מבולבלת

מבולבלת ../images/Emo12.gif

אחר הצהריים טובים
יש לי בונסאי קטנצ'יק ומקסים מהסוג של זה שבתמונה המצורפת.. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי קצת- איזה סוג זה? איך מומלץ לטפל בו? מה כל הקטע הזה של הגילוף וההשרשה? תסבירו לי בבקשהההההה
יעל

tanei 1

New member
לצאת מהבילבול

נראה לי שהצמח הוא מללויקה מאפירה/ בקשר ליתר שאלותיך אני תקוה שמומחים ממני יתנו לך את התשובות המתאימות- איתן

אממ אממ אממ..

אולי עוד מישי/מישו יכול/ה לעזור? איך מומלץ לטפל בבונסאי שלי?........ אם תוכלו בנוסף לענות לי לפחות על העניין עם הגילוף אני ממש אשמח... תודה!
יום נפלא לכולן/ם
יעל

סן תאי

New member
שלום יעל

לא ברורה לי שאלת הגילוף, היכן בדיוק שמעת אודות גילוף בונסאי? בעניין 'השרשה' - מדובר בטכניקת ריבוי שאין לך צורך בה במסגרת הטיפול השוטף בבונסאי. למעשה הטיפול השוטף כולל השקייה לפי הצורך (בכל פעם שפני המצע מתייבשים), בחינה יומית של העץ רק כדי לוודא את חיוניותו. כמובן יש למקם אותו במקום מואר היטב בגינה או במרפסת שמקבל לפחות מס' שעות שמש ביום. את מוזמנת להרחיב ידע במאמרי הפורום. בהצלחה.

אז

אני יותר מבולבלת ממה שתיארתי לעצמי...
איך בעצם מעצבים את העץ? מה אני אמורה לעשות איתו?... אני ממש אוהבת אותו וממש רוצה לטפח אותו, ואני פשוט לא יודעת איך.. חוץ מלהשקות ולדאוג לו לשמש, מה אני עושה? דרך אגב, בגלל שחורף ואני חוששת שהוא ינזק מהרוחות והגשמים אני לא מוציאה אותו לאוויר הפתוח, מה גם שכמעט ואין שמש.. זה בסדר אם אני שמה אותו בווטרינה לצמחייה עם תאורה? זה תחליף מספק והוגן לשמש בשביל העץ?.. תודה סן תאי ואיתן
יעל

סן תאי

New member
איך מעצבים

על מנת שנוכל לסייע בעיצוב עלייך להעלות צילום של העץ מכמה זוויות, או אפילו להתאמץ ולהגיע עם העץ למפגש של יום ו' הקרוב, אם תגיעי, באמת תוכלי בזמן קצר ללמוד הרבה. זה בסדר להגן על העץ בימים סוערים, אבל ככלל עצים אינם מפונקים כמונו, קצת גשם פה ושם רק יעשה להם טוב. מבחינת התאורה אין תחליף לאור טבעי ומיד לכשירגע מזג האוויר השיבי את העץ למקומו בחוץ. תאורה מלאכותית אינה תחליף טוב לאורך זמן!

למעלה