מבולבל....

מבולבל....

כותבת בשביל ידיד טוב שלי....... יודעת שהוא צריך סוג של טיפול(בילדותו עבר מספיק פסיכולוגים שלא עזרו כל כך.......) כיום הוא נמצא במן שיגרת חיים שחוזרת על עצמה וכוללת בעיות מתחומים שונים שלא מתקדמים לשום מקום.... הוא התחיל פגישה אחת אצל פסיכולוג אבל ללא שום תחושה של אכפתיות רצון לעזור אלה להפך שהזמן יגמר ושהתשלום יגיעה ונאמר לו שתוף מספר פגישות בודדות הכל יהיה בסדר.... השאלה שלו היא מה הוא באמת צריך... כי למיטב הבנתו....פסיכולוג צריך תואר של כמה וכמה שנים וגם ידע של שנים לא מזיק ... קוצ'ינג צריך תואר?או רק ידע וניסיון חיים? האם קוצ'ינג יכול לשמש בעת ובעונה אחת כמאמן לחיים וכפסיכולוג..... האם ישנם כאלה מטפלים שהוסמכו לכך.......... איך הוא בוחר את הנכון בשבלו האם צריך לעבור מאחד לשני עד שיגיעה לנכון בשבלו? כי עם זה כך אין לזה סוף כל אחד ינסה להרשים לרצות שיהיה לו עוד מטופל עוד דרך להתפרנס... איך מגיעים לעמק השווה ומוצאים את הטיפול הנכון והבנאדם הנכון..... אציין שהוא קצת רגיש וצריך את שני הטיפולים(פסיכולוג ומאמן) כדי להתקדם ולעזור לעצמו בחיים..... אשמח לתושובת ממבינים מעוסקים בתחום ומסתם בעלי ידע......... שבת שלום ותודה מראש

שלום

לא אמרת על מה בדיוק מחפש החבר שלך לעבוד, כך יקל לכוון אתכם יותר טוב מכל מקום פסיכולוג ומאמן הם אנשים, את יכולה למצוא פסיכולוג ומאמן שתראי שאין שום קשר בדרך עבודתם ולעומתם פסיכולוג ומאמן אחרים שמלבד תוארם לא תביני מה בעצם ההבדל בינהם, לכן כל תשובה שתמליץ לך האם עדיף מאמן או פסיכולוג תהיה שיטחית ולא ממצה יש דרכים רבות להתייחס לכל עיניין שמביא הלקוח ויש לא מעט שהן גם טובות ויעילות תפקידו של הלקוח לבחור בזו שהוא מרגיש איתה הכי נוח ולבחור באדם שבמחיצתו מתעוררת בו העוצמה להצליח (ואת נתת כאן דוגמא הפוכה עם הפסיכולוג) הדרך לבחור היא להפגש עם בעלי מקצוע לשיחת הכרות והמלצות ממקור שהוא יכול לסמוך עליו ושוב, אם תעלי לכאן או עדיף שהוא יעשה זאת את הנושא שלו נוכל אולי לכוון טוב יותר בהצלחה

blixa

New member
באבל יקירתי

את מעלה הרבה שאלות, ולבסוף גם נותנת איזשהי תשובה: שהידיד שלך זקוק לפסיכולוג וגם למאמן. ובקצרה: עולם הפסיכולוגיה ועולם האימון מקיימים מספר אזורים בעלי דמיון והשקה, אך עקרונית הם פועלים במישורים אחרים. האימון שואב ומתכתב עם הפסיכולוגיה הביהייביוריסטית ויש היום המראים קשר לפסיכולוגיה החיובית. מדובר בקשר בין שני אנשים המשוחחים זה עם זה. "טיפול בדיבור", פרויד הגדיר. אל הפסיכולוג/ית את יכולה להגיע בכל מצב: מאוזנת, סובלת מבעיות, חרדה, שמחה, עצובה, רוצה לדבר, לא רוצה לשנות דברים, רוצה תובנות או לא רוצה. כל פסיכולוג/ית ושיטתו. אל המאמן כדאי להגיע "מעוניינים". כאן אני ניגש אישית אלייך ואל ידידך: האם הוא מעוניין בשינוי? מדוע הפניה הגיעה ממך ולא ממנו? האימון משול לאימון כושר גופני עם מאמן: לשם מגיעים כשמעוניינים לשפר את הכושר הגופני, לפתח את השרירים ואולי להיראות "טוב יותר". לא "גוררים" אדם לאימון כושר. כך גם באימון-אישי: אדם מרגיש שהוא בנקודה א', והוא מעוניין להתקדם, לצמוח, להתפתח לשפר ולהגיע לנקודה ב'. כמו אימון כושר, מדובר בהזזת שרירים שלא זזו זמן רב. התמודדות עם דרכי חשיבה מעכבות, דפוסים מקבעים. לנגד עיני המתאמן/ת תהיה תמיד תמונת העתיד הטובה שלו, ממש כפי שמתאמן בחדר הכושר "רואה את עצמו" שרירי וחטוב. אני זורק לך כפפה: הטעיני את ידידך באנרגיות וחזקי את רצונו בשינוי ובהתפתחות. כמובן שמסלולי ההכשרה של פסיכולוג/ית ומאמן/ת שונים. את זה את יודעת. (אני מתכוון לקליני). מאמן אינו מוסמך להתעסק עם ענייני הנפש ופתולוגיות. בנוסף, התחום האימוני נמצא עדיין בחיתוליו. הידע והנסיון נבנים וגדלים כל הזמן, "תוך כדי תנועה". האימון לא קיים כדיסציפלינה מדעית מוכרת. אבל, כשמדובר באפקטיביות, כשמדובר בעבודה קצרת-מועד, ממקדת וממוקדת, כשמובר באדם המעוניין לצמוח ולשפר ולו במשהו את חייו - אין כמו אימון אישי טוב. אינני מעוניין להכנס לסוגיית בחירת המאמנ/ת. נכתבו על כך הררי מילים בפורומים. במשפט אחד: אפשר ורצוי להפגש עם כמה, להכרות ובדיקה. את מוזמנת לכתוב אלי שי רימון מאמן [email protected]

בהמשך להודעותיכם....

קודם כל לידיד שלי אין מחשב.... ושנית כל הוא מעונין לעבוד על עצמו בכל מיני תחומים(בתחום המקצועי בתחום החברתי בתחום הנפשי) ומכיוון שנאמר שמאמן אינו מוסמך להתעסק בעיניני הנפש אז זה אומר שצריך בקטע הנפשי חברתי לבחור בפסיכולוג?

einatgross1

New member
האם הוא מרגיש

שהוא התקדם מאוד בפתירת הכאוס הפנימי? האם הוא רוצה להתחיל לראות תוצאות ושינויים בהתנהלותו היומיומית? למה כונתכם בתחום החברתי נפשי? האם הוא מעונין להעשיר את חיי החברה שלו? האם הוא מעונין בזוגיות? האם הוא מעונין לחזק תכונות מסוימות? אני ממליצה לך שהוא יפנה למספר מאמנים וישוחח איתם. הוא יוכל להציג בפניהם את ההתלבטות ואת התחום הספציפי בו הוא מעונין להתאמן. בתהליך האינטייק הם יוכלו לומר לו אם הוא פנה למקום המתאים. רוב המאמנים הם בעלי יושרה מספיק גדולה כדי לומר לו אם יוכלו לעזור לו או שיפנה למאמן או מטפל אחר. רוב המאמנים אינם גובים תשלום עבור שיחה ראשונית זאת. בהצלחה,

einatgross1

New member
יש פסיכולגים שעוסקים גם באימון

אני חושבת שעד כה הדגמת שיכולתם להחליט מי לא נכון עבורו. בכל אופן, ככל שהוא ייקח יותר אחריות על עצמו וחייו, ופחות יעסוק באם המטפל/ מאמן מתאים, תוצאותיו יהיו טובים יותר. רוב המטפלים והמאמנים טובים. רק במקרים קיצוניים הם אינם טובים ואז כבר ניתן לראות זאת. כשנכנסים לאימון כדאי להחליט לקדם את התחום. המאמן מזרז את התהליך אך אינו מבצע את התהליך במקום המתאמן. מתאמן שחושב שתפקידו העיקרי הוא התשלום עבור האימון טועה. וחבל. כדאי להיכנס לתוכנית אימונית עם מוכנות ונחישות לעשות הכל כדי לקדם תחום חיים אחד לפחות. בהצלחה גדולה ובאהבה,

bridges

New member
אחריות...

היי, לפי מה שאני קורה במה שכתבת חברך היה אצל פסיכולוג והיתה לו תחושה של חוסר אכפתיות ורצון לעזור (כנראה אצל הפסיכולוג). זה אומנם מה שאת מספרת ולא שמעתי בדיוק את מה שחברך אמר, אבל זה נשמע כאי לקיחת אחריות על חלקו בטיפול. באימון 90% מהאחריות היא על המתאמן, המתאמן אחראי להפקת תוצאות, המתאמן אחראי על המשימות שלו. האם חברך מוכן כבר לקחת אחריות כזאת על עצמו? יש פסיכולוגים שהם גם מאמנים. אבל אני חושב (לפחות לפי תפיסת האימון שבה אני עובד) שזה לא יעיל שאותו אדם גם יטפל וגם יאמן, כי אז האימון יכול לגלוש בקלות לטיפול. אם ניקח את זה לתחום הספורט: תחשבי על ספורטאי שרופא הספורט הוא גם המאמן שלו. אני לא בטוח שספורטאי כזה יגיע להשגים רחוקים. אני עברתי טיפול ואימון במקביל והיו מקרים (אם כי לא רבים) שהיה מתח בין האימון לטיפול שאני די בטוח שאם הפסיכולוגית שלי היתה גם המאמנת שלי היא היתה מוותרת לי בתחומים מסויימים באימון. אני חושב שהמתח הזה עשה לי רק טוב ואיפשר לי לבחון דברים מכיוונים שונים. רונן

orpazn

New member
יקירתי

אינני רוצה להיכנס לאבחנה בין אימון לטיפול..עשו את זה יפה וכתבו לך חברי לפורוםלפני ואין טעם להרחיב... אני פשוט תוהה: אין שום "עבודה": עצמית בלי מוטיבציה, לא אצל מאמן ולמיטב הבנתי לא אצל כל מטפל מוסמך אחר מתחומי ההתנהגות. איך בדיוק רוצה הידיד הטוב להתקדם ולפתור את מה שמציק,מפריע, תוקע אותו בחייו אם הוא לא מגייס אנרגיה מינימלית כדי לפנות בעצמו לפורום.? אני אולי אשמע קצת סקפטית אבל מנסניוני בדיסיפלינות טיפוליות שונות, האדם שמגיע לטיפול כלשהו כשהוא "נדחף" עי חברים טובים, משפחה תומכת וכו ולא מפגין שום ניצוץ של מציאות עצמאית, מוטיבציה ולוא הקטנה ביותר... לא יצא נשכר. מי שיצא נשכר זה אותם אנשים טובים שירגישו ששוב ניסו לעזור לו ולהביאו לטיפול. אם את רוצה לשנות כאן ועכשיו עליך להפעיל הרבה כדי לשכנע את ידידך שהוא יפנה לפורום, יבקש עזרה לעצמו ולוא גם אם כושר ההתבטאות שלו יהיה בתחילה מהסס ודל.. זה יהיה הסימן הראשוני למוטיבציה והבנה שלו אישית שהוא חייב לשנות. בלי צעד שכזה אני לא רואה סיכוי רב!! את יכולה לפנות אלי אישית כדי שאפרט יותר את כוונתי בברכה להצלחה נירה אורפז מאמנת אישית ועסקית מוסמכת מכללת Comprehensive U [email protected] |

למעלה