מבחן בראור - מס' שאלות נקודתיות

Mango90

New member
מבחן בראור - מס' שאלות נקודתיות

שלום ושבת שלום לכל החברים :)

ביום שני הקרוב אקיים מבחן בראור (מבחן כושר גופני בצבא שבוחן 3 אלמנטים: כפיפות בטן,שכיבות סמיכה וריצת 2000 מטר)

רציתי בבקשה להתייעץ איתכם ולבקש את עזרתכם המפורטת במס' שאלות ואשמח מאוד אם תעזרו לי :

1. בהנחה וסדר המבחן הוא קודם כל שכיבות הסמיכה,כפיפות הבטן ורק אז הריצה (כלומר ריצה באיזור שעה 6:30 בבוקר),איך עליי להיערך מבחינת תזונה באותו הבוקר ובלילה לפני?מה עליי לאכול?דברים שמוכחים כנותני בוסט אמיתי?
2. על אילו דגשים עליי לשים לב בנוגע לריצה בכל הקשור לנשימות,חלוקת עומסים ומתיחות לפני אחרי? (שימו לב שהיעד שלי הוא ריצת 2000 באיזור ה9:00 דקות)
3. בנוגע לנושא שכיבות הסמיכה - האם ישנם טיפים לגבי מתיחות מוכחות לפני הבחינה וטיפים בנוגע לביצוע נוח/קל יותר בזמן הפשיטות עצמן?

כל טיפ ועצה בנוגע למבחן ולשאלות יהיה מצויין. המון תודה חברים!
שבת שלום!

Mango90

New member
כן,לסדר הזה התכוונתי,אבל מה עם תשובות לשאלות?

:)

אבירוזי

New member
אין יותר מדי, אבל

יש תורה שלמה לכל שאלה ששאלת, אתה יכול לעשות מחקר על כל אחת בנפרד, וגם אז לא תמצא תשובה אחידה.
1. שינה טובה. תשתה מספיק מים ביום שלפני שלא תגיע בחוסר. אל תאכל משהו כבד בערב שלפני. לא צריך משהו מיוחד, אבל עדיף משהו על בסיס פחמימות. בבוקר תאכל משהו קל שלא תגיע על בטן ריקה, לחם או טוסט, בננה/תמרים כשעה לפני (מאוד אישי - זה תלוי כמה מהר אתה מעכל...)
2. בעקרון - תעשה את מה שאתה עושה באימונים. אני לדוגמא לא עושה כמעט מתיחות לפני, אבל חשוב לעשות חימום קל - ריצה קלה לעורר את הגוף ולהעלות קצת את הדופק. מבחינת עומסים - אל תתפתה ותתחיל חזק מדי, הרבה פעמים ראיתי צעירים שמתחילים חזק ונשברים בהמשך.
3. אין טיפים מיוחדים - מה שהתאמנת זה מה שיש.

והכי חשוב - לא ציינת למה המבחן ואם הוא היחיד. כי אם זה לגיבוש מסויים, משקל בוחן הבראור הוא דיי קטן, ואם אתה לא רץ באיזור ה 8דקות פלוס מינוס, עדיף לך להשקיע ולהתבלט במבחנים הנוספים ששם המשקל לטובת הציון הסופי הוא גבוה יותר.

אבירוזי

New member
תלוי בך

תמרים זה רק דוגמא לאוכל שמתעכל מהר יחסית, ויש בו מספיק אנרגיה זמינה. באופן כללי, עדיף לא לנסות דברים חדשים ביום תחרות/מבחן, אבל אם הקיבה שלך עמידה, אתה יכול לאכול תמר כמה דקות לפני הריצה. מה שחשוב זה שלא תקבל בחילה או שתהיה לך אי נוחות בריצה.
בשורה התחתונה, ועיצה לצבא - הכל בראש.
אם תשתה מספיק נוזלים (אבל לא להגזים) - תרגיש טוב ותצליח. עזר לי בכל הגיבושים שעשיתי לפני 20 שנה...

galcsolal

New member
מנסיוני המועט....

הבראור שאתה עובר,לשם מה הוא ?
חלוקת הנקודות בבראור: 15 נק'-שכיבות שמיכה
15 נק'-כפיפות בטן
70 נק'-ריצת 2000 מ'
עכשיו ,הרעיון של ריצת הבראור בגיבושים (אם זה בגיבוש),הוא למיין את הנבחנים כך שבכל קבוצה בגיבוש יהיו טובים,בינוניים וחלשים.
בשביל שלא יהיו קבוצות של חלשים וקבוצות של חזקים,וכך ניתן להעריך ולמצוא את החזקים הרבה יותר בקלות,אז אין לך מה להילחץ מהבראור,זה רק שיטת מיון.
כל העסק הזה של הבראור נגמר די מהר,לדעתי אין מה לאכול יותר מדי לפני,זה רק יכביד עליך בריצה ובכפיפות בטן.
תנסה לישון טוב,תתעורר מוקדם בשביל להגיע עירני,ואל תפתח מהר מידי בריצה למרות שזה מאוד מאוד מפתה.
בהצלחה

amirmizr

New member
אז ככה...

אני עובד באבטחה ואחת לכמה זמן בריענון אנחנו נדרשים לעשות בראור כך שעשיתי לפני שבועיים...

לגבי תזונה ממליץ לא לאכול ארוחה כבדה ערב לפני,
על הבוקר לדעתי אין צורך לאכול משהו אולי פרי קטן או תמר שניים

(סתם לידע כללי...
בכפיפות בטן - המקסימום שמקנה לך 100% - 86
שכיבות סמיכה - " " " " - 75
ריצת 2000 - " " " " - 6:48 ד'

השילוב בינהם מהווה את הציון הסופי
כששכיבות סמיכה וכפיפות בטן מהווים כ"א 15%
והריצה 70 % )

במקרה יש לי פה את הדף עם הציון על כל אלמנט ואלמנט
אתה מוזמן להציץ...

האם היעד של 9 דקות הוא כתוצאה מהיכרות בריצות קודמות?
כי אם לא, ממליץ לך לנסות היום בערב \מחר בבוקר בקצב רגוע (אפילו רק קילומטר)
בשביל לדעת איפה אתה עומד , בהצלחה ,ואל תשכח לספר איך היה!

Mango90

New member
עניין ה9 דקות נובע מכך ש :

מניסיונותיי הקודמים,ביחס לכמות שכיבות הסמיכה והבטן שאני עושה,לדעתי 9 דקות יקנה לי ציון מספיק,אולי אפילו מעט יותר מ9 דקות.

SivanILoveU

New member
שים לב - מתיחות

לא רק שלא מוכח שמתיחות יעזרו לביצועים, אלא בדיוק להפך
ביצוע מתיחות סטטיות לפני מאמץ יורידו את הביצועים שלך
תשמור אותם לאחר הבראור

למעלה