגרפיה שלו באתר שצירפתי וזה בהחלט מאוד מעניין.

yaponchik

New member
היי מלח

בסוף המאמינים מרמאללה לא יכלו להגיע כי סגרו את המעברים..:/ הכונה ארוחה ניפלאה ומלאה במטעמים אבל לא זה החבל..אלא הלב שלנו היה מלא רצון להתחברות איתם והתאחדות באהבה ורינה לאלוהים. לבסוף הגיעו שני חברים מבית לחם..היה ממש נחמד..אני מקווה לעוד ארוחות ופגישות כאלה ומקווה שיום אחד הוכל להיות נוכח בפגישה כזו בבית לחם או רמאללה או מקומות אחרים..שם האהבה תיגבר ותעלים את הפחד.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif אמן!!! כולנו אחד בישוע המשיח אדוננו../images/Emo23.gif

יוזמה מבורכת מה דעתכם לעשות מפגש עם הכניסייה שלנו בחיפה..
אנו מזמינים
!

salt of earth

New member
אכן זה משהו מבורך

הכנסייה שלי עושה מפגשים כאלה עם נוצרים מבית לחם כאשר מתירים להם להגיע וגם עם צליינים נוצרים מחו"ל. לפני שבוע ומשהו אירחנו קבוצה נהדרת של צליינים ואני לא אגזים אם אומר שהיה באולם דוברי 7 שפות שונות והתפללנו ושרנו באותם 7 שפות שונות
זה כל כך מעודד לראות התכנסות של אנשים השייכים לתרבויות ושפות שונות ואיזורים שונים אך מתאחדים במשיח

salt of earth

New member
אני חושבת יותר בהיבט רחב משלמה קאלו

יחס של אהבה בלתי מותנה של הכנסייה והמאמינים לכל בן אדם לא חשוב מה הוא.

lion 7

New member
אי אפשר לחיות בעבר , אם כי..

אם האדם המבורך זה קרא קצת על הרדיפות שהתנהלו במזרח בין ראשי דת האם ``היהדות`` לבין הנוצרים הראשונים בטרם הפיכתם לדת המדינה במאה הרביעית , אני מניח שהעבר שייך לעבר , לא צריך לחפש אשמים במדון שהתחילה בו דת האם , בתחילת המאה השנייה אמר אתנאסיוס בתגובה על המצב העגום שהביא לנתק מוחלט ביניהן : זה אחת השגעונות להיות נוצרי/מסיחי ויהודי באותו זמן , וזאת לאור הצעדים שהניחה אותה יהדות קדומה , לצערנו .. על מצב הנוצרים בתימן כחלק מהכנסיה העולמית בזמנו , המזרחית אף אחד מתיחס .. מה שאמר חצאי אמת , שוב לצער כולנו..

ד ר א ל

New member
היי ליון

אם התייחסת לקטע , לא מדובר על העבר, אלא על ההווה והעתיד לבוא.

lion 7

New member
../images/Emo52.gif

עכשיו שאני מול המחשב, קראתי בעיון רב ואני מתנצל על הפזיזות שלי
, שלא קשור לתוכן ההודעה מגיע לך התנצלות ממני דראל יקר אכן מסכים על כל מילה ממה שכתבת, בליינד אני טועה לגמרי

למעלה