מבולבל

opopopop

New member
מבולבל

טוב, אז יש המשך. אני שאלתי והקשבתי. אני יודע שאולי זה שטויות. אבלי אני מרגיש שאני מתפוצץ. טוב אז יום חמישי. ישבנו בחצר. ודברנו. והאוירה התאימה. אז שאלתי מה היית רוצה להוסיף לזוגיות. או מה הכי חסר? לא חסר לי כלום. לא יכול להיות. בטח שיש משהו שהיית רוצה יותר או פחות. לא. אין משהו היא אמרה. לא יכול להיות שהכול מושלם אמרתי. נכון לא הכול מושלם היא אמרה. אבל מספיק טוב. או קי. הכול בסדר. מה היית רוצה להוסיף כדי שיהיה מושלם. אין לי משהו מיוחד היא אמרה. אולי שכל אחד כשנכנס הביתה יקבל את הנמצאים בחיוך ונשיקה. טוב, אחלה אמרתי. ואולי עוד משהו שהיית רוצה בזוגיות? פה באו הדמעות. אני יודעת שלך משהו חסר. אני יודעת שגם דברנו על זה. אבל זה מה שאני. אני לא יכולה יותר ממה שאני. אנחנו כבר לא בני 18 (אנחנו קצת מעל 30). פה אני נשבר. כשזה מגיע לבכי אני לא מתפקד. אני מוחק את האני העצמי שלי. ומתחיל לפייס אותה (גם אם אני לא מסכים איתה). מה גם שזה נגמר באחלה סקס. למחרת. יום שישי. יצאנו לטייל. הילד בן 2 וחצי ועדיין מסתובב עם חיתול (רק לפיפי - קקי עושה בשירותים). במסגרת הטיול לא החלפנו לו כי שכחנו חיתול בבית. כשחזרנו הצעתי לעצור אצל חברים..אבל אז אישתי נזכרה שצריך להחליף חיתול וחיבים לחזור הביתה. חזרנו ב 14:00 לבית. שם כמובן היום עבר ובערב יצאנו ב 21:00 למסעדה עם חברים. היה יופי. כשחזרנו בלילה. הרמתי את הילד למיטה שלו (היה בסלון עם הביבי סיטר). בדרך שמתי לב שהחיתול מלא. הורדתי את החיתול. ולתדהמתי גיליתי שזה אותו חיתול שאני החלפתי בבוקר (בשעה שבע בבוקר). שאלתי את אישתי אם היא החליפה לילד. אמרה לי שכן. הייתי בהלם. אני יודע שלא יכול להיות. אז שאלתי שוב "את בטוחה? נראה לי שזה אותו אחד מהבוקר." כו אני בטוחה. אתה לא מתבייש. אתה חושב שאני משקרת? שתקתי. אבל בפנים התבאסתי שהיא שיקרה. אולי היא משקרת בעוד נושאים... והמחשבות רצות. ואז אני נכנס למערה שלי ולא מדבר. בשבת בבוקר באות השאלות. מה קרה? למה אתה חמוץ... אני יודע ששיקרת לי לגבי החיתול אמרתי. ואז היא נעלבה ובכתה. אתה חושב שאני משקרת לך? ככה אתה סומך עלי? שתקתי. ואז לא דברנו כל היום. אני במערה והיא בטלפון עם כל העולם. בשבת בערב. היא נגשה אלי. וביקשה סליחה. כן שיקרתי לך. אני יודעת שלא הייתי צריכה וזה לא מתאים לי. אבל שיקרתי. יש לי סיבה אבל ברור לי שהיא לא מספיק טובה. מה הסיבה? שאלתי. פחדתי שתחשוב שאני אמא לא מספיק טובה. אבל אני יודעת שזה לא סיבה מספיק טובה לשקר. אני גם יודעת שזה אחד הפחדים הגדולים שלך שאני כמו אמא שלך... פה אני אציין שמאמא שלי משקרת בלי סוף ובגלל זה אני לא מאמין לכל מילה שהיא מוציאה מהפה.... ואוו, נבהלתי. גם שקיבלתי אישור שהיא שיקרה וגם שהיא פוחדת שהיא אמא לא מספיק טובה... מפחיד. באיזה מערכת יחסים אני חי. אני מוכרח לציין שאישתי אסרטיבית, מנהלת אנשים ועד היום התקדמה יופי. אני מרגיש שאני במבוי סתום. כל כך נפגעתי. ואולי היא משקרת בעוד אינסוף נושאים? אולי היא בוגדת בי? ואז בטח לא צריך כלום ממערכת היחסים שלנו. לה זה מספיק...ואולי הילדים לא מקבלים טיפול מספיק טוב... איך אני יכול לבטוח בה יותר? ועכשיו אני מרגיש הכי שפל בעולם. פתאום אני רוצה לחטט לה במגירות, בתיקים. איכס אני מגעיל את עצמי. אני משתולל במחשבות אין מנוחה לנפשי אני מדמם. ואולי זה שטויות? אז מה אם היא שיקרה. דניאל

סתם שאלה

בשעה 14:00 חזרתם כדי להחליף חיתול שהיה מ 07:00. בשעה 21:00 יצאתם ולא בדקתם מה מצב החיתול שהיה מ 14:00. גם הביבי סיטר לא החליפה חיתול. אתה לא חושב שהילד מוזנח קצת? משהו מדליק איזה נורה אדומה בקטע הזה. רוצו לייעוץ.

opopopop

New member
צודק. לכן נבהלתי כשגיליתי...

חוץ מזה שהביבי סיטר הגיעה, הילד כבר נרדם ולכן היא לא בדקה. בד"כ אני בבוקר מחליף ושאר היום על אישתי. לכן נבהלתי בלילה כשגיליתי שאישתי לא החליפה לו... אני מאמין (ומקווה) שזה מאוד חריג..

קח אחריות וקבל על עצמך מעורבות

מה זה "שאר היום על אשתי"? מילא כשאתה בעבודה, אבל הייתם בבית, שוחחתם שיחת נפש, ניסית לברר מה חסר לה ונשארת בשלך, גם אם לא אמרה במפורש מה היא רוצה? והילד, לא שלך? אולי כבר התיאשה ממך והיא בדעה שאין עם מי לדבר? אל תקווה שזה חריג. נדלקה נורה אדומה, רמזור עם סירנה. רוץ לטפל בעניין. טיפול זוגי או פרטני, אבל ממוקד בך ובמעורבותך, לא רק בה. לטובת הילד. הוא לא צריך להיות לוח המודעות להשאיר לך מסרים (שאותם אתה עוד אולי מסוגל לקרוא).

opopopop

New member
אחריות

אני חושב ששניים לא יוכלים להיות אחראים על החלפת חיתול. אז כל אחד אומר שהוא חשב שהשני אחראי. לכן אני מחליף בבוקר וכשאני מרדים אותו. במהלך היום רק אישתי אחראית. אני פעמיים בשבוע מגיע לפני 20:00 ובהם אני אחראי על הילדים (אוכל, מקלחת ולהרדים).

עוד משהו

אני לא כל כך מאמין לך. למה? כי אמרת שכשחזרתם הרמת את הילד להעביר אותו למיטה. בתשובה לי אמרת שכשהביבי סיטר הגיעה הוא כבר נרדם. למה השארתם אותו בסלון ויצאתם אם כך ולא העברתם אותו למיטה אז? משהו רקוב בממלכת דנמרק. אן שאתה עובד על הפורום (במקרה הטוב) או שאתה עובד על עצמך.

opopopop

New member
נרדם בסלון.

ביום שישי אנחנו מרשים לילד להירדם בסלון. הוא נרדם כמה דקות לפני שהיא הגיע. ולכן החלטנו שלא נעלה אותו מיד לחדר כדי לא להעיר.... אני לא בטוח שאתה פוגע בנקודה הנכונה. אולי מהסיפור שלי דוקא ההזנחה צועקת. אבל אני לא בטוח זאת הנקודה. אבל תמשיך לחדד את הבעיות - זה עוזר. דניאל

השאלה היא אולי(?) לא האם היא שיקרה

אלא מדוע היא צריכה להשתמש במנגנון ההגנה של השקר? היא אמרה לך שהיא פוחדת שאתה תחשוב שהיא לא אמא מספיק טובה. תראה באיזה מקום של "חרדה"היא נמצאת אולי אתה שיפוטי כלפיה? כלפי הזוגיות שלה איתך כלפי ההורות שלה? אנשים משקרים כשהם מרגישים מפוחדים ,מאויימים. מה בהתייחסות שלך אליה גורם לה לחוש ככה? האם היא חוששת שהיא אמא לא מספיק טובה, או שאתה תחשוב שהיא אמא לא מספיק טובה???? אשתך היא לא אימא שלך. אתה לא אבא שלך. אתה זוכר את זה?

opopopop

New member
אני מסכים שמשהו רקוב..

אבל איפה אני שואל את עצמי. כן אני ביקורתי. אבל אני חושב/יודע שלא בצורה מוגזמת אני חושב שאני רגיש לנקודה הזו. עד לפני חצי שנה לא הייתי מתערב בכלל (לטוב ולרע) בנושאים האלו. בחצי שנה האחרונה התחלתי לשאול יותר שאלות.. למשל: ראינו שהילד לא אוכל טוב. (בשבתות הוא לא אכל טוב אז הסקתי שגם בגן הוא לא אוכל טוב). שאלתי האם הוא אכל טוב בצהריים בצהרון. אישתי אמרה שבגדול כן אבל היא לא יודעת במה קרה בדיוק בשבוע האחרון. הצעתי לשאול את המטפלת בצהרון (5 ילדים בצהרון..)באופן קבוע. ככה המטפלת תשים לב יותר שבודקים ואנחנו נדע יותר... ואח"כ מידי פעם שאלתי האם הוא אכל טוב.... נכון את יוכלה לומר שיש פה ביקורת. אפשר לסמוך על אישתי שהיא דואגת לזה...אבל עובדה ששאלתי פעם ולא הייתה לה תשובה. דניאל

אני לא אמרתי שמשהו רקוב....חלילה

אני רק מפנה קצת את תשומת ליבך ממך אליה ,אולי. לסיבות להתנהגות למניעים מה קרה לפני חצי שנה שהחלטת לשנות את המעורבות שלך? וכן יש ביקורת ישירה או סמויה בכל משפט שני שלך " אפשר לסמוך על אשתי שהיא דואגת לזה.. אבל עובדה ש ש א ל ת י פעם ולא הייתה לה תשובה" לי-עם האוזניים הרגישות שלי אולי זה נשמע קצת ביקורתי. שים לב: אתה רוצה שהיא תפסיק לעבוד כל כך הרבה שעות ותהיה יותר עם הילדים. אתה רוצה שהיא לא תלך לחוג ותגדל יותר טוב את הילדים. היא לא החליפה לו חיתול בזמן, ובכלל שכחה לקחת טיטול להחלפה לטיול בבוקר. היא לא בודקת באופן שוטף מה הוא אוכל בצהרון. ובעניין אחר היא בכתה ואמרה בשיחת הנפש שלכם, שהיא יודעת שהיא לא עומדת בציפיות שלך. ואח"כ גם שיקרה לך כי פחדה להראות אימא לא טובה בעיניך. אבל אתה ביקורתי "לא באופן מוגזם" ו"רגיש" לנקודה זו. האמנם? בדוק את עצמך . כדאי.

opopopop

New member
אני עכשיו מבין בהסתך

על ההערות שלך שאני מאוד ביקורתי. אני מקבל. לפני חצי שנה ניסיתי לקבוע פגישה עם לקוח בשעה 20:00 במשרד שלי. הוא אמר לי שצריכה להיות לי סיבה טובה לזה שהוא יעזוב את המשפחה ויפגש איתה. למחרת קבענו בבית קפה. באותה פגישה דברנו על זוגיות. על אך יוצרים קשר עם הילדים. אך מקיעים בדברים החשובים כי מחר העבודה תעלם ותשאר רק המשפחה... השיחה איתו לא ירדה לי מהראש. כל מה שהוא אמר נראה לי הגיוני. השואתי את זה לצורה שבה גדלתי והגעתי למסקנה שאני מוביל למקום שאני לא רוצה להיות בו. בחיים לא עברתי שיחת נפש עם ההורים שלי. תמיד נתנו לי לפתור את הבעיות לבד. בין ההורים לא היה קשר מעשי של משימות מטלות וביקורת.... ואז הגעתי. למיומן. לא מאורגן. לשיחות עם אישתי. והאמת מאז זה רק מדרדר... דניאל

karin45

New member
אכן משהו רקוב...

היא לא פוחדת שתחשוב שהיא אמא לא טובה היא פוחדת מהתגובה שלך... היא פוחדת לגרום ויכוח... היא פוחדת לגרום לשקט... יתכן שיש לה סיבות לשקר לך… חפש בהתנהגות שלך ובתגובות שלך כלפיה למה היא פוחדת...

opopopop

New member
אם לא הצלחתי עד

היום אך אני אמצא? יש יועצים בתחום? פסיכולוג?

כן.

זה בדיוק תפקידו וייעודו של פסיכולוג לעזור לך לעשות שינוי לחפש את השאלות והתשובות בתוך עצמך ואם אתה רוצה גם להוביל לשינוי.

opopopop

New member
אני קורא שוב ואני חושב שאת מדהימה

נכון היא לא חוששת שהיא אמא לא טובה.כן היא חוששת מהתגובה שלי...אבל מה התגובה? מה יש בה לעזוזל?

karin45

New member
שמעת פעם על...

שפת גוף הבעת הפנים... הידיים... מזה היא פוחדת לא ממילים

opopopop

New member
הגזמת לגמרי

את חושבת שאני יכול לנתח את זה בעצמי. הבעות, טיקים... אולי אני העמוד מול המראה ואומר Are you talking to me? אני יודע שאני מעוד עדין בחיים אבל מאוד מניפולטיבי ומצליח להעביר מסרים בצורה עקיפה, ללקוחות, לעובדים שלי... אולי אני מפעיל את השיטות הניבזיות האלה בבית ואוו, אך אני יוצא מזה??? איפה להתחיל?

פיוס

New member
איש

קח את עצמך למי תוכל / יוכל לסייע לכם לך ולאשתך להבנות את הזוגיות וההורות שלכם ,אשתך איננה ,אני מקווה בסטאטוס לקוחה או עובדת ... ש נ י כ ם ח י ב י ם ל א ר ג ן א ת ה ז ו ג י ו ת ו ה ה ו ר ו ת י ח ד י ו ככל שתדחה זאת תשלם על כך מחיר יקר יותר ואין כוונתי לכסף. בהצלחה לשניכם

האלי

New member
מה זאת אהבה?

אהבה היא קודם כל קבלה. ואמונה. אין שום דרך שאתה יכול לדעת אם אשתך אכן "נהגה כשורה". אתה צריך לבחור ולהחליט אם אתה רוצה להאמין שאכן כך, או לא. כי תראה, אם לא תאמין ותנסה לבדוק, הרי גם אם תמצא שעד לרגע זה היא לא שיקרה בכלל (אני מדבר תיאורטית לא על המקרה הקונקרטי), מה אתה יודע מה יקרה בעוד דקה? בעוד שעה? ומחר? אולי היא תשקר מחר?? אין לזה סוף. ואין שום דרך להוכיח שאין לך אחות. כאן בא מקומה של האהבה. לקבל ולהאמין שאשתך עושה הכי טוב שהיא יכולה בכל רגע נתון זה לא מאד קשה... אם החלטת שזה מה שאתה בוחר. אבל כאן צריכה לבוא בחירה מודעת. האם אתה מוכן לאמץ את הגישה שאשתך עושה הכי טוב שהיא יכולה, בכל רגע נתון? אם תבחר לאמץ את הגישה הזו, יעלמו מאליהם ה"טיקים" שאתה לא יודע לזהות. אם תבחר לא לאמץ את הגישה הזו, כדאי לך לחפש מגשר שינסח את הסכם הגירושין שלכם. כי בסופו של דבר לשם זה יגיע, אז עדיף מוקדם מאשר מאוחר. שלך, האלי.

למעלה