מבולבלת

לשד

New member
מבולבלת

אני בת 40. פוטרתי מעבודתי אחרי לידה לפני שנתיים, נהניתי בבית מילדי,ואני רוצה לנצל את ההפוגה הזו לשינוי מקצועי. בעבר עסקתי בתחום של תעשיה וניהול,וכל הזמן הרגשתי שמשהו חסר. ליבי לא היה שם. אני מחפשת עבודה מזה 10 חודשים ועוד לא מצאתי.אני מתחילה בימים אלה קורס שמאד רציתי,שדורש יום בשבוע בבקור ועוד אחה"צ אחד בשבוע. הקורס יאפשר לי תוך חצי שנה בערך להתחיל לעסוק במשהו חדש שמאד עניין אותי. במקביל מתחילות דווקא עכשו לזרום הצעות עבודה (לא כולן מעניינות) ואני פשוט מבולבלת. האם לוותר על הקורס למען פרנסה בטוחה ? (-לא!) האם לותר על הקורס למען הצעת עבודה די מעניינת ???? ברור שהטוב ביותר עבורי הוא למצוא עבודה בהיקף משרה מצומצם,ולא משנה במה,אבל אני לא נתקלת בכאלה. פתאום מתחילות מחשבות של:"אולי אני לא מתאימה לקורס הזה? אולי לא אצליח בתחום החדש?" כל הנחישות שהיתה לי התבלבלה.

הקשבה פנימה

שלום. פתחת שיחה שרב בה הנסתר על הגלוי. את אומרת שאת כבר שנתיים בבית ונהנית עם הילדים, מה עשתה לך התקופה הזאת במושגים של להכיר ולהבין טוב יותר את עצמך ? תעשייה וניהול הוא תחום רחב, מה שם לא היה לרוחך, האם את יכולה לבוא לשם חזרה אבל ממקום פנימי חדש ? יותר אוטנטית. איזה קורס את מתחילה ? מה משך אותך בתחום ? לאיזה עיסוק זה יכול להוביל ? ברור לך שאת לא הולכת לוותר על הקשבה לעצמך, אני חושב שזה אולי המסר החשוב שבא לידי ביטוי בנסוח הזה שעשית על איפוא את היום. לגבי שאלות על איך לדעת מה נכון ומה מחבל, בשיחה הפנימית - מציע לך את המאמר - שיחת הקוף. תמצאי שם מאמרים נוספים רלוונטים כמו "תקיעות היא תחילת הסיפור" בהצלחה בינתיים יום טוב אמיר דרור

הבחנה

שלום אמיתי המוכנות שלך לעבוד, אולי אפילו לקחת כל עבודה, היא שיחה בפני עצמה. שיחה חשובה, אני מניח בעלת כוחות משמעותיים. לא נדרש לערבב אותה עם התלבטות של מישהו אחר שזכותה לבחור, להתלבט, אפילו להיות בררנית. אם תרצה להעלות את התחושה שלך של "מוכנות לקחת כל עבודה", אתה מוזמן. יום טוב מקווה שהייתי לעזר אמיר

amitayg

New member
אמיר תודה תמיד הייתי לעזר אבל

כאשר שוק התעסוקה מתרסק אזי מנסים כל אפשרות למצוא עבודה... יום טוב אמיתי

מיקוד

הפתרון הוא במיקוד זה נכון שנתוני האבטלה עדיין גבוהים ולא מעט חברות צמצמו פעילויות בשנתיים האחרונות, אני שומע על שיחות בארגונים כיצד לחזור לצמיחה. חברות בודקות איתותי התעוררות בשוק ולא היו רוצות להישאר מחוץ למגרש כאשר זה יקרה. לכן, חשוב עבורך, לבנות לעצמך אסטרטגיה. עדיף למקד ולדייק מאשר לפזר את המאמצים לכל עבר. אני מוכן לעשות איתך כאן תרגיל במיפוי יכולות ייחודיות. המשך יום טוב אמיר

amitayg

New member
אמיר אני מאד ממוקד ומאד מפוקס

אמיר , מזה שנתיים אני מחפש עבודה ואין.אני אדם מאד אופטמי ומאד מאמין ביכולות שלי בניסיוני ובכישורי. חפשתי בתחילה בתחום המקצועי שלי - ניהול ותפעול לוגיסטי אבל לצערי שוק העבודה עבר מספר שינויים מרחיקי לכת בשנתיים הללו: מי שאין לא תואר אקדמי וגילו מעל שלושים אין לא סיכוי למצוא עבודה לא בדרכים המקובלות בכל אופן.(קשרים! קשרים ! קשרים !) אם לא קיימת התאמה מדויקת בין צרכי הארגון למשרה המבוקשת לא תענה. דרישות המעסיקים הפכו לתובעניות ומשונות מאד כמו: אי נכונות לשלם על נסיעות,שכר סטודנטים לבוגרי תואר ראשון,העסקה במשרה זמנית /חלקית ועוד ועוד... אז כאשר השוק על הפנים ויש ילדים בבית וחובות רובצים עובדים בכל עבודה! יום טוב אמיתי

במחשבה שנייה

זה נשמע שאתה בהיר ונחוש, נראה לי שאתה יודע במה אתה טוב ומה נכון לך אין בתרגיל הזה טעם בלי שיש שם איזו שהיא תהייה וחיפוש. בהצלחה אמיר

amitayg

New member
אתה צודק ותמיד נחמד לי להחליף עימך

כמה מילים בפורום זה מדי פעם יישר כח אמיתי

לשד

New member
התכווננות

אני מחפשת עבודה כבר שנתיים. הייתי מוכנה לכל עבודה ואפילו בשכר נמוך, והפלא זה פלא - כלום לא קרה. בכל השנתיים האלה זומנתי לראיון עבודה אחד. כל הזמן שאלתי את עצמי איפה הטעות, מה לא עובד נכון. הדברים התחילו לזרום כשהתמקדתי ושאלתי את עצמי מה אני באמת רוצה. זה נשמע לי קצת חוצפה מצידי להיות בררנית בכזאת רמת אבטלה, אבל הלכתי על זה. והתחילו להגיע זימונים לראיונות. הלכתי גם למקומות שלא רציתי בשביל להגיד מה אני כן רוצה - ואולי יצא מזה משהו.ויצא. וכמה רעיונות אופרטיביים : 1. תכתוב למשב"ט דרך האתר שלהם. אין מדור דרושים אבל יש איזה דוא"ל. הם כבר יגעו אליך. 2. תתחיל לפעול בהתנדבות - זה גם נותן נסיון מקצועי בתחומים חדשים, גם פותח דלתות מקצועיות וגם נותן הרגשה של עשיה חיובית. בהצלחה.

amitayg

New member
כמוני כמוך שנתיים של חיפושים ...

גם אנוכי מחפש עבודה כבר שנתיים. בהתחלה כמובן לא הייתי ממוקד ולא מצאתי דבר אבל בזמן האחרון אני מאד ממוקד והראיונות התחילו להגיע. (תמיד אמרתי שאסור להתייאש אך פעם) בקשר למשרד הבטחון מה הם כבר יכולים להציע לי ? התנדבות ופעילויות שונות: לרגע אחד בכל תקופת האבטלה לא ישבתי בבית אפילו לרגע (טיפוס פעלתן) אני גר ביישוב קהילתי קטן והיה לי ברור מיד עם הפיטורים שאוכל לתרום מזמני הפנוי לפעילויות השונות - ועדת בטחון כולל שמירה ביישוב, הקמת אתר אינטרנט לישוב, פתיחת קורס מתנדבי מד"א ועוד ועוד... בהצלחה, אמיתי

למעלה