מבולבלת.

מבולבלת.

שלום לכולם.
תמצית הסיפור- ילדה בת 9.5, רזה מאוד, מאובחנת עם בעיית קשב וריכוז.
היתה מטופלת עד לפני שנה בריטלין LA 20 מ"ג והיתה מאוזנת איתו.
עקב "מלחמות" קשות מידי בוקר עם בליעת הריטלין (לא מצליחה לבלוע כדור וזה מר לה), עברנו למדבקות ריטלין- דיטרנה.

נכון להיום: נוטלת כל יום מדבקה של 20 מ"ג. בבית אני אכן רואה שהילדה מרוכזת ומצליחה להכין שיעורי בית (עדיין זקוקה לעזרתי, אך מצליחה לשבת), אין לה תאבון- לא אוכלת ארוחת צהריים- וזה תומך בכך שהמדבקה אכן עוזרת לה.
מצד שני, בבית ספר מורה טוענת שהילדה מתקשה לשבת, החלו בעיות חברתיות, רגישות יותר- נעלבת מכל דבר (למשל תעלב ממבט של ילד אחר או תגזים ותגיד למשל, שכולם כתבו על הלוח ורק לה מחקו את מה שכתבה, וזה ישר גורם לה לבכות), חוזרת לרב בוכה הביתה, המורה קשוחה מאוד, צועקת עליה כל הזמן, מה שמוזר הוא- שארוחת עשר בבית ספר היא אוכלת. זה קצת מוזר כי המדבקה אמורה להוריד את התאבון.

מה לעשות??? נראה לי מוגזם לעלות מינון תרופה ל- 30 מ"ג היא שוקלת רק 21 קילו והיא בת 9.5!!!

קיים פער גדול בין מה שהמורה אומרת לבין מה שאני רואה מהצד בבית. אפילו הייתי אצלה בכיתה והעברתי שיעור (בתחום מקצועי שלי) כדי להתרשם מהילדה בכיתה וראיתי שהיא יושבת בכיתה בלי שום בעיה. במחברות שלה- הכתב מסודר וניכר שהיא מאוד משתדלת ומשתפת פעולה כמיטב יכולתה.

האם צריך להגדיל מינון? האם המורה קשוחה מידי ולילדה אין בכלל בעיה? איך ילדה אמורה להתמודד עם מורה שכל יום צועקת עליה ומורידה לה ביטחון עצמי?
כשאני מדברת עם ילדות בכיתה ושואלת על הנעשה בכיתה , אני מקבלת תשובה : "המורה כל הזמן צועקת עליה , אפילו אם היא מקנחת אף, היא תצעק עליה..."

zivadina

New member
מציעה להתמקד בפוליטיקה בית ספרית

מציעה שקודם כל תראייני מורים אחרים שמלמדים את הכתה הזאת, כדי לנסות למצוא חוות דעת אובייקטיבית.אחר כך לשוחח עם המורה ולכתוב בפניה את כל מה שהיא אומרת.אחר כך לבקש שיחה עם היועצת, ואם זה לא עוזר, להגיע למנהלת ולדרוש לעבור למורה אחרת ואם לא עוזר, לשוחח עם המפקחת ולבקש לעבור בית ספר.

brum

New member
בעיה מורכבת

הערה קטנה לגבי ה-LA - אני מוציאה את התוכן ומערבבת עם מעדן חלב - זה פותר את בעיה הבליעה ובעיית המרירות.
&nbsp
לגבי הילדה - נראה לי שהבעיה היא יותר רגשית מאשר תרופתית, למרות שחייבים לבדוק גם את האפשרות הזו, הייתי ממליצה לעשות שיחה עם המורה (לא בצורה ביקורתית אלא בגישה של עזרה לילדה) ואם זה לא יעזור עם המנהלת ואולי אפילו להעביר אותה כיתה אם לא יהיה שיפור.
&nbsp
במקביל נראה לי שהילדה צריכה טיפול רגשי, לחזק את הביטחון העצמי שלה מצד אחד ולנסות למצוא פתרון לאי השקט שלה - יתכן ויש לה אי איזון חושי/תחושתי.
לגבי הפן החברתי - חוג ספורט יכול להיות טוב או כל חוג שבו יש עוד ילדים וכמובן שיש קבוצות חברתיות ייעודיות לילדים עם בעיות חברתיות.
&nbsp

yulilior

New member
רק לגבי המינון

30 la זה לא מינון גדול מדי למשקל שלה. הבן שלי שוקל גם 21 קג ומקבל 30 la וזה מינון מעולה בשבילו.

למעלה