מבוך

טסונמי1

New member
וכך היא ניראת לאחר כמה שנים

לא ברור לי איך מעצבבים כזה דבר בגינה קטנה-הרבה עבודה בכל אופן

טסונמי1

New member
ואים את מעונינת בעוד תצלומים וגם

הוראות רישמי בגוגל -LABYRINTH GARDENING

אלי חדש

New member
המשך

לקח לנו כמעט שעה עד שהגענו ליעד שזה מרכז המבוך אזור מוגבה המשקיף מסביב

אלי חדש

New member
ופיצוח המבוך

צריך להיכנס לראש של מתכנן המבוך. במבוך הזה המטרה היא להגיע למרכז שם יש מרפסת הצופה אל הגן. אז כמובן שכל הפתחים שמובילים למרכז יסתימו במבוי סתום וצריך דוקא לבחור את הפתחים המובילים החוצה והם בדרך מיסתורית יובילו אותנו סחור סחור אל המרכז.

עיזהה

New member
במבוך צריך פשוט ללכת באופן עקבי

לצד אחד (ימין, נגיד), לא משנה מה. בסוף תגיע.

עולמיה

New member
פשוט?? ../images/Emo6.gif

תעיתי וטעיתי שעות בכזה מבוך. ממש לא פשוט... אבל כיף.

רוּפֵן

New member
ויותר מדוייק.. ! לגעת עם יד ימין,

כל הזמן בדופן הימנית.. זה כל הסיפור

עולמיה

New member
ניסינו

דופן ימנית, רגל שמאלית, 2 ימינה ואחד שמאלה וסיבוב. זה לא זה, ומי שניסה יודע שזה הרבה יותר מסובך... לא עוזרות ראיה מרחבית, וגם לא יכולת לפתוח מבוכים על נייר בשניות. זה כיף!

רוּפֵן

New member
חחחחחחח.., אני מידבייר על ...

מתמטיקה.. נזכרתי בזה, במבוך של 'המפטון קורט' בלונדון.. וכמובן שזה עבד..! היו כמה ש..לא הייתה ברירה.. הביאו סולמות גבוהים וכיוונו אותם מלמעלה.. כי הייתה פאניקה.. ובכי וכו'.. זה עובד !

עולמיה

New member
אז

הייתי במבוכים קלים, למשל מבוך תירס בארץ, והייתי באחד (שאיננו ברשימה) שהשיטה היחידה שעבדה היתה פסילה שיטתית ומיגעת של מעברים. בסוף הצלחנו,אלא מה?! המקור של המבוכים הוא מאד מעניין, ומצוי בפסיפסים של לברינתים בגנים הקלאסיים העתיקים ביוון. הוא התפתח בתקופת גני הרנסנס.

רוּפֵן

New member
המקור הכי מפורסם למבוך, לבירינט

הוא המבוך שאליו נקלע אחד מגיבורי המיתולוגיה - תזאוס, ולא סתם מבוך, אלא עם מפלצת - מינטאורוס- הבן המפלצתי של המלך מינוס, שנכלא שם. הוא היה חצי אדם וחצי שור. את הלבירינט, בנה כמובן הגאון של אז - דדאלוס, אביו של איקארוס, שברח משם, עם בנו, לאחר שבנה 'כנפיים', לו ולבנו.(איקרוס, המריא גבוה מדי, והשמש המסה את הדונג שהדביק את הנוצות, ו.... יש לנו את "הים האיקרי" על שמו..!) מזלו של תזאוס, היה, שבת המלך - אריאדנה - התאהבה בו, ונתנה לו סליל ארוך של חוט, שיקשור בעם כניסתו למבוך, ואיתו יכל לחזור חזרה, לאחר שהרג את המפלצת.

מוטי בר

New member
במבוך, חובה לסמן נקודת התחלה ולהמשי

כל הזמן באותה השיטה כי אם מתבלבלים לרגע צריך להתחיל הכל מהתחלה. אם חוזרים שוב לנקודת ההתחלה זה אומר שמקיפים מעגל פנימי או חיצונים ואז יש לפנות בזוית של 180 מעלות לכיוון ההפוך בכדי להקיף קיר פנימי יותר אך חשוב לא לשכוח לסמן תמיד. אחת הסיבות לאובדן חיי אדם במערות ומכרות, וביחוד לצוללים מתחת למים בכל מיני כוכים ומערות תת מימיות היא התחלה לא נכונה וללא נקיטת אמצעים זהירות מחמירים. זה קרה בעבר בארץ יותר מפעם אחת במערת התאומים ובעוד מערות תת קרקעיות נסתרות, כמו מערת אליהו הנביא ועוד.

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifזה מה שניקרה מיבחן היתמצאות

בשטח- אני בלי GPS לא הייתי מצליחה במחשבה שניה גם עים הGPS לא הייתי מצליחה-מימילא אני לא יודעת להישתמש בו

למעלה