מבולבלת

Cat Woman 2005

New member
מבולבלת ../images/Emo122.gif

שלום לכולם! ברוב הדברים שקראתי על קלפי הטארוט לא היה פירוש מוחלו/מנבא לקלפים, אלא משהו מאוד מופשט. ז"א לא היה ניבוי ממשי, אבל בספר אחד שקראתי בו יש ממש פירושים מדוייקים לכל קלף והם לפעמים קצת מבלבלים אותי כי אני לא יודעת מה הפירוש הנכון לאותו קלף. האם הקלפים משמשים יותר לניבוי או לייעוץ? ואיך להסתדר עם הפירושים הרבים של כל קלף? תודה לכל מי שיכול לענות

רשף כשף

New member
שאלה מצויינת

אני לא בטוחה שהתשובה שלי תוציא אותך לחלוטין מהבלבול: אם הקלפים משמשים לניבוי או ייעוץ- כל קורא בקלפים מחליט עבור עצמו אם הוא מייעץ או מנבא. אני מכירה גם מייעצים וגם מנבאים בקלפים. אני בחרתי לייעץ ולכן אינני עונה על שאלות ניבוי אלא על שאלות ייעוץ (שאלות בסגנון: "מה עלי לעשות"), יש מי שיבחר לנבא וימתקד באופן הנבואי של הפריסה (שאלות בסגנון: "מה יקרה"). לגבי פירושים שונים לכל קלף, כמובן שזה תלוי במיקום הקלף בפריסה (העמדה שלו), ושאר הקלפים שיצאו בפריסה. עם הזמן תוכלי לסגל לך את השפה האישית שלך עם הקלפים ולהחליט על פירוש הקלף והפריסה כולה. הדוגמה הכי בולטת היא כאשר הקלף יוצא בעמדה "בעד" (מה עוזר) או בעמדה "נגד" (מה מפריע). מרבית המפרשים שאני מכירה מתייחסים לעמדה "בעד" במשמעותו המקורית של הקלף, ולעמדה "נגד" במשמעותו ההפוכה. הקלפים זה לא מתמטיקה, ואין משוואה אחת שתוכל לענות לך בצורה הגיונית על השאלה. כאשר האינטואיציה מתערבת, ההגיון מאבד ממשמעותו.

Cat Woman 2005

New member
תודה רבה על התשובה

עזרת לי קצת להפיג את הבלבול. אני ממש מנסה בקריאה לשלב את האינטואיציה, אבל ההיגיון קצת מפריע. אני מקווה שעם הזמן אני אצליח להבין יותר את הקלפים לפי מה שאני מרגישה, ולא רק לפי מה שכתוב.

למעלה