מבולבלת

מבולבלת

הפעם הצלתי את עצמי
ברגע האחרון
אחרי שכל כך הרבה זמן נשארתי לגמרי מחוץ לסכנה
זה מפחיד אותי לקלוט מה יכל לקרות, ומה שכבר השלמתי שיקרה לי
מפחיד אותי לחשוב שזה יכול לקרות שוב
והכי מפחיד לחשוב, שאני לא יודעת לווסת את ההתנהגות שלי מול אחרים, או שאני מתעלמת לחלוטין או לגמרי ביחד

levshavur

New member
פנס

שלום לך,
לווסת רגשות זה משהו לא פשוט...זו טכניקה שצריך ללמוד...וזה קשה במיוחד לאנשים רגשיים (כמוני לדוגמה), ואכן יכולתי לנוע משמחה לעצב עמוק (במקרה שלי זה היה בהקשר של הפוסט טראומה- 'נפילה' כול פעם שהיה לי פלשבק) אבל לכול אדם יכולה להיות נטייה לקצוות אחרים.
אני חושבת שאחת הדרכים לווסת רגשות זה פשוט לתת להם מקום. לא מקום 'קיצוני' או הורס, אלא מקום חיובי וטוב: כתיבה, ציור, מוזיקה, וכדו'...לפעמים גם שיחה מלב אל לב יכולה לשחרר המון. זה כמו סיר רותח, אם לא תנמיכי את האש המים יגלשו...לכן כדאי שתמצאי לעצמך דרכים לביטוי.
מקום נוסף שבהחלט אפשר לעבוד בו על וויסות רגשי זה בטיפול. זה בהחלט נושא ששווה להשקיע בו...
אני יכולה להגיד לך שכיום יש לי חיים שלווים...וגם אם קורה משהו מרגש (לטוב או לרע) זה לא מוציא אותי מאיזון, או לפחות לא לתקופה ארוכה - לדוגמה ההתמודדות עם הירידה בשמיעה..לקח לי כמה זמן להתגבר על ההלם עם ההכרה בעובדה שנגרם נזק לשמיעה המוזיקלית שלי...אבל לא הגעתי לקיצוניות, נתתי לעצמי לחוש את האבדן ואחר כך חשבתי באופן מעשי: 'יש לי מצב נתון, מה אני עושה עם זה?'.
זה בדיוק העניין, כשאת נמצאת בסיטואציה מסוימת, קחי נשימה לרגע ותחשבי: יש לי מצב כזה, מה אני עושה אתו?- אם תתני לעצמך גם זמן לחשוב, יהיה לך יותר קל להגיע להחלטה. אני יודעת שלפעמים זה נורא קשה לביצוע, כי נמצאים בסיטואציות שדורשות תגובה מהירה, אבל עדיין, כמה שניות לאסוף את עצמך...גם לי עדיין יש סיטואציות שאני מרגישה שהגבתי מהר מדיי, ולא בהכרח בצורה הנכונה...אבל אני כול הזמן מנסה לשפר עד הגבול שאני יכולה...
כולנו אנושיות וגם אם הגעת לקצה, את לא צריכה להילחץ מזה, אלא לנסות לחשוב, מה אפשר לשפר, מה אפשר ללמוד ממה שקרה לטובת העתיד

לבשה.

צריכה פסיכולוגית

אני חושבת שאני מתחרפנת
ממשיכה במה שצריך
ובכל רגע פנוי המחשבות מטריפות אותי

levshavur

New member
נראה לי...

פנס שלום,
אני חושבת שלמצוא פסיכולוגית זה רעיון טוב, כי היא תוכל לעזור לך למצוא את הדרך הייחודית לך לוויסות רגשי.
לבשה.

למעלה