מבחן בנדר גשטלט

noa144

New member
מבחן בנדר גשטלט

שלום לכולם,

אני מנתחת לראשונה את המבחן עבור נבדקת, ואני לא מצליחה למצוא פירוש כאשר אחת הצורות (ולא הצורה הראשונה) מצויירת ממש על השוליים של הדף, נוגעת בקצה הדף. אני בטוחה שיש לזה משמעות אבל לא הצלחתי למצוא אחת מספקת. מדובר בצורה המייצגת את ה"אני" ביחס לעולם (צורה שכולאת בתוכה צורה אחרת).

צתודה מראש.

גרא.

New member
144נועה,אין מקום לנתח משמעות של העתקת

צורה אחת בלבד,אלא להתייחס למכלול הכולל שתי הצורות.כזכור,המבחן בודק תחומי התנהגות של הנבדק,כמו
דיוק,זכרון,אסרטיביות סדר קפדנות,כאשר עיוותים בבצוע ,עשויים ללמד על ליקויי למידה כאחה או אחרים.אם את
בודקת זכרון של הצורות,אחרי שהוא גמר להעתיק את כל הצורות,שימי לי אם ההעתקה מהזיכרון מדוייקת יותר
או פחות מהעתק הצורות עצמן.אם ציור חוזר מהזיכרון מדוייק יותר,גם לגבי הצורה שציינת,המשמעות כאן היא
שהנבדק מתפקד טוב יותר בתנאים של אי לחץ,ולהפך.אפשר לחפש הסבר גם בספר המבחן.

noa144

New member
כן אבל אני לא בוחנת כרגע

אוכלוסייה עם ליקוי כלשהו, אני בודקת נבחנת בריאה לחלוטין בשביל ניתוח אישיותי לפי מבחן הבנדר (הוא הרי לא משמש רק כמבחן נוירופסיכולוגי פר סה).
כאשר מנתחים ספציפית את הצורה הזאת פשוט לא מתייחסים למיקום שלה ואני חושבת שזה חשוב ולא מוצאת פרשנות. אז אם יש למישהו השערה אני אשמח.

גרא.

New member
noa144,חוזר על הנאמר,בכדי לנתח את אישיותה של

הנבדקת,לא מספיק לנתח רק ציור אחד מתוך 8 צורות,אלא להתייחס לכל הצורות,ולפרמטרים רגשיים
כמו דיסטורציות,גודל,רוטציות אינטגרציות.יש לשים לב גם לגודל הציורים,האינטגרציה של שתי צורות
הפוגשות זו את זו,ועוד.

חוזרת ספציפית לאבחון

בכל אבחון סטנדרטי, לא רק בנדר גשטלט, אלא כל אבחון שהוא, מה שעושה אותו סטנדרטי זה שכל מי שמשתמש בו עוקב בדיוק אחרי הפרמטרים שהוא בודק.
אם אין התייחסות למיקום, אף אחד מהמשתמשים באבחון לא מתייחס למיקום גם אם את חושבת שהוא חשוב.

יכול להיות

שתוכלי למצוא משמעות בנקודה הזאת אם תיעזרי בשיטה של פענוח ציורים.
אבל כמו שיעל אמרה, אז זה כבר לא יהיה ניתוח סטנדרטי.

danapsy

New member
הי נעה

עונה לך על רגל אחת, כיוון שכפי שנאמר, קשה לאבחן מבלי לראות את כלל הצורות ודפוסים רחבים יותר. ובכל זאת, לפי hutt, שזוהי שיטת הניתוח המקובלת על רבים, יש לבחון מהי הצורה הספציפית. אמרת צורה שכולאת בתוכה צורה אחרת, את מתכוונת לצורה 8? אם כן יש לה משמעויות נוספות, בטווח יותר של יחסים עם האם. אם צורה אחרת, יש לבחון את הפרשנות הספציפית. ואז יש לבדוק מה גרם לצייר על השוליים- הפרשנות יכולה להיות בדיקת גבולות/קונפליקט בתחום זה, התנהגות של סיכון והתקרבות לגבולות הסיטואציה או לחילופין צורך באחזקה צמודה וגבולות ברורים.

עם זו רק הצורה הזו, צריך לחשוב על הקונפליקט שמבוטא ספציפית על ידי הצורה. אם דינאמיקה כללית יותר, יהיו משמעויות אחרות. בהצלחה!

למעלה