מבולבלת לחלוטין...

Wanderlust88

New member
מבולבלת לחלוטין...

שלום לכולם,
אני בת 29, פסיכולוגית במקצועי, ונמצאת במערכת יחסים עם חבר שלי מזה 3 וחצי שנים, גרים יחד כתשעה חודשים.
בן הזוג שלי גרוש עם ילד קטן.
הבלבול שלי נובע למעשה מתקופה די ארוכה כבר... דברים שידעתי שקיימים לפני שעברנו לגור אבל התגברו כשעברנו. מה שמפריע לי זה שבן הזוג שלי מאוד סגור מטבעו, חשוב לו הלבד שלו, וגם לי חשוב הלבד שלי ולשנינו יש חיים מלאים מאד בנפרד, אבל ה-ביחד, שגם אמור להיות שם, מאד קשה לו ואני מרגישה שמרבית הקשר זו עבודה על זה, שיראה גם את שנינו ואת הקשר.. אין ספק שזה תהליך שקורה לאט לאט, וגם אני עובדת על איך להיות נפרדת, כלומר לא לתלות את כל הצרכים והרצונות שלי בו, כי זה משהו שהיה לי קשה.
בחודשים האחרונים, אחרי ריב כלשהו - אנחנו שנינו מסתגרים בחדרים אחרים, ויכולים לא לדבר למשך כמה ימים, לאחר מכן אחד יוזם שיחה ולפעמים מגיעים לפיתרון, לפעמים משלימים בלי קשר, לפעמים קשה יותר לפעמים פחות. מה שמפריע לי בעיקר זה הדפוס של ההתמודדות עם הריב, לא הריבים עצמם. ההסתגרות הזאת והנתק הזה.
אני מרגישה הרבה פעמים שאני רוצה לדבר איתו על מה שמפריע לי והוא פשוט לא מוכן לשמוע, הוא ההפך הגמור ממני מהבחיהנ הזאת - לא רוצה להעמיק לא רוצה "לחפור", זה מה יש וזהו.
אני מניחה שזה פתרון שיכול לעבוד בטווח קצר, או על פני השטח.. אבל אני מסרבת לחיות ככה.האהבה שלנו ענקית ואמתית, ועם כל ההבדלים שיש לנו באורח חיים ודעות וכו, אני מרגישה שהגישה הזאת לחיים היא מוקד הבעיה.
אני מרגישה שלא ניסחתי בדיוק את הקושי, אבל רק אוסיף שאני מתוסכלת ומיואשת כי אני מאמינה שהוא עושה את המקסימום שהוא יכול, מבחינת לעבוד על הקשר ולדבר, אבל אולי המקסימום שלו לא מספיק?
או אולי אני דורשת משהו לא הכרחי? אין לי מושג...

מריוס זכריה

Member
מנהל
תראי

גם אני מטפל - אמנם לא פסיכולוג קליני, אבל לענייננו כאן זה לא משנה.
בת זוגי הקודמת (22 שנה) הייתה מטפלת, והנוכחית (5 שנים) גם כן.
אין ספק שכיף לחפור בשניים. לנתח. להבין. להתפתח יחד.
בתקופה שנפרדתי מהראשונה וחיפשתי קשר אחר, יצאתי בעיקר עם מטפלות, כי באמת אלה היו הנשים שאיתן היה לי הרבה יותר קל, מובן ונכון.
&nbsp
אז אני לא חושב שהתסיכול שלך הוא מומצא, או שהוא קריזה לא רלוונטית. יש פה משהו מאוד אמיתי, וזה באמת חסר לך.
&nbsp
האם זה הכרחי? בוודאי שלא. אבל לא כל דבר שהוא לא הכרחי הוא גם לא חשוב. זה כן חשוב.
&nbsp
עכשיו, לדעתי השאלה היא באמת שאלה כמותית: עד כמה הוא לא מסוגל לדבר, או להתמודד עם משבר. הדרך לברר את זה, לדעתי, עוברת בטיפול זוגי. ובמקרה שלך, גם לא טיפול ארוך. לדעתי אחרי 3-4 פגישות כבר תהיה תמונה די ברורה אם הוא מסוגל לנפק תקשורת ותובנה ברמה שאת זקוקה להן, או לא.
&nbsp
אני לא רוצה לנחש ניחושים. נסי ותדעי.
&nbsp
אבל מה שבטוח: קחי את הצרכים שלך בצורה הכי רצינית. אל תלכי לפינה של "יש לי דרישות מוגזמות, אולי אני צריכה קצת לצמצם את עצמי". את לא.

יש לי רק דבר אחד להגיד לך:

תקראי את הספר "לבסוף מוצאים אהבה" של דר הנדריקס.
אני בטוחה שתביני קצת יותר את הבחירה של בבן זוג "כזה" ואולי גם תביני איך יוצאים מהפינות שאתם נכנסים אליהן.
ואם לא מצליחים לבד- כדי מאוד להעזר באדם מקצועי נוסף.

אייבורי

New member
נו

&nbsp
אחרי תואר שלם ואת עדיין מאמינה שחפירה וקדיחה לעומק
ישפרו את הדברים ויובילו לאושר המושלם
&nbsp
אני חושב שאין אף אחד שיוכל לעזור לך פה.

אמרלדה

Active member
תקשיבי,

גם לי יש בן זוג שלא אוהב לחפור. הוא לא פסיכולוג, הוא לא בכיוון. הוא בדיוק בכיוון ההפוך, גם במקצוע שלו.

אבל, כשאני חופרת, הוא מקשיב. והוא מנסה לתת עצות או פתרונות או מחשבות משלו. ואני לא מרגישה לבד אף פעם.

אז את לא מבקשת משהו לא הכרחי. את מבקשת משהו הכרחי. הפאסיב אגרסיב שלו, של השתיקה והתתבודדות וההתרחקות, הוא סיפור איום בזוגיות כי הוא מביא את הצד השני לבדידות ואומללות. ובנוסף לכל, על אף השכלתך, את לא בטוחה שאת לא אשמה, כי את "מנג'סת"...

אתם במצב ח...א. הסתגרות וחזרה לדפוס הזה שוב ושוב בלי לדבר עליו, בלי מוכנות לשמוע, בלי מוכנות ללכת לטיפול, בלי מוכנות לעשות לקראתך צעד היא בעייתית ביותר. האם אמרת לו שאת אומללה? את לא מבולבלת, את פשוט בתוך זוגיות בלי זוגיות. את פשוט בודדה.

הקיצר, לא רוצה ללכת לטיפול? לכי לבד. בדקי למה את מוכנה ליחס כזה רק כי את אוהבת אותו, כשאהבה היא תמיד רק ההתחלה, לא סוף הסיפור ולא הסיפור במלואו. ועוד, בדקי את הנחת היסוד הזאת שלך: "האהבה שלנו ענקית ואמיתית". וואלה? אהבה נמדדת במעשים לאורך זמן, יקרה.

ולבסוף: כפסיכולוגית, את לא אמורה לטפל לבד בבעיותייך/בעיותיכם. אבל את כן אמורה לדעת מתי הן צריכות טיפול, ומתי אי אפשר יותר לטאטא אותן מתחת לשטיח.

למעלה