מאריכים את המלוה לחצי שנה - שמועה?

eliad2

New member
מאריכים את המלוה לחצי שנה - שמועה?

מישהו שמע משהו על זה שמאריכים את התקופת מלוה מחודשיים לחצי שנה? או סתם שמועה?

indian

New member
עדיין יש את השמועה הזאת?

כבר לפני שנה וחצי יש שמועה שהייתה שמועה שמתכננים להעריך את תקופת המלווה. בקיצר זה לא נכון (בנתיים)

driver2b

New member
נהג מלווה

השמועה עדיין קיימת, יש בה יותר משמץ של אמת, אבל נראה כי יקח עוד זמן (אם בכלל) עד שהיא תצא לפועל. דברים כאלו כרוכים בחקיקה, היו דיונים בתוכנית כזו לפני הבחירות האחרונות אבל אז הגיעו הבחירות והנושא נקבר בינתיים. אם מעניין אותך מה חושבים אחרים על התוכנית - עיין בתוצאות הסקר. ראה גם כתבות נלוות (שים לב לתאריכים שלהן):

yogm16

New member
רק בגלל הבחירות

היה תכנון להאריך את זה אבל בגלל הבחירות וכל המצב שקורה עכשיו משהים בנתיים את החקיקה

האם ילידי 86 ניצלו?

כל החבר'ה של 86 די במתח. אני מאמין שהחוק יעבור עד סוף השנה הזו (זו השנה שכל ילידי 86 בני 17 ומקבלים רשיון). השאלה היא אם נגיד יחוקק חוק מלווה לחצי שנה בעוד חודש, האם ילידי סוף 86 ינצלו מהחוק הזה, כלומר הוא יהיה תקף רק משנת 2004?

ranzz

New member
חקיקה היא דבר נקודתי

אני לא יודע מה הצעת החוק הנוכחית וכיצד היא מתייחסת ל"תחילת התהליך", אבל אני לא מאמין שהשנתון משחק פה תפקיד, אני לא רואה כל הגיון בקביעת זמן המלווה לפי שנתון, לפי דעתי כל מי שיעבור טסט לאחר שהחוק יעבור את כל הפרוצדרות החיוניות יצטרך לנהוג עם מלווה במשך חצי שנה.

be_roo

New member
לא זה העניין

כל חוק שיחוקק צריך להיות מוגדר מתי הוא מוכנס לתוקף והחל ממתי הוא יבוצע. אם החוק יועבר אחרי שכבר חלק מילידי 86 יוציאו רשיון לפי התקנות הישנות, לא יוכלו לבוא ולשנות להם ולהגיד "טוב סיימתם חודשיים מלווה, עכשיו תוסיפו עוד 4", וגם יש קושי להחיל את החוק על חלק מאותו שנתון (למרות שזה ניתן, כנראה מעדיפים שלא). כך שאם יעבור מספיק זמן, יותר ויותר נהגים חדשים "ירוויחו".

ranzz

New member
להוסיף להם עוד 4 חודשים?

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שלאחר שהחוק נחקק, כל מי שעובר טסט צריך מלווה במשך חצי שנה. לא הגיוני?

be_roo

New member
לאו דווקא, לעיתים מחליטים להחיל

חוק על פי תאריך מסויים או אינדיקציה אחרת (כמו שנתון)

פהpumiky

New member
תראה, בוא נגיד את זה ככה...

אם איי פעם יצא חוק כזה...אתה תדע...ואתה תדע בוודאיות...לא רק בגדר שמועה, ודיבורים עם חברים...אל תדאג...בנתיים זה חודשיים....בוא נאמר שבכל מקרה תעשה את הטסט כמה שיותר מהר..

צורי 8

New member
שמעתי...

שמעתי על כך, אבל כששאלתי את המורה שלי (לפני חצי שנה) הוא אמר לי שזה שטויות....

למעלה