מבחן בוזגלו.

azaria

New member
מבחן בוזגלו.

רבים מן הגולשים כאן בפורום הינם פחות או יותר מאותו סוג של אנשים. יש אדום ויש צהובה, ויש הרבה שאדישים לכדורגל ולצבעיו - אבל בגדול כאן הרוב הוא ממה שהתקשורת והפוליטיקה אוהבים לכנות "מעמד הביניים". אין לנו כאן (כמעט?) רקנטים. ואין גם (שוב, כמעט?) מסכנים חלכאים ונדכאים. האם זה סתם מקרה סטטיסטי? האם בעשירונים העליונים והתחתונים לא מתגרשים? ולא מקימים משפחות מורכבות? (כמובן שכן. אחרת לא היה על מה לכתוב טלנובלות) האם זה פשוט מפני לעשירים אין פנאי ולמסכנים אין יכולת להתחבר לאינטרנט? מה דעתכם? בטח יש לכם הסברים אחרים שעדיין לא העלתי. (ואולי בכלל ההנחה הבסיסית שלי לא נכונה. אולי בעצם יש ויש כאן מליארדרים וגם חלכאים ונדכאים?

החתולית

New member
לא חשבתי על זה...

בעצם, איני יודעת אם יש בינינו רקאנטים או חלכאים. אני משערת, שאנשים עשירים במיוחד, כאלה שאינם אנונימיים, לא יפרסו את חייהם כך בפני אחרים, תוך חשיפת זהותם. כך שפורום באינטרנט, מהווה בעצם, הפתרון האולטימטיבי עבורם. אז מי כאן רקאנטי ?

oehhe

New member
תשובת נציג המעמד הנמוך (185)

הרשו לי ראשית להתעלם מכדורגל וצבעיו, הפסקתי באופן הפגנתי ומוחלט להתעניין בכדור רגל כאשר הקבוצה אותה אהדתי הפסידה את הגביע העולמי. היה זה ב1966 כשברזיל לא עלתה לגמר. העשירונים העליונים, הם גולשים, אך אינם מרבים להתערבב עם העם, הם גם מגיבים, לפעמים אך באופן אלמונימי, דם כחול. להם יש גם את האמצעים לדלג על המשוכה הזאת וללכת לשרינקים יוקרתיים, וחברים, החברים שלהם הם תמיד מהמעמד שלהם ונוהגים כמותם. הפחות עשירים, אלו שמדגדגים את קו העוני (שיש לי הרבה מה לומר עליו כעת אך זה לא בטופיק) הם דווקא כן מתחלקים עמנו בפורומים, לא פעם נתקלנו בפורומים זעקות קורעות לב של אם יחידנית אשר לא נותרה לה פרנסה ועומדת להזרק מהבית. האינטרנט אינו סמל לעשירים no more. נכון הוא שבגרעין הקשה של ותיקי הפורום, אלה שראו אחד את השני בעיניים יותר מפעם אחת, כאן משרע ההכנסה לנפש הוא לא רב. למרות שזוגתך ואתה משתכרים לפחות פי 4 מאיתנו, עדיין גם אנחנו וגם אתם נחשבים למעמד הביניים. קשה לעשות סטיטיסטיקה על 6 או 10 זוגות. (מרצה לסטטיסטיקה טבע בנחל שעמקו הממוצע 1 ס"מ) אתה יודע מה, אכניס שאילתא בפורומים מתאימים ואחזור עם תשובה. oehhe

azaria

New member
זוגתי ואנוכי משתכרים פי 4 מכם?

לא פייר!!! זה פשוט לא הוגן להכניס לחישוב גם את משכורת העתק שאני מקבל מתפוז על ניהול הפורום! או שמא נתכוונת למשמעות היותר רטובה של "משתכרים"... שאז נדמה לי שהמאזן הוא באמת של פי 4. אבל לטובטכם!:-D

הבחנה מרתקת- ניסוח בעייתי

עזריה, אני חושב שאם זה נכון, שיש התכנסות מעמדית גם במדיום וירטואלי, זו תגלית סוציולוגית שבלי הגזמה אפשר לכתוב עליה דוקטורט ורב-מכר. לצד ההבחנה יוצאת הדופן הזאת, אני חושב שיש בעייתיות בשימוש במושג "חלכאים ונדכאים" מהטעם הבא: נניח שאני עני. זאת אומרת מרוויח משכורת שאינה עולה בקנה אחד עם צרכי משפחתי. נוסיף ונניח שאני גם עובד במשרה נטולת סטטוס חברתי גבוה ואולי אני בכלל לא עובד. עכשיו, אם אני נמצא בפורום הזה, האם אני יכול לראות את עצמי "חלכא ונדכא"? אני חושב שלא כי המושג יש בו שדה סמנטי של אומללות קיומית. לכן אני מציע להמיר את המושג השיפוטי הזה במושג יותר אובייקטיבי ופחות טעון. למשל, אנשים שמבחינת השכר שלהם נמצאים בשלושת העישרונים התחתונים או אנשים שמשכורת הנטו של משפחתם היא פחות מ-6,000 ש"ח למשל. כך יהיה יותר קל לאנשים להזדהות ולספר על מיקומם הכלכלי חברתי מבלי להיות מתוייגים כנדכאים שפלים ואומללים. אתה קונה את ההצעה עזריה?

מרשה לעצמי להגיב...

אני בטוחה ומשוכנעת שכאשר עזריה נקט "חלכאים ונדכאים" הוא לא התכוון להשפיל או להעליב. זו מטבע לשון שבאה מצורת התנסחות מסוימת. אולי ההומור לא תמיד במקום, אבל הוא הומור - ולא השפלה או עלבון. אני אמנם לא עזריה, אבל אני אולי הבנאדם שמדבר איתו הכי הרבה ומכיר את סגנון הדיבור שלו יותר מכל אחד אחר, ואני יודעת שהביטוי לא בא להזיק. אם יש התנגדות למושג עצמו, אני מאד בעד החלפה. אבל אני דווקא לא הייתי רוצה לדבר על מיקום כלכלי ועשרונים. יש בזה חדירה לפרטיות ו/או חשיפה שלי לא מרגישה נוח, ואולי גם לאחרים לא.

אין שאלה

זה שעזריה לא התכוון להעליב זה ברור לגמרי. איש לא אמר שהיתה פה חלילה איזו שהיא כוונה רעה. אני לא מכיר את עזריה טוב כמוך, אבל אני מכיר אותו מספיק כדי לקבוע שאין שום טיפת רוע באיש הזה, להפך! מה שאני כן אומר זה שאיש לא יזדהה מרצונו הטוב כ"חלכא ונדכא" ונדמה לי שגם זה ברור כשמש. אשר לכניסה לפרטיות- זה כבר עניין של נורמות תרבותיות וערכים אישיים. אני למשל מכיר את הקישקעס של חלק מחברי הפורום וחלק מכיר את שלי ולכן, לטעמי האישי, האישי ביותר, דווקא שאלת השכר היא לא ה-issue הכי אינטימי בעולם. אבל כמובן שאין טעם בכלל להתווכח בסוגיה זו. מה שמרתק עדיין בהבחנה של עזריה, זה שבאמת יכול להיות, שאפילו מדיום וירטואלי, שיכול לקבץ באופן תיאורטי את כל העולם ורעייתו, נוטה באופן "לא מודע" לייצר כמה סוגי הומוגניות בתוכו. עזריה נגע בסוג אחד, ויכול להיות שאפשר לחשוב על עוד כמה.

אבל אש"א, זה ממש לא חדש

לפחות לא למי שמתעסק בעולם הפורומים וקבוצות התמיכה הוירטואליות. אני למשל הייתי מאד פעילה עד לפני כשלוש שנים בקבוצת תמיכה של הורים לילדים שמרכיבים עדשות מגע (נשמע מצחיק, אבל זה ממש לא...). הורים לילדים שנולדו עם קטרקטים מולדים ועם עוד כמה סוגים של פגמי ראייה מולדים. הארנבון שלנו, בן ה-7, נולד עם דבר כזה. פעמים רבות ניסו האמהות שבקבוצה האינטרנטית הזו לעשות סטטיסטיקות. באיזה גיל למד הילד לדבר, ללכת; האם יש גם פגיעה בשמיעה; האם יש עוד בעיות מולדות (כי זו "עובדה" סטטיסטית שמי שנולד עם פגם מולד, נמצא בקבוצת "סיכון" להיות עם פגמים מולדים נוספים). וכל פעם שניסו לעשות דברים כאלה, מצאתי את עצמי בקבוצה קטנה של מזהירי אזהרות, שמסבירים לחברות היקרות שהקבוצה שלנו היא קבוצת ההורים דוברי האנגלית, בעלי גישה לאינטרנט, שנתקלו בקבוצת התמיכה הזו, ושיש להם ילדים במצב של הילדים שלנו. זה ממש לא מייצג שום דבר. כך גם אצלנו. אנחנו קבוצה של אנשים דוברי עברית, בעלי גישה לאינטרנט, שרוצים גישה כזו, גולשים בפורומים, ועונים להגדרה האמורפית משהו של משפחה מורכבת. כבר אנחנו קבוצה הומוגנית יחסית. אם אני לא טועה, ההתפלגות הסטטיסטית הנורמלית (הפעמון ההוא...) נוטה להומוגניות ברמה מסוימת, ולכן לא מפתיע אותי שאנחנו קבוצה די דומה גם מבחינת הגיל (למרות שיש לנו משתתתפים בקצות הפעמון) וגם מבחינה כלכלית.

החתולית

New member
המאה ה- 21 והגישה לאינטרנט

לא הגיעו אל כולם, ועדיין יש אנשים לא מעטים שלא מצליחים להתחבר למדיה הוירטואלית ולמחשבים בכלל. השרינקולוגית שלי (לשעבר) תמיד הביעה את הערכתה לכך שאני מצליחה להשתמש באינטרנט בצורות רבות כל כך. היא עצמה, לא משתמשת באינטרנט, וכשהיא רוצה למצוא מאמר כזה או אחר, היא מבקשת מהבנות שלה למצוא אותו. הקוסמטיקאית שמטפלת בי, עבדה שנים כסוכנת נסיעות בסביבה ממוחשבת. למרות זאת, אין לה מושג ירוק איך להשתמש באינטרנט, ואני זו שמוצאת עבורה מידע באינטרנט. אמא שלי, לעומת זאת, משתמשת באינטרנט ללא הרף. היא מתכתבת עם המשפחה שלה בחו"ל, מקבלת ניוזלטרים, מחפשת חומרים על כל מקום אליו היא נוסעת (יש פנסיונרים שנוסעים לפחות פעם בשנה לחו"ל אפילו אם הם לא רקאנטים) וכו'. אז למה כתבתי את כל המגילה הזאת ? כדי להראות שלא תמיד יש קשר בין מצב כלכלי ואינטליגנטי לכתיבה בפורומים (לא שלא ידענו את זה קודם לכן). אנחנו אכן קבוצה הומגנית, פחות או יותר, אבל אנחנו גם קבוצה קטנה יחסית. בפורום השכן בו אני כותבת לעתים, משתתפים יותר אנשים ובו אפשר למצוא אנשים בקשת גילאים רחבה יותר, ומצבים כלכליים שונים, כמו גם גוונים שונים של אינטלקט. אין לי מושג איך כל זה קשור לפוסט של עזריה (שאין בו עצם מרשעת אחת בכל גופו), אבל כתבתי אז אשלח.

חתולית יקרה... אם לא הייתה לו

אף עצם מרשעת אחת בכל גופו, הוא היה קצת משעמם. ואת יודעת, ואני יודעת, שהוא ממש לא משעמם - מה שמוכיח שכנראה שיש בו מרשעות מסוימת באיזשהו מקום. מה שאני מסכימה לחלוטין זה שעזריה הוא אחד האנשים הכי פחות מרשעים שאי פעם פגשתי, ושהכוונות שלו ב- 99% מן המקרים טהורות לחלוטין.

azaria

New member
די, די.... בבקשה.../images/Emo9.gif

מרוב מחמאות מוגזמות אני מסמיק כמו עגבניה. מילא אם היתה אמת בדבריכם. אבל ממתי אני צדיק גמור? או אפילו רק 99%? קרן, לא מספיקים הפלירטוטים שלי עם החתולית? כך מתנהג צדיק? ואם למישהו יש ספק כמה אני רשע, הוא או היא מוזמנים לשיחת הבהרה עם הפרימדונה שלנו. או עם אחיה האנרכיסט. מן הסתם יצליחו תיאוריהם והסבריהם של שני אלה למלא כרך או שניים בבריטניקה. וגם לי עצמי יש מה לאמר בעניין. אמנם לא כרך בבריטניקה, אבל גם לא בדיוק בשכונה של 99%.

oehhe

New member
גאוס ומשתתפי הפורום

אני מוצא לעצמי זכות להתלות באילנו גבוהים כמו עזריה קרן אש"א והתולה ההיא. אכן יש כאן תופעה שכולנו שמנו את לבנו אליה ואולי אפילו ראויה להחקר. אכן יש איזו התאמה כלשהיא בין חתך סוציו אקונומי לבין שימוש בפורום זה או אחר. דרך אגב, אני מניח שההתאמה שונה מפורום לפורום וחתך המשתתפים בפורום "הקטטר ואני" לא זהה לפורום "מאיה בוסקילה". בקריאה לאחור אני מוצא שאולי היו דברי בחלקו העלין של השרשור מעט חסרי טעם, הריני מתנצל על כך. בבנין ירושלין ניוחם oehhe the lefthanded octopus

rolan

New member
מי זו התולה ההיא

ולעצם השאלה אותה שאל עזריה. נדמה לי שמשהו מתפספס כאן בתגובות. אם הבנתי נכון שאלתו של עזריה היתה בעצם - מדוע הרקנטים ודומיהם, לא משתתפים בפורומים כגון זה שלנו... נדמה לי שלעולם לא תהיה לנו תשובה לכך. כי מי אמר שאינם משתתפים?! איך בכלל אפשר לדעת מי משתתף אם לא הזדהה, וככל הידוע לי רוב הגולשים באינטרנט ובפורומים בכלל, נשארים אנונימיים (וירטואלים יענו). גם בפורום שלנו, רב הנסתר על הגלוי, וזה בסדר לדעתי. איך אפשר לדעת מי הוא מי ואולי זה איזה רקנטי מוטרד/מתלבט/שואל וכד' כותב בניק או בשם אורח*?... לדעתי אי אפשר בכלל לעשות סטטיסטיקה (לא שאני יודעת באמת) בנושא, לפחות לא בעניין הכתיבה/השתתפות בפורומים. עזריה - זה מה שרצית לשאול?....

azaria

New member
זה חצי ממה שהתכוונתי.

התכוונתי גם לצד השני. הצד החלש של אותו פעמון גאוסיאני (ערור שבגללו וחבריו הסתבכתי במועדי ב' ג' וגם ד') נכון שהפורום הוא ווירטואלי, ונכון שאין לדעת מי מאחורי כל ניק. ברם אולם. חלקנו מכירים ממפגשים ומטלפונים. וגם כאלה שלא מוכרים מן העולם האמיתי, אפשר לשייך לסדר גודל של סוג אנשים. מי שמדבר על חופשות בצימרים (אפילו אם רק מדי פעם) איננו קרוב לקו העוני. ויש גם דיבורים על דברים אחרים כגון משכנתאות, חוגים, מכוניות, ועוד. אמנם לא עשיתי רשימות וגם לא השוותי ולא חקרתי כלום. דיברתי רק מתחושה כללית. בגדול, נראה שבמקום ההתפלגות הרגילה שאמורה להיות בכל הארץ (כלומר חלק במעמד סוציו אקונומי נמוך, חלק בגבוהה, והרוב אי שם ביניהם.) אז במקום זה יש לנו כאן בפורום נוכחות כמעת בלעדית של האי שם באמצע. בלי נציגים של אף אחד מן הקצוות. ושוב, זו רק התחושה שאני מקבל מקריאת כתיבתם של האנשים כאן. בהחלט יכול להיות שאני טועה. וסליחה מראש מכל מי שדילגתי עליו או פגעתי בו. ולמעשה לא היתה כאן ממש שאלה. זה היה יותר כמו ציון תחושה. והבקשה שלי היא שתכתבו האם אתם מרגישים בזה גם כן, או שמא אתם חשים משהו אחר? ואם רבים חשים כמוני - אז אפשר להניח שהתחושה אכן במטאת את התופעה המתרחשת בפורום. ואז הייתי מעוניין לשמוע מדוע לדעתכם התופעה קיימת. למה אחוז הבינוניים גבוהה בפורום יותר מאשר בכלל אוכלוסיית המדינה.

החתולית

New member
מיאו התולה...

אוהי יקירי, האם לזכרו של אפרים קישון החלטת לכתוב לנו במבטא הונגרי ?

oehhe

New member
מקצה שיפורים

אנט קחו את המילים שמצורפות בפוסט הזה ושבצו אותן כאוות נפשיכם בפוסט הקודם: באילנות, והחתולה, ירושלים. oehhe חתך סוציו אקונומי - אמר המוהל שלי וחתך...

rolan

New member
ומה עם אנט... ../images/Emo67.gif פחחחחחח

אוהי, בוא הביתה, אתה כבר עייף.....

החתולית

New member
תמנון יקר במיוחד

אולי תלך באמת הביתה, תאכל משהו ותנוח בזרועות זוגתך שתחיה ? אתה מדאיג אותי, ודאגה עושה קמטים - אז בבקשה...

משותף

אני קואת את השירשור הזה ואין לי ספק שיש מהמשותף בכותבים אלה: כולם מאד אינטליגנטיים ומאד מילוליים. אם מישהו סתם כך נכנס לשירשור כזה הוא עלול להיבהל מעודף החידודים... הדיון כשלעצמו מאד מעניין. ואני מצדדת במשותף הפשוט : שנות לימוד. לא ארנק. מצב משפחתי - זה ברור... ועצם הענין שמוכנים להשקיע זמן ומחשבה בכתיבה , הידברותו כו'. מספיק משותף?

למעלה