מבדקי קצונה

מבדקי קצונה

היי! א. מי מהחוז"לים מגיע מחר למדור מבד"ק? נא להתפקד! ב. למישהו יש טיפים בנוגע למבד"קים מחר? ג. עשיתי חיפוש והעלתי מתהומות הנשייה את ההודעה ההזויה הבאה של שמש עליי להודות שלא הבנתי...
האם מי שסוגר את הדלת ופונה לסגור אותה שוב נכשל? ומה אם הדלת לא נטרקת?
משונה....

lribinik

New member
נכון

אלא אם כן הם כבר עשו מבד"קים לפני. אם אני לא טועה.

שחר להב

New member
עד כמה שאני יודע...

יש להם תקופה מסויימת שלגביה הם תקפים. ובכל מקרה - כל המיונים, למסלול העתודה (קינן שפי), או כל מיון לקראת השיבוץ (מכוני מחקר למיניהם) - לא נחשבים (אולי למרות הדימיון המסויים) למבד"קים. ש.

lribinik

New member
צודק

לא התכוונתי לקינן-שפי אלא למבד"קים אמיתיים. בכל אופן יש למישהו מושג לכמה זמן הם תקפים?

haunter

New member
הבהרה

יח' אחרות = לא עתודה כלומר עברתי מבד"קים אחרים ולמרות זאת הגעתי לעתודה.

Cvoog

New member
כל עוד עברת מבד"קים אמיתיים

(במדור מבד"ק), והסמכויות הממיינות לא השמידו את הראיות, אני חושב שזה אמור להיות תקף.

e84

New member
ומבחנים של חובלים?

שגם בהם יש לא מעט מבחנים שקשורים לקצונה

Cvoog

New member
יש להבדיל

בין מבחנים "תואמי קצונה" - כמו חלק מהדברים שנעשים בקינן שפי, במיונים של המודיעין או בשלל מקומות אחרים בצבא שמטפלים במלש"בים, ובין מבדקי קצונה תקניים שנעשים במדור מבד"ק בבקו"ם.

macco

New member
1

צריך לקום ב5 בבוקר וגם אז לא בטוח שאני אגיע בזמן, נו טוב... לגבי טיפים- הנה מאמר מפורום מתגיסיים. אגב גם את בחיל אויר? נראה לי שזה מבד"ק רק לחוז"לים שלהם

amircn1

New member
לי לא אמרו כלום../images/Emo4.gif

אבל אולי זה בגלל שאני חוז"ל בנובמבר

שחר להב

New member
../images/Emo41.gif בקשה מיוחדת

למען הדורות הבאים, אנא השתדלו לזכור מה היה במבד"קים, ומהרו הביתה לספר לנו על כך במאמר חביב וחדש. תודה, והמון בהצלחה מחר! ש.

יוסי99

New member
תשובה

אין צורך במאמר חדש - מה שכתוב במאמרים הקיימים מתאר די טוב את התהליך. בגדול - זה ממש לא מסובך. המלצה: להשתדל להתחמק מלהדליק "נורות אדומות" - במשפטי אסוציאציות תשתדלו לברוח מהשאלות אם אפשר, זה יחסוך כאב ראש אצל הפסיכולוג. כלומר - "אני שונא.." יש להשלים "גלידה בטעם פקאן" ולא "את השכן המניאק שלי" או "כשצועקים עליי" וכו'. לא תמיד זה אפשרי ועל חלק מהשאלות תצטרכו לענות אחרת, אבל מה שקורה בסופו של דבר הוא שהפסיכולוג לא באמת מתעניין בכל תשובה ותשובה - הוא פשוט סוקר אותן ומחפש משהו חריג, יוצא דופן וכו'. מצד שני - קחו בחשבון שציון גבוה מדי גם פוסל מלהכנס לקורס - ובאופן כללי יש המון המון שאלות מכל מיני זוויות אז אין טעם להסתבך בשקרים וסיפורים. רוב העתודאים אמורים לעבור בלי שום בעיה - כך שלא בהכרח צריך לפחד להתייחס למגרעות שלכם, כל עוד הן בטווח הנורמאלי ולא הסוטה. כמו כן - אל תתנו לפסיכולוג להכניס אתכם לאי-נעימות. יש להם נטייה לבהות בך, לשאול שאלות מוזרות ובאופן כללי להכניס אותך למצב לא נוח ולהכריח אותך לפרט יותר ממה שאתה מתכוון. אל תתביישו לא להרחיב בתשובות אם אין צורך, ותבואו מוכנים לזה שהפגישה עשויה להיות קצת מוזרה. בגדול - לא אמורים ליפול בפסיכולוג אלא אם הוא מזהה משהו ממש חריג, לכן אין מה לדאוג מהשלב הזה גם אם האיש מתייחס בצורה קצת מאיימת.

יוסי99

New member
מה לא ברור ?

יש טווח ציונים עד 13 זה פסול קצונה (יש פסילה לחצי שנה ויש לצמיתות, תלוי בציון) בין 13 ל 25 או 30 זה אומר שאתה נכנס. מעל זה אתה גם נפסל. למה? כנראה כי אם קיבלת ציון "מושלם" מדי זה אומר שכנראה התחמקת מדברים שהיו עשויים לפסול אותך, או שהאישיות שלך בעייתית - הרי בפועל אין אדם "מושלם" ומשקללים כ"כ הרבה גורמים שזה תמוה שמישהו יקבל ציון ממש גבוה. אבל זה רק הניחוש שלי ..

למעלה