מבחן אנגלית ל HSMP

Goldust

New member
מבחן אנגלית ל HSMP

רציתי לברר מה סוג הבחינה המדוייק שצריך לעבור לצורך הוכחה לידיעת אנגלית והאם הבחינה זהה לבחינה של סטודנטים הרוצים ללמוד בחו"ל? תודה

dudy1979

New member
IELTS

המבחן מוכר ע"י קנדה, אוסטרליה ובריטניה. קיימים שני סוגים: general module למטרות הגירה (וספציפית ל - HSMP) ו - academic module למטרות לימודים (יש בינהם חלקים משותפים, ה - academic בחלק הקריאה למשל יותר קשה). ניתן גם להבחן ב - academic module עבור הוכחת ידיעת אנגלית ל - HSMP.

Goldust

New member
תודה

האם ידוע לך מתי אפשר להבחן בארץ ומה עלות?

Goldust

New member
שאלה נוספת

במידה ותואר ראשון שלי הוא מאונ' בריטית. האם עדיין עלי להבחן או שהתואר מספיק?

TrigATUSA

New member
אם התואר שלך מאוניברסיטה דוברת אנגלית

זה מספיק על מנת להוכיח בקיאות בשפה. אין צורך לעשות IELTS

Goldust

New member
תודה

האם ידוע מה המייל ליצירת קשר? להיכן שולחים את הניירת וכמה זה עולה?

dudy1979

New member
יש להגיש בקשת HSMP ל - work permits בשפילד

תתחיל מכאן: http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/en/homepage/schemes_and_programmes/hsmp.html? שים לב שבסוף העמוד הם מפנים אותך ל: FAQ ו - All forms, שם אתה יכול למצוא טפסים למילוי והנחיות נוספות. בהצלחה.

cookie9

New member
בהנחה שזה תואר ראשון

תואר שני ומעלה לא מתקבל לצורך העניין. במקרה שיש לך תואר ראשון ממוסד שמלמד בשפה האנגלית (ואתה מתכנן להשתמש בו להוכחת בקיאות באנגלית במקום IELTS) תצטרך להוכיח כי הלימודים היו בהיקף מלא, כלומר, שנכחת בהרצאות כך וכך שעות שבועיות וכו' וגם צריך ממש להוציא אישור מהמוסד כי הלימודים אכן התקיימו בשפה האנגלית. צריכים להיות פרטים מדוייקים במסמך ההוראות הרשמי למילוי הטפסים. מומלץ להתקשר אליהם ולברר איתם בדיוק לאיזה מסמכים הם מצפים.

cookie9

New member
ואם התואר נלמד בבריטניה

ייתכן ותוכל אפילו לדרוש עבורו נקודות נוספות בגין נסיון ב-UK אני מניחה שגם כאן תצטרך להמציא שורה של מסמכים בכדי להוכיח את זה...

TrigATUSA

New member
אתה בטוח בזה?

יש לי חבר שהשתמש בתואר 3 כדי להימנע מ IELTS בקנדה לדעתי הדרישות הן דומות

מה לגבי תואר משלוחה זרה שפועלת בארץ?

למשל תואר של אונ' דרבי שהוא תואר אנגלי שנלמד בארץ , התואר הוא אנגלי וחלק מהשיעורים נלמדים באנגלית

TrigATUSA

New member
לא

תואר צריך להיות 100% באנגלית כדי להיחשב לתואר באנגלית. לפי ההיגיון שלך מי שלומד אנגלית באוניבסיטת תל אביב יוכל לטעון שהתואר שלו דובר אנגלית אני גם לא בטוח באיזה אופן יש הכרה אקדמית בתארים משלוחות זרות, אבל זה עניין אחר

cookie9

New member
אכן

עד לפני השינויים האחרונים בתכנית ה-HSMP ניתן היה להציג גם תואר שני ומעלה אם אני לא טועה, אך עדיין היה צריך להוכיח כי המוסד מלמד בשפה האנגלית וכי נכחת באופן סדיר בהרצאות בהיקף שעות שבועי מסויים. החל מדצמבר 2006 (עת נכנסו השינויים האחרונים לתוקף) ניתן להציג רק תואר ראשון כהוכחה לידיעת השפה האנגלית (אחרת - צריך IELTS) תכנית ה-HSMP היא תכנית הגירה ל-UK. התכנית אמנם דומה במהות לתכנית המקבילה בקנדה/אוסטרליה/ניו-זילנד אבל כל מדינה קובעת את החוקים המדוייקים שלה. מה שנכון עבור קנדה לא בהכרח נכון עבור UK עליך להיצמד למסמך הרשמי שפורסם ע"י ה-Home Office של בריטניה כאשר אתה ממלא את הטפסים.

למעלה