"מבולבל" / תקוע...

"מבולבל" / תקוע...

נקריתי לפגישה אקראית עם קאוצ'ר שכמעט ללא קבלת מידע ממני אודותי ידע לקרוא על פי כפות שתי ידיי את תקיעותי הנפשית והמקצועית בדיוק רב. הצעתו היתה - לך לקבל ליווי של קאוצ'ר טוב כדי לשנות את הפאזות הללו בחייך בצורה מודרכת ויסודית. מכיוון שאני "בא" מאסכולת הטיפול הפסיכולוגי הקוגנטיבי כאמצעי לשינויים מהותיים בנפש האדם ובחייו,מתקשה להפנים את הצעתו ולהוציאה אל הפועל כדרך לפיתרונות ממשיים עבורי. האם טעות בידיי ? איך אבחר במידה וכן את הקאוצ'ר האולטימטיבי והטוב עבורי ? הניתן לסמוך "בעיניים עצומות" (ופקוחות...)על שיטה זו - כמקצועית לכל דבר ? תודה.

גרא.

New member
ברם אולם,לעניות דעתי, את התשובה יוכל לתת לך

מאמן אישי,שלך יהיה אמון מלא בו בגישה שלו במוטיבציה שלו וביכולת שלו להוביל אותך יחד איתו בדרך הנכונה. אין לי עקרונית התנגדות לגישת אבחון דרך כפות ידיים,אבל כפסיכולוג אני מעדיף יותר את הגישות המסורתיות הקונבנצינאליות באבחון,לאו דווקא מבחנים, אלא אותו אינטק ראשוני,שהיא פגישת הכרות עם המטפל כדי לאבחן את הבעיות/קשיים.אחרי הכל יש לא מעט גישות אבחון לא קונבנציונאלית,כמו אבחון ציפוניים,שערות,אבחון בקפה ועוד כהנה וכהנה.מציאת מאמן אישי טוב,היא משימה קשה לא פחות מאשר מציאת פסיכולוג טוב.ותחייב אותך להפגש עם כמה מאמנים אישיים.אלא אם כן תחליט להסתמך על הפירסום העצמי של כל אחד.

גרא שלום-אשמח להתיחסותך בשאלותי לגבי עצם

הכניסה לתהליך עם מאמן - האם אכן השיטה בעלת יכולת להגיע להישגים אישיים כפי שהדבר ניתן עם פסיכולוג טוב ?

גרא.

New member
ברם אולם,אם הבנתי נכון יש לך התנסות עם הגישה

הקוגניטיבית התנהגותית,ואתה חוכך בדעתך אם להתנסות בטיפול עם מאמן אישי.כאן מאד מקווה שהמאמנות בעיקר שהצטרפו למגיבים בפורום,יעזרו לך יותר ממני,שכן סביר להניח שהשאלה הזאת היא אחת השאלות שמאמן אישי תמיד מתבקש לענות.מה עדיף,אימון אישי או פסיכולוג.לגבי דידי,אם אתה חושב שאתה זקוק לחפירות במשך זמן ארוך בעלות מאד יקרה,לך על פסיכולוג.אם אתה מבקש שינוי מהותי/בסיסי תוך זמן סביר ,תוך ליווי הנחייה הדרכה תמיכה ואמפטיה ,נסה אימון אישי.מעבר לכך,קשה להתנבא.בכל מקרה,מה חשובה אישיותו ומקצועיותו של המטפל ו/או המאמן האישי.לכן ציינתי את הצורך תמיד להפגש עם כמה בכדי לתהות על קנקנם.

גרא -"חפירה" = מחזקת את "העמדה"...,ומכאן גם

השאלה,באם בהדרכה אישית מתקיימת גם "חפירה" והסקת מסקנות לעתיד,או יותר התמקדות ב- יש העכשווי ואיך משפרים אותו...? עד כה "הידעניות" טרם הרימו כפפה לשירשור...

למעלה