מבוך

יוליק12

New member
מבוך

היום הקטן (רגע לתשע) העלה רעיון שנכין מבוך בחדר המשחקים בעזרת מסקנטייפ על הרצפה. דיברנו והבנו שצריך לתכנן ולא סתם להדביק קוים. מדדנו מרצפות ושרטטתי ריבוע לפי מספר המשבצות על נייר, והוא אח"כ שרטט את המבוך שבפנים. מדדנו את האורך של כל מרצפת וחישבנו כמה סרט הדבקה צריך והלכנו לקנות בהתאם. חזרנו והתחלנו לבנות את המבוך. הוא החזיק את התוכנית והדריך אותי איך להדביק, כמה מרצפות, ימינה, שמאלה וכד' ומדי פעם נאלץ לתפוס מרחק כדי לקבל אוריינטציה וכל הזמן סימן על הדף את ההתקדמות שלנו ואז אמר משהו כמו "זה כמו ארכיטקטורה".
זה יצא מעולה, שיחקנו בזה כל אחה"צ ואח"כ שוב בערב, בעיקר בתופסת בכל מיני ורסיות. ממש ממש מוצלח מכל ההיבטים.
בכלל מסקנטייפ שימש אותי כשהם היו קטנים והייתי מסמנת להם צורות או שבילים על השטיח והיינו ממציאים כל מיני משחקים.
בקיצור, המלצה. נסו ותהנו.

רעיון מגניב, אבל אם הצלחתם עוד לשחק בפנים

תופסת ומדדתם את רצועות המסקינגטייפ במרצפות שלמות, כנראה שיש חדר משחקים גדול. אולי אולי נוכל ליישם אם נעיף מסלון את השטיח והשולחן. (או אם נאמת גרסה מוקטנת שאי אפשר ללכת בתוכה אבל אפשר להוליך בתוכה דמויות או להסיע בה מכוניות צעצוע).

יוליק12

New member
אבל יש בזה יותר מזה

כלומר כן, זה חדר יחסית גדול, זה חדר המשפחה וכמעט כולו מכוסה במסקנטייפ, ולמרות שזו היתה המטרה של הילד - מבוך על הרצפה - יצאו מזה הרבה דברים אחרים כמו המדידות והתכנון והביצוע שכלל קריאה של תוכנית, או מפה בעצם, עם אוריינטציה (סימנו על התוכנית את החדר, צד אחד ספה, צד אחד פסנתר, פינת אוכל וכו') והבנה חזותית של המרחב.

פישים

New member
הערכים המוספים ברורים. חושבת איך להביא את זה

הביתה, עם מוטיבציה שלהן לפעול באופן דומה.
אולי פשוט אתן להן לקרוא את ההודעה המקורית.

shtuli

New member
רעיון, דרך וביצוע - פשוט מקסים.

עשינו באחד הגנים משהו דומה עם איזולירבנד. יורד די בקלות ומחזיק מעמד יפה וצבעוני.

יוליק12

New member
רעיון יותר חכם

משלנו כי אנחנו עשינו עם מסקנטייפ בהיר על רצפה בהירה כי פשוט התעצלנו ללכת לחנות אחרת באותו המתחם. אז בהתחלה דווקא יצא מזה משהו טוב כי פשוט עברנו עם טוש על הכל וזה היה אתגר אז בעיקר הלכנו עם עיניים ברצפה ולעת ערב הוא כיבה את האור והיה אפל קצת וזה היה יותר מאתגר וכיף מסוג חדש. היום החלטנו לצבוע את הכל רק כדי לגלות שהצבע נמרח על הרצפה ונאלצנו ללכת לקנות מסקנטייפ צבעוני ולהחליף הכל ואז פתאום ראינו את המבנה של המבוך בעיניים אחרות ועשינו כמה שינויים.

רעיון מעולה שאני אאמץ, תודה ששיתפת!

כל הכבוד לו

למעלה