מבזקון

tsabarix

New member
מבזקון

ביום שבת ביצעתי צניחת ישיבה עם יהודה אוחיון וארז. הצניחה התבצעה בתנאי אובך לא סימפטי במיוחד, במהלך הנפילה החופשית נוצר מצב בו הייתי מעל יהודה וארז ועקב הראות הלקויה איבדתי קשר עין עם השניים.(אני עדיין לא נופל מהר מספיק בישיבה- יש מה ללמוד,רוב הצניחות שלי על הבטן) בגובה 7000 רגל לערך החלטתי לעבור לבטן ולהתחיל הפרדות מוקדם מן הרגיל בגלל חוסר קשר העין. הכיון היה אקראי כאמור כי לא ידעתי את הכיוונים שהם בחרו. לפתע מתוך האובך ראיתי את החופות שלהם נפתחות ומשכתי את שלי התגובה הייתה איטית מדי ונוצר מצב בו ביצעתי נפילה חופשית בסמוך לחופות. השגיאה בשיקול הדעת שלי הייתה שהייתי חייב למשוך ברגע שאיבדתי את קשר העין בגובה נמוך יחסית. ללא ספק צריך להתחשב במזג האויר בהחלטה על סגנון הצניחה אותו רוצים לעשות כמובן בהתאם לרמה המקצועית בתחום. אני רוצה גם להתנצל בפני יהודה וארז שסיכנתי אותם בצניחה זו. שי

OhadNir

New member
תודה על השיתוף

וצודק 100%. אין קשר עין- עושים טרק קצר ופותחים גבוה!

elraviv

New member
למה בעצם פותחים גבוה?

ברור לי למה נפרדים כשאין קשר עין , אבל מדוע הפתיחה הגבוה? לא עדיף שכולם יפתחו באותו גובה (4000)? ככה ימנע מקרה שבו אנשים פותחים בגבהים שונים. (ובמקרה של אובדן ראות בגלל ענן יכול להיות שאובדן הראות הוא זמנית וככה לא יפתחו בלי לראות את האחרים.)

shklele

New member
תודה, ו:

שי, קודם כל יפה שאתה כותב על כך. לאחרונה רבו המקרים בפורום בהם רומזים צנחנים שונים על אירועי כמעט ונפגע אך באיחור רב ובסגנון שמועות והשמצות שונות וזאת מבלי לדון באופן ענייני. בגלל שקיים קושי "ישראלי" בעיקר להודות בטעויות/מחדלים/תקלות ובגלל מחלת האגו המתנפח שלא מעט חבר'ה בעולם הצניחה לוקים בה - אני מברך אותך. נכון, הספורט שלנו מאאאגניב, אבל מסוכן יחסית. קל מאוד לשכוח את זה וגם קל מאוד להיזכר בכך. צריך לעשות שטות אחת בלבד. לענייננו: (ומנקודת ראותי ונסיוני המועט בלבד) 1) למה שלישייה?? טעות יחסית נפוצה. יש לך מעט צניחות בUR? תטחן צניחות בזוגות, תבין את המגבלות, תתייעץ עם מדריכים אצלכם בDZ לפני שאתה עולה עם עוד אנשים. שכונה בFF זה מסוכן אף יותר ממצב הבטן, בעיקר עקב זמן הנפילה הקצר יותר ומהירות הנפילה הגבוהה יותר. 2) למה טרק?? מה נותן טרק שאין לך מושג לאן אתה לוקח אופקית?? מתכון ברור להחמרת המצב שממילא היה מחורבן. 3) לא יודע מה אתה למדת בAFF, אבל אני זוכר ש"אם מאבדים קשר עין והגובה >7K - פותחים מיד" - יש בזה המון הגיון. אני הייתי מוסיף בארל רול קצרצר לפני זה (בודק אם מישהו מעלי לפני פתיחה). 4) ראות לא טובה? אתה לא מרגיש בטוח בעצמך? אל תעלה בשלישייה, ספק גם בזוג! ובהזדמנות זו אעבור לפינת ההלקאה העצמית: אני ושבלול 2 רצינו לבצע יציאת HD מחוברת לפני מספר ימים. יצויין כי איננו שולטים במימד זה. ליטווין שראה את תכנון היציאה באווירון הוריד אותנו מהרעיון ברגישות ונחישות וביצענו בסוף יציאת UR סטנדרטית. במקביל נלמד HD ל ב ד או עם מדריך בלבד, עד הגעה לרמה מספקת לצניחת זוג HD! תודה ליטווין!

photofix

New member
כמי שהיה שם

הראות לא היתה לקויה עד כדי כך שאי אפשר היה לקיים צניחות קבוצתיות קרובות יחסית ולמיטב ידיעתי הוגבל מספר הצונחים,לאלו שעברו 100 צניחות בשל הרוחות שהתוספו לאובך לדעתי האישית שי טעה בכך שפתח נמוך יחסית אלינו (לא בדקתי בדיטר),למיטב זכרוני הייתי פרוס באזור ה 3700 ועדיין ראיתי את שי נופל מתחת לקוי האופקי וזה היה מקום נפילתי לפני שביצעתי את הטרק מיהודה מכיון שאני הצנחן עם הכי פחות צניחות מבין שלושתנו,קבענו שאני אהיה הבסיס ולא חשבתי שלשי תהיה בעיה להדביק קצב כזה או אחר ולהגיע,לכן לא שוחחנו על "במידה ואחד מאיתנו לא מגיע..." (דבר שאני נוהג לעשות עם צנחנים שאני צונח איתם לראשונה אשר במקרה הזה,זה היה שי). אני שמח שכולנו בריאים ושלמים ויתרה מכך שהופקו הלקחים... שמים כחולים וצניחות בטוחות

Z o o k

New member
שווה הקפצה

לפני שירד עמוד

litvin

New member
צנחנים יקרים!

רמה לא מתאימה לביצוע צניחת ישיבה בשלישיה היא הגורם המשמעותי ביותר לכמעט תאונה שאירעה כאן!!! בצניחה במהלך נפילה חופשית חוסר קשר עין בין צנחנים וחוסר מודעות למיקומם של המשתתפים בצניחה מסוכן מאד ולא צריך לקרות בכלל!!! מיקרים כאלו אם קורים צריכים להיות נדירים ביותר! לצערי בארצנו הקטנטונת אנו נוטים לזלזל בחוקים ובנסיונם של בעלי המקצוע ולסמוך על המזל ועל העובדה שהשמיים גדולים מאד... צנחן שלא שולט בצורה טובה בטיסות במרחב במימד מסויים לא צריך להצטרף לקבוצת צנחנים לצניחה במימד זה!!! אפילו לא לצניחה בזוג!!! עד כמה שהדבר מתסכל והדרך ארוכה!!! שימו לב: האחריות במקרים אלה מוטלת על הצנחנים הוותיקים מכיוון שלהם אמור להיות הנסיון והידע וצריכה להיות ההבנה שהרמה לא מתאימה והצניחה מאד מאד מסוכנת! עובדה!!!

FlyingMoo

New member
ליטווין העלה נקודה מעניינת ונכונה

כמובן, לטובת העלת הנקודה הוא השתמש בכמות סימני קריאה מכובדת! בסקיידייב שיקגו קרה מקרה תמותה מסיבה שהעלה כרגע ליטווין. שלישיה עלתה לצניחת VRW כאשר אחד מהם לא היה מנוסה בHD שניסה לבצע. הצנחן "התברבל" ועבר לבטן כאשר צנחן היה מעליו בישיבה. הם התנגשו במהפרשי מהירויות ואחד מהם שבר את הצוואר. (לא בדיוק מה שקרה פה, אבל על כל רקע ה"מימד השלישי" זה תקף) כמובן, אני לא בטוח בנתונים, מה שהעלתי זה מה ששמעתי מצנחני המועדון הנ"ל. הרבה ארועי בטיחות בבוגי האחרון בסבסטיאן גם קרו מסיבה זאת. אני מסכים לחלוטין עם מה שליטווין אמר. שמים כחולים, קרקע קשה :) Moo :) נ.ב. שובי דובי סוכריות מגומי!

למעלה