מבולבלת

עתליה9

New member
מבולבלת

קראתי כאן חלק מהמאמרים ותשובות וקראתי בספר של בר וכן על ערכת הביוץ ויצאתי קצת מבולבלת. בערכה כתוב שימי הפוריות הן עד יומיים מיום שההורמון עלה - כלומר גם יום אחרי הביוץ ואילו במקומות אחרים אני קוראת שיום אחרי הביוץ הוא מאוחר מדי. מה נכון? אולי לא הבנתי... ושאלה נוספת לגבי היום כן יום לא - האם יש אחידות דעים לגבי זה? אני בודקת כבר יומיים עם הערכה ועדיין אין ביוץ מצד שני המחזור לא סדיר וזה יכול להיות כל אחד מהימים הבאים. אבל בכל מקרה התחלנו לנסות. האם זה עלול לפגוע בסיכויים? סליחה אם חלק מהשאלות דביליות אבל זה ליתר בטחון כי אני מאד לא רוצה לפספס כמובן.

פּוֹנְג

New member
הערכה מזהה את עליית ההורמון

עוד לפני הביוץ, לעיתים אף באמת יומיים לפני הביוץ עצמו. מכאן אולי נובע הבילבול שלך. את יכולה בהחלט לעשות את היום כן ויום לא גם לפני העלייה של ההורמון, מה יש? אסור לכם להנות אפילו אם זה "סתם"?
קחי בחשבון שגם לעיתים קורה שהערכה לא מזהה את הביוץ, כך שזה טוב מאד שאתם עושים מה שצריך לעשות.

עתליה9

New member
תודה, עזרת לי להבין את

הבלבול. לא ידעתי שהיא לא מזהה לעיתים (כתוב על הערכה 99% אבל אולי באמת לצרכי פרסום).

blessed

New member
מה לגבי היום כן יום לא?

האם באמת יש אחידות דעים לגבי זה? למרות שאני מכירה את התאוריה ומבינה את הסיבה עדיין יש לי איזה דחף לעשות את זה כל יום בימים ה"קריטיים" כדי לא לפספס.

chapling

New member
בעיקרון...

איכות הזרע הטובה ביותר היא אחרי 3 ימי התנזרות אבל.. כדי להיכנס להריון אם לבעלול אין בעיות זרע
אז לא צריך את איכות הזרע הטובה ביותר... כך שאם אין שום בעיה עם האיכות וכמות וצורת הזרעונים גם יום יום יעשה את העבודה ואף יעלה את הסיכויים לפגוע בביוץ.אך, כיון ביום יום ישנה ירדה בכמות הזרעונים אז בעצם יש פחות זרעונים שבאים לתפוס את הבייצית... הדעה הרווחת כיום , לפחות לפי מה שאני ראיתי היא יום כן יום לא. אין אחידות געים , במאמר שמעיין תרגמה לגבי השמפ, אומרים שיום כן יום לא מקטין את הסיכויים מ- 37% ל 33%.... אז נראה לי שההחלטה היא ביידים שלך אם יש דחף, לכי איתו..

blessed

New member
מחקר שקראתי אתמול

מצא דווקא שבמקרים מסוימים ההתנזרות פוגעת באיכות. מצ"ב לינק. לא יודעת עד כמה המחקר הזה רציני ואמין.

mikasphika

New member
אין שאלות דביליות, יש רק אנשים

דביליים, ולא בפורום הזה כמובן...
בקיצור, אם לא פה נוציא החוצה את כל השאלות והתהיות, אז איפה כן?

למעלה