מבולבלת..

מבולבלת..

בס"ד שיטת בלסקי ? ללכת על זה או לא ? הבנתי שאין להם אישור רשמי כזה . האם בכל זאת אפשר לעבוד בתחום ? או בכל זאת למסור נפש וללמוד במקום עם אישור רשמי ? למרות שממילא אני בוועדת חריגים בגלל גילי הצעיר . לקבלת אישור מהאיגוד . תודה מראש.

bridges

New member
מה זה אישור רשמי?

אין כיום אישור רשמי לאף שיטת אימון. יש מספר גורמים שנותנים סוג של תו תקן לבתי ספר לאימון ביניהם המוכרים יותר הם איק"א (האם זה "האיגוד") ולשכת המאמנים. וגם אם השיטה איננה מוכרת ע"י הארגונים האלה אין שום בעיה לעבוד בתחום בכל שיטה שרק תרצי משום שאין כיום שום חוק שמונע ממך לקרוא לעצמך מאמנת אישית אפילו שלא למדת באף מקום. יש היום מאמץ, שאיננו נושא פרי, ליצור חוק שיקבע מי הוא מאמן אישי או לא. כך שיש סיכון מסוים בללמוד בבית ספר שאיננו מוכר על ידי איק"א או לשכת המאמנים. אולם קשה לי להאמין שחוק כזה יגרום למאות ואלפי מאמנים לאבד את עבודתם ואני משער שתהיה דרך להשלים את התנאים גם אם לא למדת בבית ספר מוכר. אני אישית לא מכיר את שיטת בלסקי. אם נראה לך שאת מתחברת לשיטה אני מציע לך לקחת סדרת אימונים בשיטה ולראות אם זה מתאים לך או לא ולפעול לפי התחושה שלך והשיטה שאליה את מתחברת. בהצלחה, רונן

hidroash

New member
שיטת בלסקי

ממליץ מאד מאד מקצוענים אני אישית עברתי קורס מאמנים אצלם. חיפשתי מקום טוב עם מתודה ברורה . למה מאמנים? מה הרעיון? איך מאמנים ? מהם הכלים? גיליתי דרכם את עולם האימון בצורה מאד משכנעת. לשיטת בלסקי יש מתודה מאד בהירה וברורה ומאד עובדת מהרבה נסיון. את בתור מאומנת לומדת בתוך כמה מפגשים את כל הכלים שמשתמשים בהם על בוריין. תצליחי בתור מאומנת להבין בדיוק לאן מובילים אותך ותוכלי להוביל אחרים אחרי אימון בשיטת בלסקי. לגבי אישורים: מקצוע האימון אינו מוסדר לפי חוק ,למרות שמנסים. יש כמה ארגונים הפועלים מתוך עצמם ועל פי נורמות שהם קבעו. אם הארגונים האלו מקצועיים אז יהיו תוצאות. אין אישור "רישמי" כמו שאת מחפשת. אז נשארו לך רק המלצות . את יכולה ליצור עמי קשר דרך המייל ואסביר לך יותר. אשר

AbyWilly

New member
היכן ללמוד להסמכה של מאמן אישי?

אני מציע לך לברר בכמה- 2 או 3- מרכזים להכשרת מאמנים. הדבר החשוב שיתן לך מדד לגבי מקצוענות המקום הוא אם הם מוכרים ע"י ה-ICF, הפדרציה הבינלאומית לאימון אישי. מעבר לכך, לקבל כמה שיותר אינפורמציה על השיטת שמהווה את הפלטפורמה האימונית של המוסד וכו'. כך תןכלי לבדוק אם זה בא בקו אחד עם ערכיך בכל הנוגע לסיבה שבגללה את רוצה לעסוק באימון. אני כמאמן מומחה מוסמך מטעם איק"א- איגוד המאמנים המקצועיים בישראל- יכול לומר שאיק"א הוא מוסד להסמכת מאמנים מהטובים בארץ. מסמיך מאמנים במסגרת הטכניון ומוסדות אחרים ובפרוייקטים משותפים עם עיריות בכל רחבי הארץ. בהצלחה. אבי-ווילי.

מה יותר משתלם

בס"ד ללמוד דרך מקום להכשרת מאמנים כמו "שיטת בלסקי " או ללמוד כקורס דרך מכללה או אונ' כלשהיא . והאם כשאני אלמד דרך בלסקי שאין להם חותמת של אקיא אבל הם כן עומדים בקרטיונים שלהם . אני אוכל לקבל אישור מאקיא ? תודה . שיהיה שבת שלום .

hidroash

New member
לימודים

אם את צריכה את התעודה של איק"א תלמדי באיק"א אל תקשי על עצמך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תעודה

האיגוד הגדול בארץ הוא לשכת המאמנים, אשר גם מסמיכה מאמנים. לשכת המאמנים אינה בית ספר אלא איגוד מקצועי - ובוגרי בתי ספר רבים מקבלים הסמכה של לשכת המאמנים. באופן כללי יש שיטות אימון רבות ובתי ספר רבים. אנו משתדלים לא להמליץ מעל גבי הפורום, מאחר וכל אחד נוטה להמליץ על השיטה שלו, וזה לא יוצר דיון פורה. יש בקישורי הפורום קישור לרבים מבתי הספר לאימון שיש בארץ. הדבר החשוב בבחירת בית ספר הוא שתתחברי לגישה, תמצאי שם מורים טובים ותשוחחי עם בוגרים על מידת המרוצות שלהם. לרוב בתי הספר יש ערבי מבוא שבהם אפשר להתנסות ולהתרשם, וכמובן לברר את הדברים הפורמליים כמו תעודות. לצערי, נושא האימון עדיין לא מוסדר באופן ברור, וניתן לעבוד בתחום ללא תעודה, ואף ללא לימודים כלל. לכן החלק הפורמלי הוא לבחירתך.

אוקי אז זה לא כזה משנה ?

בס"ד כי תכלס המטופלים לא בודקים בתעודות . וגם אם כן מאיפה הם מכירים את אקיא ? .. זה נושא גדוש ומלא . אבל בארץ הוא ממשלא יציב . וזה מבלבל .. אבל תחום האימון פשוט מרתק כמה שברוב המקרים הוא יעיל ועוזר לאנשים . ואת האמת אני לא מבינה מה ההבדל בין אימון אישי לNLP למדתי NLP ונהנתי מזה . אבל לא הצלחתי להשתמש בכלים שלהם בפועל על אחרים . מקוה שבקורס הבא זה יהיה יותר פרקטי . ושוב תודה לכולם . כל עצה מועילה :)

AbyWilly

New member
איכן ללמוד אימון...המשך

לשאלתך, אני בטוח שאיק"א אינה תיתן הסמכה למי שלמד בבלסקי- אלא אם יש איזה הסכם ביניהם שלא פורסם. למען הסר ספק, לפנות לאיק"א ותקבלי תשובה חד משמעית. מעבר לזה...הדיון על הנושא הזה הוא עמוק, כיוון שכפי שאת אמרת "תחום האימון הוא יעיל ועוזר לאנשים", כלומר שבשורה תחתונה אם את מעוניינת לעזור לאנשים בעזרת עולם האימון, רצוי שתבחרי בפלטפורמת אימון אמינה ואני חוזר למה שכבר ציינתי, גוף שמוכר ע"י ה- ICF הפדרציה הבינלאומית לקואצ'ינג. ל-"אימון אישי" יש הגדרה וכללים מאד ברורים. ישנם כל מיני בתי ספר לאימון אשר אין מאחוריהם שום מתודולוגיה מובנת ושיטתם מהולה בהרבה יעוץ, דבר שנוגד בכלל את עקרונות האימון. מעבר לזה, אם למדת NLP שהינה שיטה רצינית ומבוססת מחקרית ולא הצלחת להשתמש בכליה, תשאלי את עצמך מה הסיבה לכך? והאם זה נכון לרוץ וללמוד עוד שיטה? בהצלחה ! אבי-ווילי.

למעלה