מבולבל

YomiRel

New member
מבולבל

הבנתי שיש תואר של מערכות מידע, של הנדסת תוכנה וגם של תעשייה וניהול. בטכניון מערכות מידע משולב עם תעשייה וניהול לפי מה שהבנתי. איך הנדסת תוכנה מתקשר לזה? מה ההבדל בין הנדסת תוכנה לבין מדעי המחשב? ולמה יש כל כך הרבה מקצועות :( אפשר תקציר לגבי מה זה כל דבר? תודה

YomiRel

New member
אם ניתנת לי האפשרות לבחור

בין תואר בתעשייה וניהול לבין מערכות מידע מה עדיף כמקצוע לעתיד?

עידו פ

New member
עדיף רופא

עדיף זה עניין סובייקטיבי - עד כמה אתה מעוניין במקצוע, עד כמה אתה מסוגל ללמוד אותו, עד כמה אתה יכול להרשות לעצמך לעסוק בו, ואני בטוח שאתה לא צריך אותנו שנגיד לך מה ללכת ללמוד. אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 5-10 שנים, איזה תחום ישלוט יותר (אם כי כבר במשך עשור טוענים שביוטכנולוגיה יהיה התחום בשנים הקרובות) מה שבטוח, אל תלך ללימודי עריכת דין, גם ככה יש יותר מדי עורכי דין בארץ ! וחוץ מזה, אתה עדין צעיר. תסיים תיכון, תעשה צבא, תנפוש בהודות/תאילנד/דרום אמריקה, ואחרי שתתאפס קצת על שנת 2010, תתחיל לחשוב מה אתה רוצה ללמוד ולעשות עם עצמך ב-60 השנה הקרובות

עידו פ

New member
ממה שידוע לי

תארים של הנדסת תוכנה עוסקים בתחומים כגון אלגוריתמיקה (שזה כולל גם מתמטיקה), שפות תכנות, נושאי חומרה שונים (רשתות, מעגלים וכו') וכן נושאים הקשורים להנדסת תוכנה כגון ארכיט' מערכות, ניתוח מערכות וניהול פרויקטים. תואר במדעי המחשב נוטה יותר לפאן המחקרי של תחום המחשבים - היינו הרבה מתמטיקה ואלגוריתמים (כשזה מגיע למחקר, אז מן הסתם ההמשך הוא גם תואר שני במדמ"ח, בדומה לתארים שניים בהרבה נושאים מחקריים כמו ביולוגיה, כימיה ושאר המדעים). לעומת זאת, התמחות מערכות המידע בתואר תעשיה וניהול עוסקצת יותר בפאן הניהולי ועבודה מול משתמשי/לקוחות המערכת, ופחות באספקט הטכני של איך יוצרים מערכות (שפות תכנות ואלגו'). בהתמחות הזו ניתן למצוא יותר קורסים שעוסקים בניתוח מערכות ובניהול פרויקטים, מן הסתם גם קורסים קצת יותר טכניים וגם קורסים בנושאי התנהגות ארגונית. הסיבה שיש כל כך הרבה מקצועות היא שתחום הנדסת התוכנה הוא "תחום" ולא "מקצוע", היינו בתחום זה ניתן למצוא הרבה "מקצועות" (תפקידים).אפשר לקרוא קצת יותר כאן:

YomiRel

New member
אם מדמים את זה לחנות למשל...

הנדסת תוכנה ומדעי המחשב יתכנתו את המערכת מידע אשר תאסוף נתונים כמו אילו לקוחות קנו מה, רשימות מלאי וכו... ואיש התעשייה וניהול שמתמחה במערכות מידע ינתח את המידע שנאגר במערכת ויכין סטטיסטיקות?

עידו פ

New member
אני לא יודע לגבי ניתוח המידע

אולי זה משהו שלומדים בתעשיה וניהול, אבל מנתח מערכות מידע לא מנתח את המידע של המערכת אלא מנתח את המערכת (שהיא מסוג "מערכת מידע", להבדיל ממערכת "זמן-אמת" או מערכת "מומחה" או כל סוג אחר של מערכת) אם נדייק - הנדסת תוכנה ומדעי המחשב ייתכנתו את המערכת שהוגדרה ותוכננה ע"י מנתח המערכות (שבמקרה שלך הוא איש תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע).

למעלה