מבוכים ודרקונים...

uriah113

New member
מבוכים ודרקונים...

מישהו יודע איפה אני יכול להוריד או לקרוא על איך משחקים במבוכים ודרקונים?! על התכונות במשחק הגזעים הדמויות וכו'..מישהו יודע?! אם מישהו יודע שבבקשה יודיע לי..

DDN

New member
שלום שלום!

רק בעמוד הזה, הציעו לך קישור לתעשיה הגובלינית שהוא אתר מעולה ומלא אינפורמציה. את מוזמן לרכוש את ספרי החוקים (בחנות פריק שנמצאת באבן גבירול, 60, בתל אביב) או להזמין את הספר בעברית דרך האתר של כוכבי הכסף (צר לי, אבל אין לי לינק בשבילך) ואם אתה רוצה לשאול שאלות - אתה מוזמן לעשות את זה פה!

AndyBear

New member
טוב דבר ראשון...

הנה קישור לאתר של "כוכבי-כסף". דבר שני, אני לא חושב שכדאי לך להתחיל עם שיתות מסחריות, כי יש סיכוי שלא תאהב את זה יותר מידי (כמו כמה חברים שלי), ואז במקרה שתקנה ולא תהאב אתה סתם תבזבז כסף. לכן אני מציע לך לבדוק את השיטות הבאות: Fuzion - משחק חינמי ברמה גבוה יחסיסת השיטה בהיא גנרית, כלומר אפשר להתאים אותה לכל סגנון, היא קימת בעברית. Power Games - גם זה משחק חינמי, גם הוא קיים בעברית, אבל אני לא יכול להגיד עד כמה טובה או גרועה השיטה, כי מעולם לא שיחקתי בעזרתה. השיטה במקור מותאמת למשחק בסגנון גיבורי-על, אבל אומרים שהיא גמישה מאוד. Dust Devils - אחת מהשיטות הכי טובות שאי פעם שיחקתי בהן, השיטה משתמשת בקלפי פוקר במקום קוביות, והיא כתובה בצורה טובה מאוד. חוץ מזה היו עוד כמה שיטות חופשיות ביצורי רשת, ואני בטוח שתמצא משהוא אם תחפש ב-Google ותכתוב מילות חיפוש כמו "Free RPG". והנה קישור לאתר של המשחק ש'רמץ' תמיד פירסם: ADOM(זה משחק מחשב)

shadowfax

New member
בנינו, שיטות חינמיות פשוט יוצרות

לך עבודה מיותרת מה גם שלעיתים אינם איכותיות (בלשון המעטה) וחסרות תמיכה.

AndyBear

New member
בינינו, מבוכים ודרקונים

לא מגיעה לפופיק של שיטות גנריות, אפילו חינמיות(כמו פיוזין), ובטח שלא מסחריות(Hero)

Ferenheit

New member
בינינו (ובין שאר העולם)

ההגדרה שלך כוללנית מדי בעיני: יש לך מושג כמה שיטות גנריות ואחרות קיימות? מעבר לזה אני מסכים שמו"ד לא מושלמת אבל יש לה יתרונות וחסרונות כמו כל שיטה משמעותית אחרת וצריך למדוד אותה בזהירות לאורם. אני דווקא מאוד נהנה ממו"ד (אני מרגיש שהמכניקה של EXALTED, לדוגמה, טובה יותר עבור סוג המערכה המסוים שלו מאשר מו"ד, אבל אני לא רוצה לקחת את אקזאלטד ולשחק איתו את כל המערכות הפנטסטיות שלי). את פיוז'ן אני בכלל לא סופר כשיטה משמעותית, כלומר יש לה הרבה יותר מדי חסרונות מכדי להיכנס לרשימה שלי. "מחול השדים" הוא לא שיטה בכלל, הוא ראוי יותר לכינוי "תוסף פריפורם".

shadowfax

New member
למרות שמו"ד לא הייתה בראש מעייני

מו"ד ובמיוחד מוד"מ 2 הציעה המון המון המון חומר לשחקנים שלה, מספר רב של עולמות שונים ועשרות ספרים על כל עולם ועולם, אף חברה לא עשתה את זה מאז (אפילו לא WW שמנסה להוציא ספרים תומכים לכל שיטה שלה). GURPS ושאר השיטות המסחריות (והגנריות) אינם מוציאות המון תמיכה לעולמות אלא לסיגנונות ולעיתים הכתיבה היא כללית וככזה נתל העבודה נשאר על המנחה, מה גם ששוב לעומת החינמיות ישנה תמיכה כל שהיא. אה, והשיטה הגנרית שלי היא מיתוס ז"ל, וגם לה יש עדיין יותר תמיכה מהחינמיות.

AndyBear

New member
כשאתה צודק אתה צודק

כמות החומר שיצא למוד"מ 2 היתה גדולה ואיכותית יחסית. ובנושאים אחרים: Shadowfax, Ferenheit אתם באמת מעונינים לבזבז את הזמן שלכם בביכוח אם ילד בן 14?, אני לא מעונין להתווכח אתכם ולא עעשה זאת, במיוחד בגלל שפעם איזה מורה מעצבן בכיתה א' הקריא לי איזה משפט של טעם וריח, ואני הפנמתי אותו.

shadowfax

New member
אין פה ויכוח

יש פה ניסיון להסביר ולהדגים מדוע לעיתים כדאי להשקיע כסף במשהו כדי שיצא טוב (בניגוד למה שקורה בד"כ במדינה הזו).

shadowfax

New member
זה פשוט כל כך מושרש שזה מתריד

בפורום המיניאטורות (http://forums.pundak.co.il/viewforum.php?f=10) ניסו למצוא תחליף זול לצבע טוב תוצרת חוץ והתוצר פשוט אינו שווה את זה ושם זה לקנות מיניאטורה ב100 שקל ואז לצבוע אותה בצבע חרא רק כדי לחסוך 5 שקל. הקונספט של לנסות לחסוך על חשבון איכות ולעיתים תוכן, פשוט נידון לכשלון ולטביעה במימי הירקון (שמותר לשוט בו אבל אסור לגעת במים)

DDN

New member
תיזהר ממני.

יש לך בעיה עם אנשים שטבעו בירקון? והקונספט של החיסכון מייצג בדיוק את החברה בה אני עובד. ובזה - אני מסכים איתך במאה אחוז. מה שזול בהתחלה יוצא יקר בסוף.

shadowfax

New member
יש לי העיה עם אנשים שטבעו בירקון

או יותר נכון עם אלו שבנו גשר מקיסמים על הירקון...

backdoorslam

New member
אני חושב שאתה קצת מגזים

אני מסכים שיש איפהשהו, בתרבות הישראלית, מנהגים של קמצנות בכסף בכל הקשור לאיכות. אני מייחס את הדבר בעיקר לסדר עדיפויות של הרשויות (המקומיות, המחוקקת, המבצעת וכו') ולא כסדר עדיפויות של אדם לתחביביו. אני חושב ששחקן/מנחה מנוסה יוכל להוציא המון מתוך שיטה גנרית חינמית - ממש כמו שעושים בחופשיטה. כנ"ל לגבי מיניאטורות - דמויות מפלסטיק ניתן לצבוע גם בצבעים זולים יותר. נ.ב - אני מבקש לומר שחיוך פשט על שפתי במשך הזמן שכתבתי את הנ"ל. למרות זאת, איפהשהו, שחררתי ניד ראש והנחה, כאילו לאמור: אוי, שאדופאקס שאדופאקס, אני לא מסוגל לקרא אף הודעה שלך בהסכמה..

shadowfax

New member
אם היינו מסכימים לא היה מעניין

אני אישית לא חושב שיש להתחיל משיטה חינימאית או מחופשיטה (חופשיטה בכלל לא, אבל זה רק אני
) פשוט כי לשחקן צעיר את הכלים לתפוס את הרוחב והעומק שצריך להשקיעה כדי לסדר את השיטה לצרכיו, שיטה רגילה מספקת מושג וכן מסגרת של מה צריך להעשות כדי להשתמש בשיטה. בעניין המיניאטורות אני פשוט הוכחתי לעצמי את מה שחשבתי על הצבעים מה גם שתרבות ה"חיסכון על חשבון גימור" מתפשטת גם כלפי פנים בצורת "חיסכון על חשבון איכות" ומשם קצרה הדרך לבניית גשרים ש 5 צופיפניקים בכיתה ה' שהרגע למדו כפיתה מרובעת יכולים לבנות טוב יותר ואכותי יותר ובלי לדפוק מסמר אחד. כאדם שחשוב לו מהחברה בה הוא חיי אני חש צורך ואחריות לתקן ולחנך את הבאים אחראי לשאיפה למצויינות גם על חשבון מחיר.

למעלה