מבזק..... מנטה ריי

mars4

New member
מבזק..... מנטה ריי

בשביל מה ברא האל את הימים המקסימים האלה בעיצומו של החורף אם לא בשביל בילוי על שפת הים, ככה בשמש, מול הגלים, עם קצת טאפס, איזה דג ביש מזל שנתפס ברשת ושרדונה קר קר? אם יש הסכמה על זה, כל שנותר הוא לבחור את המקום הראוי וזהו. בשבילנו המקום הראוי ביותר הוא מנטה ריי. ממגש הטאפסים נבחרו בקפידה (14 ש"ח ליחידה) מוס חצילים , מוס פלמידה אדומה וסלט קלאמרי . חולה על הטפאסים של מנטה ריי, המיוחד על המוס החצילים במירקם הקטיפתי שלו שמולבש יפה על הפוקצ'ה הטריה טריה והחמה. גם מוס הפלמידה היה מעולה. הקלאמרי קצת פחות אבל זה סתם בגלל שאני מעדיף את הקלמארי שלי צרובים טוב טוב על הפלנצ'ה ולא כסלט קר. עיקריות: שרימפס על פסטה (95 ), אישית לא אהבתי את השילוב. כל אחד מהמרכיבים היה טוב לכשעצמו אבל ביחד לא כל כך התחבר. השרימפסים היו מהמעולים והבשרניים והפסטה היתה אל דנטה כמו שצריך. מאותה מחלה "סבלה" גם המנה שלי, ריזוטו סרטנים ופירות ים (89). בתוך מחבת ברזל לוהטת מגיעים רבע סרטן (על משקל רבע עוף) בשרני עסיסי שנמצץ עד תם, שרימפסים טריים ומעולים והכל על המצע הדביק של הריזוטו. על אחד בנפרד מעולה הביחד קצת פחות. השרות היה ללא דופי! אבל לסיכום, מזג האויר , המיקום , האוירה , החברה והאוכל גרמו לאחלה אחה"צ של יום שישי.

../images/Emo67.gif איך בא לי ללכת לשם כדי

"לשבת על טפאסים". אחלה של יום לישיבה בחוץ. רק אני קופאת כל היום

meravbr

New member
אז מה, רק טאפאס ונוף?

גם שווה... אני גן משתדלת לא להזמין שילובים של פסטה ופירות ים, זה לא הולך... (למרות שדווקא ריזוטו פירות ים של קופי בר מעולה
ואת זה בפנגיאה אני עוד צריכה לטעום
)

mars4

New member
לא! בהחלט לא! במקרה דנן סתם טעות

בשיקול הדעת. קדירת פירות הים במנטה ריי היא מהמשובחות שבנמצא, הדגים מעולים ותמיד טריים וקערת המולים לא מביישת שום קערת מולים בפרובנס. אגב, אני שלא נחשב לאנין טעם בהגדרה , ושהכל שריר בריר ואכיל לגביו, עוד לא אכלתי ממש ריזוטו שווה בארץ. כולל לא בפניגאה שאני מסכים לפחות שהיא הכי טובה שאכלתי עד כה. עד כדי כך שהולכת ומתגבשת אצלי הדיעה שאולי אני פשוט לא אוהב את האורז הדביק והרטוב הזה.. לגבי שילוב של פסטה ופירות ים יש משהו במה שאת אומרת אבל באיטליה בכלל ובמילאנו בפרט אני לא מחמיץ פסטת פירות ים. שם, יש לזה טעם אחר.. בעוד שבועיים אי"ה...

רחלי ג

New member
../images/Emo140.gifמרב, בפנגיאה,אם אני לא טועה,

יש ריזוטו כוסמת.....ופירות ים-זאת מנה מעורבת של סוגי פרות ים שונים(שהיא אגב,טעימה)

ו שתי

New member
אני יושבת עכשיו

וקוראת אתהתיאור שלך, ורואה את השמש בחוץ, ובא לי לצאת ככה, מהבית, וללכת לשמש הנעימה של מנטה ריי. דיווח נהדר.

smartblonda

New member
../images/Emo42.gifמנטה ריי האהובה עליי...

במיוחד כאשר השמש יוצאת לה ,ככה פתאום,באמצע החורף
. לפי התחזית העדכנית ,הולכים להיות לנו ימים חמים מאוד ,כמעט כל השבוע ובמיוחד בסופ"ש.
בקיץ שעבר ,לא ויתרתי על קדירת פירות הים המעולה וכמובן המולים והקלאמרי....אוח ...
. ובן זוגי לחיים ,לא ויתר על מנות הדגים המעולות והטריות.
והטאפאס ...mars4
,גרמת לי לערוג, לאותה קדירה
. לא נורא ,מאוחר יותר, כבר נאכל את אחד המעדנים המעולים, פרי עמלו של בן זוגי ה-

מנטה ריי.....

אתמול חזרה ביתי עם בעלה ועוד זוג חברים שבילו ערב במנטה ריי מאוכזבים. המקום לא היה נקי, המנות הוקטנו בצורה משמעותית ולא עמדו בסטנדרט הרגיל של מנטה ריי שזו לא הפעם הראשונה שהם אוכלים שם. נקווה שזו "נפילה" חד פעמית!

למעלה