מבולבלת ....

רותם224

New member
מבולבלת ....

שלום לכולם,

פעם ראשונה שאני מעיזה לכתוב את המחשבות שלי..... אני נשואה 4 שנים + 2 ילדים, נשואה לחבר הראשון שלי, עזבתי את המשפחה שלי ועברתי לגור באזור מגוריו, אני מוקפת רק בו ובמשפחה שלו
הייתי רוצה להחזיר את הגלגל אחורה אם היה אפשר ולא להתחתן איתו, אני מבינה שלא בחרתי נכון, אין בינינו מריבות אבל אין בינינו אהבה ואין בינינו כלום, אנחנו מתנהלים כמו שותפים לדירה.....
האמת היא שאני השתנתי התבגרתי, מבינה שמה שבחרתי פעם כבר לא מתאים לי, עכשיו בחיים לא הייתי בוחרת בו כבן זוג, אני כותבת את זה לא במטרה להתנשא מעליו כי אני ממש לא כזאת פשוט ככל שאנחנו עוברים דברים אני מגלה בו עוד ועוד חסרונות, הוא לא בעל טוב בעיני ולפעמים אני אפילו מתביישת שהוא בעלי..... ובכלל מתביישת בעצמי
הוא מצידו הכל בסדר, אם לא אומרים שיש בעיה הוא לא יזכיר את זה ולא ישאל ולא יתעניין, הוא ככה בכל התחומים כמעט, לא טוב לי ולא רע לי, אני יכולה להמשיך ככה את החיים אבל מצד שני אני די נרקבת...
אני מרגישה מצד אחד שבא לי להתגרש ומצד שני אני חושבת שאולי לא כדאי כי למה להתגרש ולהישאר לבד באזור לא שלי ובלי משפחה כי הרי אני לא יעזוב למקום רחוק ואנתק אותו לגמרי מהילדים ובכלל ולהעביר את הילדים את המצב הזה??
בנוסף לכל הבלבול הזה גם יש עכשיו מישהו בעבודה שהתחיל ממש להתעניין בי בצורה שקופה, והאמת היא שאני ממש מעוניינת בו בעצמי, לא קורה בינינו כלום אבל עצם העניין הזה גורם לי לרצות להתגרש יותר, כי איכשהוא יש לי פנטזיות בראש שאני איתו, התחלנו ממש להתקרב בעבודה ואנישם כבר בצחוק מתחילים להגיד שבעלך יזהר ודברים כאלו, האמת שזה מלחיץ אותי כי אני כל הזמן חושבת מה יקרה אם אני באמת מחליטה שאני מתגרשת אני מפחדת שיגידו בעבודה שהתגרשתי בגלל הבחור הזה, כי אני לא משתפת בעבודה מה קורה בחיי נישואים שלי........ זה ממש מטריד אותי והראש שלי בכלל מוטרד כל הזמן בבחור הזה וכל המצב הזה מכניס אותי בכלל לבלבול עמוק....... לא כל כך יודעת איך יומצאים ממנו... ומה עושים
אני בכל לא שואלת על טיפול זוגי כי זה לא נראה לי הפיתרון , אני לא רואה לזה טעם האמת
בטח אתם לא מבינים מה אני שואלת ובעצם אולי גם אני לא........
אשמח לשמוע מה אתם חושבים
תודה ולילה טוב

גארוטה

New member
מה בא קודם?

למה יש לי הרגשה שלולא החיזור של הבחור מהעבודה שגרמה לך להתרגשות ולפנטזיות עד לרמה
של "אני רוצה אותו לעצמי" לא היית באה לפה ומתארת את בעלך ואת הזוגיות שלכם כטעות?

רותם224

New member
נכון

לא הייתי מגיעה לפה ללולא זה כי אני פחדנית, אבל אני חושבת את זה כבר מזמןןןןןןן בלי קשר אליו, הבחור מהעבדה רק גרם לי ממש אולי לבצע את המחשבות שלי

הייתי אומרת לך שתפסיקי לבלבל את המח

ולכי כבר לשכב עם הבחור, אולי אפילו לנהל איתו איזה רומן סוער ומתוק, אבל ברור לי שאת לא תצליחי - לא לשמור על זה בדיסקרטיות ולא להנות מזה, אז במקרה כזה המלצתי היא לחפש מקום עבודה חדש ואז להתחיל את החשיבה שלך מ-0.

seeyou

New member
בימינו לא קל להחליף עבודה לכן הפתרון אחר

לבעיה שלה הוא הויברטור-

בצורה כזאת היא יכולה להמשיך בעבודתה וגם לפנטז בלי סוף

עדיין אין תוספי מזון לצרכים מסוג זה

מבולבלת

שימי לב מה השתנה אצלך, מה הצורך העיקרי שלך
אני חושבת שאת משוואת אהבה. ולכן תשומת הלב שאת מקבלת מאותו חבר לעבודה
מעוררת בך או ממלאת בך את הצורך הזה. את צריכה לשאול את עצמך מה גרם לך לריחוק
מבעלך? האם את לא מקבלת ממנו הערכה , אהבה , גיוון?
האם את יודעת איך עושים את זה?
לפני שאת עושה צעדים דרסטיים תעני לעצמך על השאלות הללו
אסנת גפן

גארוטה

New member
לבחור מהעבודה

יש תפקיד הרבה יותר גדול ממה שאת חושבת. הוא לא הפנטזיה בהתגלמותה שאת צריכה
לממש כדי להרגיש שלמה ומאושרת, אם עד עכשיו הסתכלת על חייך באור ש נר, הוא הזרקור,
הוא מכריח אותך להסתכל לאמת בעיניים ולקבל החלטה. לכן, אם את שואלת אותי, לפני שאת מכניסה
את עצמך לבעיה נוספת (לנהל רומן), תפתרי קודם את הבעיה העיקרית שלך, ההחלטה לגבי המשך/או לא
של נישואייך. יש לך כמה שאלות קשות שאת צריכה לשאול את עצמך, לגבייך, לגבי הבחור שהתחתנת איתו
רק לפני 4 שנים שבטח אהבת מאד. לבדוק איך ולמה הגעתם לאן שהגעתם (נשואים טריים, 2 ילדים, פרנסה,
מרחק מהמשפחה...) כולם יחד וכל אחד לחוד יכולים לגרום לך להרגיש שטעית ושבחרת לא נכון אבל זה לא בהכרח
ככה. מה שאני אומרת שאל תתני להתאהבות בפנטזיה להיות הגורם המכריע להחלטתך כי זה עלול להתפוצץ לך
בפנים, כי הרבה פעמים במקרים כאלה, את מעצימה את הבחור שבפנטזיה לעומת האיש שלך בבית, תחרות לא
פיירית בין שני אנשים שרק במרחק הזמן מתבררת האמת והיא בדרך כלל מתגלה כטעות.

קחי ת'זמן, אל תמהרי לקבל החלטות.
בהצלחה.

seeyou

New member
"יש לי פנטזיות בראש שאני איתו"

זה קורה כול יום ולא רק לך

הרבה "גלישות" מתחילות במקום עבודה

כפי שהבנת שלהחזיר את הגלגל אחורה בלתי אפשרי גם כאשר תגשימי את הפנטזיות שלך עם הגבר בעבודה המצב בבית לא יהיה כפי שהיה ואף אחד לא יכול לנבא את העתיד עם כול ההשלכות

דעתי בנושה-הרעיון מפתה אך מסוכן למרות שהרבה אנשים בוחרים בו לברוח מהמציאות

יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה אני חושב

זה ישמע קצת אנליטי. אבל כשמבולבלים, זה לא רע לחשוב קצת אנליטי.

אני הייתי ממקד את הסיבה לבילבול שלך בזה שאת מערבבת שני דברים שנראים קשורים, אבל הם בעצם לא. יש לך שתי בעיות נפרדות ושונות. אחת חשובה ואחת דחופה.

הבעיה הגדולה היא בעיית נישואייך. זו בעיה חשובה, עם פתרונות מורכבים. אבל היא לא דחופה. את איתוט כבר כמה שנים, אז עוד שנה-שנתיים-חמש לא ממש קריטיות.

הבעיה הדחופה היא ההתאהבות. אמנם יש לה פוטנציאל לנזק גדול, זה נכון, אבל במהותה זו לא בעיה נורא מסובכת. כולם כאן יגידו לך שרומן כזה הוא פרי הפנטזיה, והרעב לאהבה וריגוש (רעב מוצדק, אולי), אבל שזו כנראה טעות רצינית שתתן לך מעט מאוד נחת, והרבה צרות.

נכון שהבעיה השניה נובעת מהראשונה. זה החוסר והרעב שאת חשה. אבל חשוב לדעתי שתתמקדי בבעיה העיקרית, הנישואין, ולא בפנטזיה שאת משתעשעת בה. [זו פנטזיה כי כי אין שום קשר בין מצב של שני עמיתים לעבודה שמתגרים זה מזו, לבין מה יהיה ביניהם כשיהיו זוג רגיל ומשעמם, שצריך לשטוף כלים ולריב על כסף]

אני מעריך, או מנחש, שהלא מודע שלך הגה רעיון גאוני, שהולך ככה: "אני אנהל רומן עם הבחור מהעבודה, אני אטעם אהבה וריגוש, ואני כמובן אוודא שכל העולם גם ידע מזה, וכשהעסק יתפוצץ, תיפתר מעצמה בעיית הנישואין! אני לא אצטרך להחליט החלטות, כי אחרים יחליטו במקומי. אני אגיד שמה יכולתי לעשות, האתהבתי, ואז לא יוכלו להאשים אותי!"

השאלה היא האם גם המודע שלך מעוניין בפתרון הזה?

הערכתי הנוספת היא שכרגע אף אחד לא שואל את המודע המכסן והמבולבל שלך, והלא-מודע נוסע 130 קמ"ש לעבר הרומן הזה. אני לא כל כך יכול לראות אותך בולמת עכשיו, שניה לפני [ או שאולי את כבר שניה אחרי?]

רותם224

New member
הלא מודע שלי והמודע שלי

בכלל לא חושבים על הרעיון הזה!!!! להיפך הדבר שהכי מפחיד אותי שידברו עלי בהקשר של בגידה במיוחד במקום העבודה.... ונראה לי שזאת אחת הסיבות הגדולות לבלבול כי מצד אחד יש לי רגשות לבחור ומצד שני אני כל הזמן בקונפליקט עם עצמי מנסה להדחיק את זה ולשמור מרחק בעבודה מה שלא כל כך מצליח לי......
אז מה בעצם לעשות?? לא בטוחה שכבר הבנתי

מריוס זכריה

Member
מנהל
אין לך מושג מה הלא מודע שלך חושב

לכן קוראים לו "לא מודע"...

הדרך הכי טובה לדעת מה הלא מודע חושב זה לראות מה האדם עושה. כי הלא מודע שולט ברוב מעשינו, והמודע, כמו דובר צהנ"ל בא אחר כך לספק הסברים, שלא בטוח שיש להם קשר לעובדות.

ומה את עושה? את בדרך לתאונת שרשרת שתשליך לא רק על העבודה, אלא גם על נישואייך הבעייתיים ממילא. וכמו ששיערתי, זו לא תקלה - זאת המטרה הלא מודעת. לכן, כמו שאת אומרת "אני כל הזמן בקונפליקט עם עצמי מנסה להדחיק את זה ולשמור מרחק בעבודה מה שלא כל כך מצליח לי......". אלה טביעות האצבע החד-משמעיות של הלא מודע. [ כמובן שאני רק כותב כאן השערות - אוקיי? אני פשוט מסביר לך יותר טוב מה כוונתי. ]

מה לעשות? אני רואה שלוש אפשרויות:
1. לשכב איתו (עם כל התוספות המוקבלות: רומן, סמסים שיחות חשאיות וכל זה)
2. לא לשכב איתו
3. ללכת לטיפול ולדבר על כל המצב בצורה רצינית ומעמיקה

אז מה אני ממליץ בשורה התחתונה? 2+3.
(אבל אני רואה בבירור בכדור הבדולח שלי את הסיפרה 1)

רותם224

New member
אוקיי תודה עכשיו הבנתי

דווקא נראה לי שאני אלך על ספרה 3 כי זה גדול עלי כל הסיפור הזה להחליט בעצמי....
שוב תודה

קארניו

New member
זה מה שנקרא לשלוט בדחפים ולחשוב מהראש

ולא מהואגינה . גם את לא צריכה לפחד מהפחד שתקף אותך, נהפוך הוא , כי במקרה שלך הוא עושה את הפעולה הטבעית שלו ומגן עלייך .

רותם224

New member
יש עוד אופציה

אבל אני ממש לא רוצה לעשות את זה, לעבור מקום עבודה, לעבור לסניף אחר........
זה כבר יותר מידי בשבילי
אני לא בן אדם של שינויים כמו שנראה לי הבנתם..
מה דעתך על זה?

לא רעיון טוב.מה תעשי כשיחזרו אחריך בסניף החדש

באופן כללי, אני רואה שתי אפשרויות להמשך החיים שלך. הראשונה היא שאת תשלטי בחיים שלך, את תנהלי אותם ואת תהייה זו שמחליטה לגביהם. האפשרות השנייה היא שתיגררי אחרי החיים שלך ותצאי משליטה.

אם את מאמצת את הרעיון הראשון, את תצטרכי להפסיק את הנישואים הלא מוצלחים שלך ביוזמתך ולפני שתאבדי את כבודך. אחרי שתסיימי עם הנישואים, תחפשי בן זוג חדש.

אם את מאמצת את הרעיון השני, את ממשיכה לתת לנישואים להימרח ומגלה ביום מן הימים, שכושר האיפוק שלך אבד ואת מנסה להסתיר רומן מהצד. לחילופין, את יכולה לגלות, לגמרי בהפתעה, שגבר חלומותייך האמתי כבר נתפס ואין לך שום אופציה משמחת יותר מהנישואים העצובים שלך.

יכול להיות שניתוח התת-מודע של מריוס הוא מדויק. יכול להיות שניתוח אחר יהיה מדויק יותר. יכול גם להיות שזה לא ממש חשוב. מה שחשוב הוא שאת במצב שאת לא אוהבת ובקצב הזה את אולי תהייה במצב שאת פחות אוהבת.

אני מציע לסייג את הדברים. גם אתה לא ממש

יודע מה הלא מודע של זולתך חושב. מעבר לזאת, הדעות שלך על הלא מודע, הן דעות של אסכולה מסוימת ומכובדת מאוד, אבל הן לא עובדות. צריך להתייחס לדעה הזו, לשקול אותה, לראות אם היא שמישה, אבל לא לקבל אותה באותה קלות שמקבלים תוצאה של תצלום רנטגן.

דבריך הם דברי טעם. הם רק סובלים מעודף קטן של ביטחון עצמי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דווקא סייגתי

כתבתי לה באותה הודעה שאליה ענית: " כמובן שאני רק כותב כאן השערות - אוקיי? אני פשוט מסביר לך יותר טוב מה כוונתי. "

לעניין הלא מודע: ברור שאין עובדות בתחום הנפש, אולם עצם קיומו של הלא מודע הוא בבחינת קונצנזוס. זה גם לא רעיון חדש. נכתב עליו בעולם העתיקת כולל בספרות חז"ל, למשל כאן. להלן ציטוט "... לכל אדם יש מה שמכונה בשפת הפסיכולוגיה המודרנית "תת-מודע". חכמי התורה הם הראשונים המזכירים תופעה זו, והיא מכונה בשם "נגיעות". פירושו, שיש לאדם אינטרסים ורצונות אישיים, שהם לוחצים ברמת התת-מודע להשגת מטרה כלשהי, ברם, ברמת המודעות מופיעים נימוקים אחרים שאיתם יותר קל לאדם להזדהות...."

אבל גם כך, כן: זו רק דעתי. לא באתי לומר את האמת האסולוטית.

''ברור שאין עובדות בתחום הנפש''?! לא לקפוץ

לקיצוניות השנייה. מה שברור זה שתחום תורת האישיות הוא אחד התחומים הקשים ביותר לחקר בעזרת ניסוי או בעזרת תצפית מדעית. קשה, אבל לא בלתי אפשרי. חלק מדבריו של פרוייד דווקא כן הוכחו או הופרכו. אפילו אם מדובר בחלק קטן מדבריו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה לך ולקארניו

לפי עניות דעתי - וכל מה שאני כותב הוא לפי עניות דעתי - הפסיכולוגיה ה"טהורה", על כל זרמיה, מנסה כבר מאה שנה להיות מדע ולא מצליחה, ולא בכדי. כי לפי עניות דעתי הנפש, מעצם הגדרתה, איננה שייכת לתחום האובייקטים הנצפים, ולכן איננה מושא למחקר מדעי, ולא משנה כמה נשתדל. גם הזרם הכי קיצוני שדגל בפסיכולוגיה כמחקר טהור, הביהייביוריזם, הגיע לשוקת שבורה ועשה "שיפור לאחור".

ישנו מדע אחד אמיתי, מרתק, מחקרי, מאיר עיניים, שקוראים לו מדע המח. מדע המח נוגע-לא-נוגע בנפש הסובייקטיבית, הנחווית. הוא מנסה לעשות זאת ונוחל הצלחות מאוד חלקיות בתחום הזה - אבל כמובן מכיוונים אחרים מלמד אותנו דברים מדהימים על איך אנחנו בנויים ואיך זה עובד. פחות על "למה זה עובד". בעיקר "איך".

במלים אחרות, אני מה שקוראים "דואליסט". אני מאמין בקיומם של שני מרחבים (מושגיים) - אובייקטיבי וסובייקטיבי - שאין ביניהם כלל חיבור. אבל אנחנו לא רוצים עכשיו להיכנס לפילוסופיה מהסוג הזה, נכון?

מה שחשוב לי לומר הוא זה: זה שהפסיכולוגיה איננה מדע לא אומר שאין לחקור, לחשוב, להתדיין בצורה רציונלית, ביקורתית וכולי. פשוט צריך להבין שזה תחום שישי בו תאוריות, תםישות עולם, שמתווכחות זו עם זו וומעשירות זו את זו. אין םה מושגים של "צדק", "הוכחה" או "עובדתיות".

לכן גם אין משמעות לשאלה על "קיום" הלא מודע. אי אפשר להחזיק לא מודע במבחנה, וגם לא לגלות אותו במאיץ חלקיקים. זו מסגרת רעיונית ומושגית.

ומי שלא מסכים עם גישתי? אז פשוט יש לו דיעה אחרת, וזה הכל...

למעלה