מבולבלת

רוית159

New member
מבולבלת

בנות אשמח לדעתכן
אני בת 35 והרופא חושד שיש לי אנדומטריוזיס.
ניסינו 7 חודשים להיכנס להיריון, היו 2 היריונות כימיים, בעקבות זאת הגענו להתייעצות עם דר אלי גבע, הוא תשאל אותי לגבי הווסת שלי, יש לי כאבי מחזור ממוצעים לדעתי, בדרך כלל אפילו לא מצריכים משכחי כאבים והדימום שלי הוא נוטה למאסיבי אך מעבר לזה אין לי כאבי אגן ושאר סימפטומי המחלה.
הוא המליץ על צילום רחם שבו נראתה חצוצרה ימנית חסומה לגמרי ובשמאלית לא היה מעבר חלק לגמרי, היוד פתח את החצוצרה הזו.
והופניתי לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי עם הערך ca125 שהוסבר לי שערך גבוה שלו עלול להעיד על אנדו.
הרופא אומר שהחצוצרה חסומה כנראה מדלקת, מה שאופייני לאנדו.
מעבר לזה בעבר הקצת יותר רחוק שלי עברתי הפריות- 13 במספרן בגלל בעיית זרע של בן זוג קודם שלי, ודר גבע חושש שהן לא צלחו בגלל האנדו שלכאורה טוען שאולי יש לי.
אני אשמח לשמוע מה אתן חושבות מניסיונכן והאם כדאי לפנות למומחה אנדו לאבחון והאם לעבור לפרוסקופיה?
בקיצור אני ממש מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל, אשמח לכל טיפ, הצעה מכן.

תודה רבה וסורי על החפירה

לואי84

New member
בהחלט כדאי לבדוק את הכיוון

את ממש לא חופרת, בשביל זה קיים הפורום.

אמנם לרוב האנדו' מלווה בכאבי מחזור מאד חזקים אך זה לא בהכרח ויש גם בנות שלא סובלות.
סתימת חצוצרה אכן עשויה להיות קשורה להדבקיוות שונות שנוצרות מהמצב הדלקתי באנדומטריוזיס וכך גם קושי להכנס להריון. השאלה אם ניסיתם להמשיךאחרי פתיחת החצוצרה?
ה-CA הוא לא מדד כל כך מדיוק כך שיכול להיות קשור ויכול להיות שלא.
בכל מקרה, אם יש אנדו' בהחלט לא מומלץ לנסות ללא הגבלה וגם יש צורך בהתאמת טיפולי פיריון המתחשבים במצב.
לכן בהחלט הייתי הולכת למומחה אנדו'. סיכוי די גבוה שימליצו לך על לפרוסקופיה (בכל זאת כירורגים) על מנת לשפר את סיכויי הכניסה להריון אז במקביל הייתי מתייעצת גם עם מומחה פריון בעל ניסיון עם בנות עם אנדו' (כגון פרופ שולמן, פרופ' זיידמן ועוד). אולי גם ד"ר גבע הוא כזה אך אני לא יודעת. הוא לא מוזכר פה בדר"כ.

בהצלחה

למעלה