מבואות סתומים

מבואות סתומים

לכל אדם מבוי סתום אחד או יותר, שבו הוא לכוד, אין מבוי אצל האחד דומה למבוי אצל האחר, אולם ישנו מבוי סתום אחד, שהוא משותף לכל בני האדם וזהו מעגל הלידה והמוות... אז מה דעתנו על כך, האם ניתן להיחלץ מהמבואות הסתומים שלנו, האם ניתן להיחלץ ממעגל הלידה והמוות ?

orli997

New member
פחד מוות וטראומת הלידה../images/Emo122.gif

האים ניתן להחלץ? אני לא בטוחה הרי נולדנו ונמות ואין דרך ביניים, אבל אני כן חושבת שאפשר ללמוד להתמודד עם התהליך הטראומטי שבלידה ובמוות, אמר מישהו שבכדי להתמודד עם פחד המוות שמעצב אותנו ומהווה בסיס לרוב הפחדים שלנו הוא למות פעם אחת לפחות, אבל זה סופי אז איך נדע? האמת אני מכירה תהליך רוחני שבו אדם מתאמת מול הפחד מוות ומי שמצליח לוותר ולא להלחם חווה את המשמעות של למות פעם אחת לפחות אבל אחר כך ההתמודדות עם הטראומה עצמה של הויתור על החיים יכולה או להעצים אותו או הפוך, בקיצור זה משחק לאמיצים שביננו חחחח מה אתה מציע?

וחוזר חלילה...

יש מי שטוען, שמעגל החיים והמוות הנו מחזורי, כלומר אנחנו נולדים ומתים כל פעם מחדש והדבר יכול להמשך לנצח... האם יש דרך להחלץ מכך ?

מעגלים

כל מה שקיים ומוכר בעולם סובב במעגלים. המחזוריות הזאת קיימת, כוכבים נולדים ומתים, הגשם בא והולך, החיים נולדים והמתים מתפוררים.. בשביל מה לשנות?

על קוצו של יוד...

לא לשנות, להשתנות... השאלה הייתה אם ניתן להיחלץ מכך, לא אם ניתן לשנות זאת. בוודאי שלא ניתן לשנות. שמתי לב שכמעט תמיד, אנחנו לא עונים על מה ששואלים אותנו, מעניין למה ?

orli997

New member
באיזה מובן להישתנות?

אם הכוונה לשחרר את הטראומות המתלוות וללמוד לזרום במעגל הקיים ללא התסכול והפחדים אז בהחלט יש מה ללמוד על כך, אבל אולי תפסיק למתוח אותנו ? או שאני קורעת ורידים עכשיו

orli997

New member
וואלה יש לך תשובה אשמח לשמוע,

אבל אומרים שזה לא לנצח רק עד שתהיה בן אדם , כאילו תעזור לנו לתקן מה שקילקלנו אולי האמת? אני מבינה בטראומות ולא בחיי נצח, אבל אם יש לך רעיון מצפה בקוצר רוח לקרא,

טוב לא ממש יודעת לענות על זה../images/Emo13.gif

אם יש דרך להפסיק להתגלגל.. להפסיק את מעגל הלידה והמוות... אני מניחה שאם זה באמת מעגל, הרי שאין לו התחלה וסוף, ולכן התשובה תהיה לא. ואולי... אולי אם נוכל להפסיק את המעגל הזה, נתגלגל במעגלים אחרים... ואם כך אז מעדיפה באופן אישי להתמודד עם המוכר והידוע לכאורה. עדיין אין לי תשובה
ולך?

שלום אדון במבוק

מי שמחפש מוצא, בתנאי שאינו מחפש... מי ששואל נענה, בתנאי שאינו שואל... צריך רק לרצות, בתנאי שלא רוצים...

תפוז קוראים לזה חתימה

ציטוט זה כאשר כותבים משהו שמועתק ממישהו אחר ואז זה במרכאות. אבל את זה את בטוח יודעת, אז למה שאלת ?

Mist2

New member
כן לדעתי יש דרך

קוראים לזה החזרה הנצחית, וממש לא מזמן רשמתי על כך פוסט... אבל אולי תחדד את הנושא, כדי שאפשר יהיה לענות על נקודות קטנות יותר וספציפיות ואז לצאת החוצה ולהתרחב...?

Mist2

New member
אשמח להבהיר את דברי אם הם לא ברורים

מה בדיוק לא היה ברור בדברי?

למעלה