מבוכה בחד"כ

מבוכה בחד"כ

למי מכן שמנויה באחד מהמכונים והולכת לחד"כ- אתן לא שונאות את זה שהמקום מלא בגברים מזיעים שמסתכלים עליכן ב.לא יודעת..צורה מזלזלת קצת?אולי זו רק אני אבל אני מרגישה תמיד חוסר נוחות מול כל השרירנים עם הפוזה שלהם וההצעקות התאמצות הספק אמיתיות ספק מזויפות. תמיד שאני מתאמנת (משתדלת מוקדם בבוקר כשאין אנשים, לפני העבודה אבל רוב הפעמים יוצא לי בשעות השיא- שבע/שמונה בערב) יש מלא גברים ומעט נשים ואני פשוט מתפדחת ורוצה להעלם.. מתוסבכת? אולי, חוסר נעימות? בטוח! איך אני מתעלמת מהם ומהמבטים בחזי הגדול וגופי הלא קטנטן?

תרגעי, יש שם המון נרקסיסטים שרואים רק את עצמם

אין מה לעשות, גברים ונשים מסתכלים אלה על אלה בכל מקום, לא רק בחדר כושר אלא גם ברחוב, בים, בפארק, בכביש, בעבודה ואפילו כשמשתעממים עם הילדים בגן השעשועים. אם כבר, שהם ירגישו אי נעימות, בהתחשב בכך שבדרך כלל הריח שלך טוב משלהם!!! רבים מהשרירנים עם הפוזה, כפי שאת מגדירה, בוחנים רוב הזמן את השתקפותם במראות, משווים את מסת השריר שלהם לזו של שרירנים אחרים ועסוקים מאוד במשקולות שלהם. איך אני יודעת? כי אני עושה זאת כמותם כבר למעלה מ-15 שנים... אז אינני שרירנית (רציתי שרירים יותר מפותחים, הריצה והרכיבה אכלו אותם...) אבל מהיכרותי עם רבים מהם, הם אינם מסתכלים בצורה מזלזלת על נשים, צעקה תוך כדי מאמץ אדיר היא עניין של הרגל או סגנון, לא משהו שבכלל קשור אליך. רוב המתאמנים שפגשתי במשך המון שנים בחדרי כושר היו נחמדים, וכשהם נראים טוב- אני רק יכולה להינות מזה
בקיצור, השתחררי מאי הנעימות, התרכזי באימון שלך, תשמחי לגלות שהשרירנים הם בני אדם שאפילו שמחים לעזור לך להרים משקולת, להרכיב משקולות על המוט, לשמור עליך כשהמדריך עסוק ולתת לך טיפים שווים מנסיונם.

מור שלז

New member
גם לי קשה עם חדר כושר, פיזית ומנטלית

יש משהו מרתיע ומאיים אפילו בחדר כושר. בחודש האחרון אני מבקרת בקביעות במעוז הגבריות הזה, ולא יכולה להגיד שממש קל לי עם הסיפור, עם המבטים, עם ההערות שיש לכל אחד להגיד על מה אני עושה, איך אני עושה, וכו'. למזלי אני מתאמנת אך ורק בשעות מוקדמות מאוד, אז יש פחות אנשים בחדר כושר. מה שעוד עוזר לי, זה שמכיוון שאני חדשה וירוקה בכל הסיפור, בחלק מהפעמים, אני לוקחת מדריך שיעבוד איתי אישית. איך שהוא זה ישר מוריד ממני את כל נותני העצות, וגם הזמן עובר הרבה יותר מהר. אצלי ספורט עובד הכי טוב דרך הראש, אני מאוד סקרנית בכל דבר, גם בתרגילי חדר כושר והמדריך שלי מאוד אוהב להסביר כל הזמן איזה שריר, מה קורה, איך קורה. כך שזה הופך את הכל לחוויה מסקרנת של כניסה לעולם חדש זר ומוזר. וחוץ מזה, קרן, אהבתי מאוד את מה שכתבת. לגזור ולשמור לקראת הביקור הבא בחדר כושר! תודה
(15 שנים את מרימה משקולות? וואו! מה פלא שאת חזקה כל כך?)

זו הסיבה שבדקתי מספר חדרי כושר לפני

שרכשתי מנוי. היתה לי מאוד חשובה האווירה - אווירה של כושר ולא של מנפחי שרירים. אחרי ביקורים במספר חדרי כושר בחרתי את זה שהרגשתי בו הכי נוח מבחינת אווירת הספורט (מקום שברור שמגיעים אליו אנשים לעשות ספורט ולא פיק אפ חדר כושר).

גווניבר

New member
אני מאוד גאה ב..

משקולות הקטנות שאני מרימה ומזיעה ומתאמצת כמו הבחור לידי שמרים 80 קילו. טוב, אמנם אני רוצה לשפר את הביצועים שלי, אבל אני משתדלת לעשות ספורט בשביל עצמי. גם החזה שלי מכובד (וכבד) למדי, עודף המשקל גם הוא קיים, אבל אני מתעמלת עם חולצת טריקו וכך שגם אם מישהו מתעקש לבהות בי הוא מוזמן להנות מההדפסה על החולצה. נראה לי שיש יותר סיכוי שהם לא מסתכלים עליך, אלא סתם מסתכלים מסביב (כמו שגם אני עושה בזמן התרגילים), ובגלל שאת מרגישה אי נעימות עם עצמך את חושבת שגם אחרים מרגישים כך. אנחנו הרבה יותר רגישים לפגמים שלנו מאשר אחרים. שימי פס על כולם. תתמקדי במוסיקה ו/או בספורט. את לא הולכת לשם בשביל למצוא חן בעיני מישהו, נכון? קצת לא קשור - פעם התנדבתי עם מבוגרים עם צרכים מיוחדים. המסיבות שלהם היו הדבר הכי שמח שראיתי. הם רוקדים כאילו אין מחר, בשיא ההתלהבות, ולא איכפת להם איך יוצאות התנועות שלהם, ואיך הבגד מונח עליהם כשהם זזים. השמחה שלהם אמיתית ובלי כל התבחבשויות והפוזות. הם עושים מה שכיף להם. הלוואי שגם אנחנו היינו חופשיים ובלי ביקורת עצמית מופרזת.

אוי ואבוי - טעויות נפוצות (של נשים בחד"כ)

כמאמנת כושר ממש חורה לי לקרוא את אשר כתבתן כאן. א. זוהי אינה ממלכת גברים. חד"כ זה מקום בריאותי גם לנשים וגם לגברים וממש לא רק לגברים. ב. אנחנו ממש לא מרימות משקולות. הרמת משקולות זהו מקצוע נפרד למפתחי גוף. אנחנו מבצעות אימון משקולות. יחי ההבדל הקטן. אף לא אחת מביננו מתכוננת להיות מפתחת גוף. אגב, בשיאים (ואני מניחה שגם בוינגייט) יש מסלול נפרד לאימון מפתחי גוף. ג. אנחנו באות לחד"כ רק עבור עצמנו ותתרגלו לא להביט לכיוון גברברים מזיעים שכל מה שמעניין אותם זה השרירים שלהם משתקפים במראה. ואשר אלי, אני באופן עקרוני לא מאמנת גברים להיפרטרופיה (ניפוח שרירים). את זה הם יכולים לבצע לבד או בהדרכה של מדריך ממין זכר. זה ממש לא מאתגר אותי ואם מגיע מישהו ואומר לי את מילת הקסם הזו אני מפנה אותו לאחד מהקולגות שלי. ממילא יש להם רמת טטוסטרון גבוהה והם לא צריכים להתאמץ הרבה כדי להתנפח אז הם לא צריכים אותי. גם באימון אני מקפידה לאתגר את עצמי ואפילו אימון קשישים (קואורדינציה, אוסטופורוזיס וכד') מאתגר יותר מאשר לאמן איזה גברבר צעיר שכל מה שמעניין אותו בחיים זה להיות שרירן. תתחילו להנות מחד"כ ולחשוב על עצמכן באופן קצת יותר חיובי.

dalitrin

New member
מסכימה עם נשיקולדה

רוב האנשים שבאים לחד"כ מתאמנים שם ולכן אני מאמינה שרובם מתרכזים באימון. רוב האנשים מגיעים עם מטרות מוגדרות וזמן מוגבל ולכן משקיעים את רוב מרצם באימון. אני מאמינה שבמקרים רבים התחושה הלא נעימה נמצאת אצלנו בראש ואם נסתכל סביב נראה שרוב האנשים נראים כמונו: לא כל-כך צעירים כבר,לרוב לא עם עודף משקל קל - לא ספורטאים שמנסים להכנס לכושר. אמנם מזמן לא הייתי בחד"כ בארץ (גרה בלונדון) אבל לפחות בשעות שאני הולכת לשם , הרוב הגדול הוא נשים והתחושה שם לדעתי מאוד נינוחה ועיניינית. דלית

לקח לי מלא זמן לענות כי חשבתי על זה הרבה...

אני לא אוהבת חדרי כושר מסיבות אחרות, ואם כבר הפריע לי שלא בוהים בי (האם אני מכוערת או שכולם הומואים?), אבל הסיטואציה מוכרת לי דווקא מאימוני הקונג-פו בפארק. תאמיני לי שחרבות מושכות יותר תשומת לב מעוד בחורה בחדר כושר... נכון, זה לא נעים כשבוהים בך. רק המחשבה על זה הפריעה לי הרבה זמן להתאמן בחוץ, אבל התגברתי - להתאמן צריך. אני לא חושבת שיש משהו שאפשר לעשות נגד זה. אם את לא אקסהיביציוניסטית, את לא תאהבי שיבהו בך, בטח לא במבט מזלזל. אני לא מסוגלת לסבול מבטים מזלזלים. קשה לי לעשות ספורט כשכולם מסביב גברים, או יותר נכון - יותר נעים לי עם נשים. כזו אני. אבל מה לעשות שלהתאמן צריך? כמה הצעות נוספות לחשיבה חיובית שתעזור להעביר את חוסר הנעימות: - שילכו לה^%#$ - אני רוצה להיות פה - זה רק "לא נעים", לא קרה כלום, והאימון יותר חשוב - להוכיח להם שגם אשה עם גזרה אמיתית יכולה לעשות ספורט ולהנות מזה אפשר תמיד גם לבהות בהם בחזרה. או לעשות פרצוף רציני ומתאמץ, כאילו את מבינה מה את עושה (תכל'ס, זה בדיוק מה שהם עושים). ולאמיצות - לפתוח בשיחה ידידותית! בהצלחה ותעדכני...

למעלה