מבולבלת

תותית333

New member
מבולבלת

נשואה+1, בעלי ואני בני 33 מכירים בערך 10 שנים מתוכם נשואים 3.5, הייתי מגדירה את הנישואים שלנו כ"רגילים" ברור שיש עליות ומורדות כמו אצל כולם אבל בסה"כ תמיד החשבתי את עצמנו כזוג מאושר ויציב. לפני כשבועיים מצאתי במקרה מכתב סגור שממוען אליי פתחתי אותו ולהפתעתי גיליתי שבעלי פנה לרבנות לפתוח תיק לגירושין לפני חודשיים וחצי!!! ולא טרח לספר לי... כמובן ששאלתי אותו על זה ותשובתו הייתה שהוא עשה את זה ברגע של כעס והסיבה שלא סיפר לי מכיוון שקצת אחרי שעשה זאת התחרט ורצה לבטל את העניין אך גילה שעל מנת לבטל יש צורך בשני בני הזוג, והוא לא ידע/מצא את ההזדמנות הנכונה לספר לי ותכנן לספר לי בימים הקרובים... הוא הציע שנלך לייעוץ נישואים/ טיפול זוגי וננסה לפתור את הבעיות ביננו וכמובן אמר שהוא עדיין אוהב אותי. אני כבר שבועיים בהתלבטויות... לא יודעת מה לעשות... מצד אחד מרגישה כעס עליו על שפנה לרבנות מאחורי גבי בלי לנסות לדבר או לפתור את זה קודם, מצד שני מפחדת לפרק את החבילה כי אנחנו לא לבד ויש עוד מישהו שצריך לחשוב עליו. לפעמים אני מנסה לדמיין אם היינו נשואים בלבד אם היה לי יותר קל להחליט...

אייבורי

New member
בעיה באמת

סינדרום חוסר יכולת לקחת החלטה הוא סינדרום ידוע

אבל מאחר ואמרת שהנישואים שלכם סבירים וטובים
למעט רגע של חולשה ומעשים הזויים

הייתי מציע שתסלחי ותנסו ללמוד איך להתנהג בשעת כעס.

chenby

New member
את רוצה לפרק את החבילה על רגע של כעס

בגלל שלו היה רגע של כעס?
הוא טוען שזה בא משם, והוא לא באמת רוצה, והוא כן רוצה שתלכו לטיפול זוגי?
לכו! תלמדי לתקשר נכון ולא להגיע לרגעי כעס שבהם תעשו דברים שאתם מתחרטים עליהם.
זה הכל טמון בתקשורת. לכי אתו. תמיד אפשר להתגרש אחר כך, מומלץ אם כבר, לעשות את זה ללא חרטות מתוך הבנה שעשית הכל כדי לשמור על התא המשפחתי שלך (במידה ואת כמובן רוצה לשמור עליו)

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן, הוא צודק

כדאי ללכת לייעוץ זוגי.
בלי לנחש ניחושים, אפשר להניח שאם היה רגע שבו הוא כל כך כעס, כנראה שהיו עוד הרבה רגעים שבהם הוא כעס, ואת בכלל לאמודעת לסיבה, או, כמו בהרבה מקרים, מודעת אבל חושבת "מה הביג דיל".

בקיצור, לכו לייעוץ ואז שניכם תראו טוב יותר מה קורה ביניכם באמת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אגב: הוא גם לא צודק - בדרך שהוא בחר בה

ללכת לרבנות לפתוח תיק זה לא בדיוק המתכון המומלץ לפתרון בעיות זוגיות, בטח לא בשלב ראשוני ומוקדם כל כך.

תותית333

New member
מעריכה את התגובה

רוצה להדגיש שכבר תקופה יש ביננו קצר בתקשורת שעם כל טרדות היומיום לא מצאנו זמן/הזנחנו לטפל בו, מי שהיה מסתכל עלינו מבחוץ היה לבטח מתאר אותנו כמשפחה מאושרת... זאת הסיבה שהייתי כ"כ בהלם כשגיליתי מה בעלי עשה. זה מסוג הדברים שאתה תמיד אומר לעצמך "לי זה לא יקרה"... ברור שאני רוצה לשמור על התא המשפחתי שלי ועל הזוגיות שלנו ולכן ננסה טיפול זוגי. דרך אגב בעלי הוא מסוג האנשים שאוהבים לשמור דברים בבטן והרבה פעמים אני צריכה "לחלוב" אותו בשביל לדעת מה הוא מרגיש/ מה מפריע לו וכו'.

Amazona

New member
כנראה שאת

חולבת אותו לא מהמקום הנכון

גארוטה

New member
יש הבדל עצום

בדרך בה את רואה את הנישואים שלכם "רגילים עם עליות ומורדות ותמיד החשבתי את
עצמנו כזוג מאושר ויציב" לבין הדרך שבה בעלך רואה אתכם ואיך "כעס רגעי" גרם לו לרוץ
לרבנות ולפתוח תיק לגירושין ואפילו לא ליידע אותך על כך. הזוי משהו.

או שאת משקרת לעצמך,
או שאת לא מספרת כאן את כל התמונה,
או שאת פשוט לא רואה/מעדיפה לא לראות שיש ביניכם פער עצום באיך נישואים צריכים להראות.

דבר אחד בטוח, בעלך לגמרי לא חושב שאתם זוג מאושר ויציב ושיח החרשים שלכם מחריש אוזניים.

רוצה לחזק את התגובות מעליי

ולהציע לך לברר באופן מעמיק כיצד ייתכן שאת חושבת שנישואים על סף גירושין הם נישואים של "זוג מאושר ויציב".

תותית333

New member
זה בהחלט הכיוון...

מישהו יכול להמליץ לי על יועץ נישואים/מטפל זוגי באיזור המרכז?? שמעתי פעם שיש השתתפות של קופ"ח לטיפול זוגי, מישהו מכיר? או שזה מחייב ללכת למטפלים מסויימים שעובדים עם הקופ"ח?? תודה מראש...

למעלה