מבחן בעל-פה

מבחן בעל-פה

הי לכולם היות והילד שלי הוא ADHD מאד מתקשה בקריאה, ועכשיו יש לו מבחנים, הוא בכיתה ב´, ביקשתי מהמורה לעשות לילד מבחן בתורה בעל_פה, ועבדתי איתו המון חזרות לקראת המבחן, וכששאלתי אותו נו איך הלך הוא אמר לא כל כך טוב, ושהמורה אמרה שהוא לא היתכונן מספיק, אני מאד מרחמת על הילד אני יושבת איתו המון, וכשאני איתו הוא יודע, ונראה לי שהמורה שואלת אותו הוא מאבד ביטחון והכל פשוט בורח לו, אבל למרות הכל אני ממשיכה לעודד אותו כי הוא מאוכזב, ואומרת לילד שזה לא נוראה אבל בתוך תוכי בליבי אני די מאוכזבת, אבל בשום אופן לא מראה לילד שום אכזבה. והיה עוד מבחן בהכתבה והתכוננתי המון עם הילד ולא הלך. ביי פזית

היי פזית יש לי שאלה

האם הילד נוטל ריטאלין גם בשעות אחרי הצהריים? אולי שווה להתייעץ עם הנוירולוג לגבי מינון לאחר הצהריים כשיש לו מבחנים והוא צריך ללמוד, לא לנתינה באופן קבוע אלא רק במקרים של צורך דחוף. אפרת

אפרת יקרה

שאלה טובה, כן הרופא המליץ על עוד חצי כדור אחר הצהריים, אבל אני פוחדת לא יודעת למה, כל הנושא משפיע עלי . ביי פזית

ממה את מפחדת???

לא מובן לי העניין הזה! אם הוא נוטל ריטאלין בבוקר, והרופא המליץ על תוספת אחה"צ אז למה את מחכה? למה את נותנת לילד להתמודד עם הקשיים? את רואה את התוצאה ואת עדיין מפחדת?? יקירתי, במיחוד לאור העובדה שמדובר על המלצת רופא - תני לו את הכדור של אחה"צ וקלי עליו ללמוד. אגב לא אמרת איך היה בשיחה עם המורה והיועצת? אפרת

הכתבות ומבחנים בע"פ

שלום פזית, קשה לקרוא את שכתבת. חשבתי שהמורים כבר קצת יותר מבינים בנושא וקצת יותר רגישים כלפי הילדים.אין ספק שהילד מאוכזב אבל את כאם חייבת להקשיח אותו ולהסביר לו את מהות הבעייה ושיש אנשים שאינם מבינים זאת ומכאן ההערות. לגבי הכתבות, חבל על הילד וחבל עליך. תביני הוא אינו מסוגל לצלם את המילה ולהפנים אותה. הרבה שנים יעברו עד אשר הוא יגמל משגיאות כתיב, אם בכלל. ישנה קלטת הממחישה את בעיות הילדים ואת המורים שאינם מבינים כיצד הם גורמים להם עוול. זוהי קלטת שכדאי שתהיה אצל כל משפחה הסובלת מהנושא והיא מידעת את ההורים איך להתייחס לנושא. כמו כן היא מסבירה למורים איך להתייחס לילד. אם תרצי פרטים, אוסיף כאן. בברכה, נחמה א. כתובתי [email protected]

למעלה