מבולבלת לגמרי

Sunnylee

New member
מבולבלת לגמרי

ברקע פוליציסטית + בעית מורפולוגיה. חודש עם טיפול של כלומיד ואוביטרל. הזרקתי אוביטרל ב יום רביעי ה 21.1 כשנצפה זקיק 26 ממ (זקיק אחד?! 26 זה לא קצת גדול מדי?)
היום בבוקר (12 יום מהזריקה) טיפות דם ונראה כמו תחילת מחזור...
מה זה אומר? שהזרקתי אחרי הביוץ? יש מצב שהרופא פיספס את הביוץ? ומה זה הזקיק הענק הזה?
האם הייתן ממליצות לפנות כבר להזרעות? כל חודש אכזבה ודאגות מחדש. נמאס לי :(

מה היו תוצאות בדיקות הדם? (וגילך גם יעזור במתן המלצה...)

26 זה באמת גדול. לפי הבדיקות דם ניתן לדעת אם זה היה לפני ביוץ או שאחרי (וזה היה "זקיק צהוב" כלומר מה שנותר אחרי הביוץ).
אם אני מבינה נכון התפקיד של האורביטרל הוא לדאוג לכך שאם לא בייצת אז שתבייצי..
לגבי דימום- גם בכניסה להריון לעיתים יש דימום... אל תמארי להספיד.

לגבי האם ללכת להזרעה- גם אצלנו אני פולציסטית והזרע ללא תנעותיות. הדעה שלי- המטרה בסופו של דבר צריכה להיות הריון עם כמה שפחות תרופות (ואם את בגיל מאוחר אז גם הזמן צריך להילקח בחשבון). ההזרעה כשלעצמה לא מסוכנת ורק מגדילה סיכויים... בפרט אם יש לך רק זקיק מוביל אחד אז גם אין סכנה לריבוי עוברים. אם את גם ככה לוקחת תרופות (כלומיד ואורביטרל) לדעתי אין סיבה שלא תעשו גם הזרעה... בפרט לאור בעיית הזרע.

עניין נוסף- רק מוודע-בעלך היה אצל אורולוג? שללו דברים ברי טיפול שיכולים להסביר את המורפולוגיה?

בהצלחה!

Sunnylee

New member
עונה

תודה שענית :)
ביומ 5 התוצאות היו:
estradiol 161.5
proges 1.65
FSH 5.3
LH 5.25
Prolactin 360

ביומ 14:
Estradiol 1769
Proges 2.16
LH 10

ביומ 12 נצפה זקיק מוביל אחד בסביבות ה 12-13 ממ
ביומ 15 הזקיק כבר היה 26 ממ והזרקתי אובטרל

הרופא שלי מומחה פיריון הגבר והוא לא התרגש מבדיקת הזרע. טרם היינו אצל אורולוג.

בשני הבא יש לי תור לרופא. ככל הנראה שאבקש להתקדם להזרעות. כי בכל מקרה אני נוטלת כדורים ומזריקה אוביטרל.
השאלה אם לעבור לפרטי (לאותו רופא) או לא... :/
אה ואני בת 31 אוטוטו.

acka

New member
שאלות המשך

איך הייתה הרירית?
&nbsp
לפי התוצאות לא נראה שהביוץ התפספס, מחזור אחרי 12 יום גם זה תקין.
לטעמי בהזרעות לא חייבים רפואה פרטית.
מה בדיוק הבעיה בזרע? האם התנועתיות הכמות מפצות על המורפולוגיה?

Sunnylee

New member
עונה :)

רירית 8. מורפולוגיה בבדיקה ראשונה 1% ובשניה 3%. תנועתיות לא בשיא אבל הרופא אמר שהכמות והריכוז מכפים על זה. והוא טוען שהזרע לא מדאיג אותו. אבל שהקצב תלוי בנו. אם נרצה הזרעות הוא איתנו. אבל הוא ממליץ לנסות 'טבעי' לפני שקופצים להזרעות והפריות.
לי פשוט נמאס להתאכזב כל חודש. זה אפילו לא מחזור. אני מחר יואב 13. ו 15 יום אחרי אוביטרל ועדיין לא קיבלתי כמו שצריך. כתם חום פעם ביום כבר מיום שני.
סתם מנסה להבין אולי פוספס משהו או פשוט מזל רע וסטטיסטיקה.

Sunnylee

New member
תודה acka !

מקווה שאת צודקת וזה רק זה.

למעלה