מבולבל ומתוסכל

Pini861

New member
מבולבל ומתוסכל

אני נמצא בקשר זוגי כבר שנה (אני 27 והיא 24), היינו לפני זה ידידים משהו כמו שנתיים, במהלך הידידות החלה בינינו סוג של יזיזות כזו (למרות שלא נמשכתי אליה אבל הייתי סקרן, מה לעשות, גברים...). עם הזמן שעבר התחלנו להכיר אחד את השנייה יותר לעומק. הקשר העמיק ונוצרה גם משיכה (אמנם לא משיכה שאליה ייחלתי וחלמתי שיהיה לי עם הבת זוג שלי אבל המשיכה עלתה עם הזמן). אני גר אלצה כבר שנה בעודי שוכר דירה שבקושי נמצא שם. הבחורה מקסימה יפה ואיכותית ביותר ונותנת את כל כולה בקשר בהתמסרות ובאהבה רבה. אני לעומת זו גם מפגין אהבה אך בתוך תוכי משהו מקנן בי מתחילת הקשר ש "זה לא זה" מסיבות שונות המשונות למרות שכיף לי להיות אתה וטוב לי במחיצתה (כשאני לא מעורער ממחשבות) ואני אוהב אותה מאוד. אולי בגלל שאף פעם לא הייתי מאוהב בה (פרפרים בבטן וכו). או שאולי אני מרגיש שלא מציתי את חיי כרווק. או אולי מכל מיני פנטזיות שהאכלתי את עצמי שהדברים אמורים להראות אחרת. או בגלל שאני חושב שיש עוד מישהי בעולם הזה שתתאים לי יותר ממנה ואיתה אני אהיה שלם לחלוטין. לאחרונה היא הציעה לי שנעבור לגור ביחד כי "למה לשלם על שתי דירות" ו- "צריך לקחת את הקשר קדימה". מאז ההצעה אני ממש לחוץ, לא ישן טוב בלילה, בלי מצב רוח. ותוך כדי כך מנסה להראות לה שהכל על מי מנוחות. אני לא יודע מה לעשות. מצד אחד היא בחורה שאם הייתי מכיר אותה לא מתוך ידידות אלא בצורה נורמלית בטוח הייתי מתאהב בה ונמשך אליה יותר אבל כרגע משהו חסר לי. מצד שני השכל אומר לי שזאת בחורה להתחתן אתה ולהביא אתה ילדים. האם אפשר למצוא את עמק השווה בין הלב לשכל? האם אני לא כל כולי איתה בגלל שהראש מפוזר ממחשבות?

תודה לעוזרים ולמייעצים!

Aski7

New member
תמשיך הלאה ידידי

מגיע לה שיאהבו אותה באמת ואתה רק תעשה את שניכם אומללים לאורך זמן.
זה כמו שיהיה לך בגד יוקרתי מבד מדהים ואיכותי ואתה יודע שיכל לשמש אותך להמון זמן בהמון ארועים שונים..אבל מה לעשות הוא לא במידה שלך.. מה הטעם לשמור אותו בארון?
תן למישהו אחר להנות ממנו ולא רק להסתכל ולדבר עליו.

ממה שכתבת עולה שאתה באמת מבולבל

באיזה מקום כואב הלב על הבחורה שמשקיעה ומנגד אתה לא שלם עם זה שאתה איתה...

מצטרף להמלצה של Aski7

ולחילופין מציע שתשקול לעבור לגור יחד איתה ואז אולי העניינים יתבהרו לכאן או לשם.

וכן אני יודע שהתשובה שלי לא חד משמעית אבל בינינו גם אתה מבולבל ומעולם לא הצהרתי על עצמי כטיפוס החלטי

אינטימיות מול תשוקה

אתה מתאר בקשר שלכם אינטימיות רגשית שמתבטאת בחברות הטובה שלכם. ומצד שני חוסר מסוים בתשוקה.
בקשר האולטימטיבי יש גם וגם במידה שווה וגבוהה. האם רוב הקשרים הם ככה? שיש בהם גם אינטימיות רגשית גבוהה מאוד וגם תשוקה חזקה מאוד? ממש לא.

ויחד עם כל זאת, אני מאוד יכולה להבין את המחשבות שמתרוצצות לך בראש, הפנטזיות על כך שקשר זוגי יכול להראות אחרת. ויכול להיות שהוא אכן יכול להראות אחרת. אין תשובות חותכות.

אני כן יכולה להסב את תשומת ליבך לשני משפטים מאוד חשובים שכתבת, לשם ההתבוננות שלך בעצמך:
1. "אם הייתי מכיר אותה לא מתוך ידידות אלא בצורה נורמלית בטוח הייתי מתאהב בה ונמשך אליה יותר"
2. "הבחורה מקסימה יפה ואיכותית ביותר ונותנת את כל כולה בקשר בהתמסרות ובאהבה רבה"

אצל הרבה אנשים דווקא המרכיב של האינטימיות הרגשית וכן הנתינה והרצון של בן-הזוג השני "מחבלים" בתשוקה. לפי מה שאתה אומר, אם לא היתה נרקמת ביניכם ידידות קודם, כנראה שהיית נמשך אליה ומתאהב בה. בקיצור, מציעה לך קצת להתבונן בסוגיה הזו בחייך הרומנטיים של מה אינטימיות רגשית לתשוקה.

אייבורי

New member
נו באמת

כלל ראשון בהתנהגות בין בני אדם, הוא כלל ההיפוך

האם היית רוצה להפוך תפקידים עם הבת זוג שלך.

האם היית רוצה לחיות עם מישהי שחושבת שאתה לא בדיוק זה, שהיא יודעת שלא מיצתה את חיי הרווקות שלה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני עם Aski ואייבורי

אתה משדבר בצורה הכי ברורה שאתה לא מוכן לזה, ושהיא לא זה, ושזה לא זה. נקודה.

זה לא ילך.

וזה לא הוגן כלפיה.

וזה לא יעבוד בשבילך.

תמסור לשכל שלך שאני מצטער בשבילו, אבל הפעם זה המקום שלו להחליט.

מצטרפת

למקהלת השחרר אותה. מנטלית, היא מעולם לא עברה אצלך מעבר לפאזה של יזיזה, ועכשיו, בגלל הותק, והלחץ שלה לקבל מעמד חזק יותר אתה מתחיל להתברדק.

seeyou

New member
לדעתי,צריך לקחת את הקשר קדימה בלי לפחד

אל תחושב שיש עוד מישהי בעולם הזה שתתאים לך יותר ממנה ואיתה תרגיש שלם לחלוטין.

שלם לחלוטין זאת הונאה עצמית שהרבה משתמשים בה בגלל הפחד

תתרכז בה בתקווה שגם היא תתרכז בך

אין ביטוח צד שלישי בנשואים

יוסי

אבל הוא מפחד, יוסי

הוא מפחד שהוא שם בגלל שהיא אוהבת אותו ונותנת את כל כולה בקשר, ובגלל שהשכל אומר לו שיש לה את כל הנתונים להיות 'האישה החוקית', ולא בגלל שהלב <כלומר הזין> שלו רוצה אותה.
ולרוב, אם גבר לא בוחר את האישה שלו עם הזין - זו זו ההונאה העצמית, ולא רק
.

seeyou

New member
הדבר החשוב מבחינתו זה שהיא אוהבת אותו

לא פשוט בימינו למצוא בחורה כזאת

הם כבר כמה שנים ביחד והקשר הפך מסתם ידידות/יזיזות לקשר עם יותר תוכן

המצב ההפוך הוא שמתחילים גבוה עם הרבה "תוכן" וציפיות ומהר מאוד מתעיפים

לפעמים גבר בוחר את האישה שלו גם עם הזין -

במצב שלו כיום

תוך זמן קצר הוא יתחיל לאכול ולהאכיל אותה סרטים, לפזול החוצה, ולהרוס לה את הבריאות. בהנחה שהוא לא פסיכופט מתעלל, למי זה טוב כל החרא הזה?
הרי הדבר החשוב מבחינתו זה למסד קשר שיש לו סיכויים טובים להחזיק מעמד לאורך זמן <תשאל את אייסמן>. ולשם כך צריך שגם הוא יאהב אותה על באמת <עם כל האיברים> ולא כמס שפתיים <ויש בעיה במישור הזה>.

Pini861

New member
היי לכם, תודה על העצות...כנסו

אני לא אמרתי שאני לא נמשך כלל...יש משיכה, הרי אם לא הייתה בכלל משיכה לא הייתי נכנס מלכתחילה. המנעד של המשיכה שלי אליה הוא נורא קיצוני, בימים שאני שלם איתה אני שמח ונמשך אליה ומודה על מה שיש. בימים של הרהורים אני לא מצליח להעריך מה שיש לי ביד ופוזל לבחוץ. אולי זה בגלל שיש לי עיניים גדולות? אולי בגלל יצר מיני גדול שיש לי שרוצה לטעום מכל הסוגים והצבעים? אולי אני צריך לשנות גישה עם עצמי וזה לא משהו שקשור אליה (כך אומרים חבריי)?

seeyou

New member
לעולם לא תצליח לטעום מכל הסוגים והצבעים

יש לי הרגשה שבסוף אתה תוכל אותה ובגדול בגלל האגו המיני שלך

עם חשיבה כזאת אין שום סיכוי שאי פעם תתמסד-וזה לא פשע להיות רווק נצחי

יוסי

האם היית רוצה

שמישהו הייתה בוחרת להתחתן איתך רק כי נוח? ולא מאהבה אמיתית?

אני הייתי מעדיפה להישאר רווקה עוד כמה שנים מאשר ללכת על כמעט ...

בני זוג עוברים דברים קשים בדרך ולפעמים מה שמחזיק הכל זאת רק האהבה... ואם אין אהבה אז מה יחזיק את הזוגיות שלך?

Pini861

New member
היי הריונית

כן יש אהבה בינינו...ואהבה זה משהו שנבנה עם הזמן...ואני לומד לאהוב אותה מיום ליום. זה לא יותר בטוח מאהבה שבאה בבת אחת? לי נראה שכן.

בטוח?

אין דברים בטוחים בחיים... גם אם מתחתנים מאהבה או לא מאהבה לא בטוח שמשהו ישרוד....

אבל יש רק דבר אחד בטוח בסיפור הזה- אתה כותב שאתה לא בטוח...אתה מתלבט... אולי חושש ...

כשאני התחתנתי אין ספק שפחדתי מכל מיני דברים אבל ידעתי שזה הוא ואני רוצה אותו לתמיד... שאני לא רוצה אף אחד מלבדיו...

השאלה אם אתה רוצה אותה ? האם אתה רואה את חייך בלעדיה?

אולי כדי שתיסע לחופשה של שבוע כדי לראות אם אתה רוצה לחיות בלעדייה או לא...

Ricca

New member
בשנה יש 365 ימים.

אם מיום ליום אתה עדיין לא אוהב אותה מספיק, כנראה שזה לא זה.

אז אהבה באמת בד"כ לא מגיעה מייד, אבל פחות או יותר תוך שלושה ארבעה חודשים, כבר יודעים אם זה זה או לא.

I C E M A N 7

New member
תשתי משהו, את פיכחת מדי.

או שקראת יותר מדי לאחרונה ב-YNET יחסים.
אחרת לא היית מבלבלת בין כימיקלים לידע.
ושעון ביולוגי זה גם כן כימיקלים

למעלה