מארז כונן 5.25"

tzimi

New member
מארז כונן 5.25"../images/Emo108.gif

מישהו יכול אולי להסביר לי מה זה? כי לפי מה שאני הבנתי זה מין קופסא להארדיסק/CD/כל 5.25" אחר, שמתחבר לכוננים וממיר את ה-IDE+ספק ל-USB וככה אפשר לטייל עם ההארדיסק והצורב שלך ולקחת קבצים מחברים בלי לפתוח להם את המחשב - רק לחבר ל-USB ואתה מסודר! אם זה באמת כזה דבר אז זה כמו חלום שמתגשם עבורי (חוץ מהעובדה שראיתי כי דבר כזה עולה בסביבות ה-600 פרוטוץ חדשות)... מישהו יכול לאמת את השערותי???

ShoBo

New member
יש מארזים כאלו משני סוגים

הסוג השכיח נתקע לתוך מחשב שיש בו הכנה לזה ואז אתה יכול להעביר חומר מהמחשב האחד למחשב השני שיש בו הכנה או לשמור חומר מסווג בלילה בכספת... אבל לחבר שלא מותקנת לו ההכנה (בחומרה ובתוכנה) אתה לא יכול להתחבר זה למעשה HD שליף ראשי או משני סוג חדש יותר זה HD חיצוני במארז שמתחבר דרך ה USB זה הרבה יותר יקר אבל פשוט יותר כי צריך רק התקנת תוכנה קטנה אצל החבר ואתה מחובר דרך ה USB (קצת יותר איטי מהעברה של HD רגיל אבל סביר) כמובן שלחבר צריך להיות USB

tzimi

New member
תודה רבה../images/Emo108.gif

על ההסבר המפורט הקטע של חיבור הארדיסק\צורב רגיל ל-USB אצל חבר נשמע ממש טוב. ככה ההארדיסק שלך הוא כמו diskonkey או יותר נכון (DiskOnבלטה) והצורב הפנימי הופך להיות חיצוני.

tzimi

New member
בעיה שיש לי../images/Emo108.gif

אני פשוט לא רוצה להתחיל שירשור חדש אז ככה: יש לי ויינדוס אקס פי ו-256 זיכרון לפני כמה ימים, לא זוכר בדיוק מתי, כשכיביתי את המחשב הוא נתן לי הודעה שאומרת כי (לא ציטוט מדוייק) הזיכרון הווירטואלי שלי נמוך מידי ושהווינדוס יסדר אותו לרמה הנחוצה אוטומטית בעצמו, ואני יכול רק ללחוץ אישור. עכשיו הבעיה היא שזה מופיע אחרי שאני לוחץ על הכיבוי ככה שאחרי חמש שניות מההודעה (בין אם לחצתי אישור או לא) נכבה המחשב ולא נראה לי שהוא הספיק לעדכן לעצמו את השינויים שהוא עשה בזיכרון הווירטואלי כי כל פעם מחדש אותו סיפור כשמכבים את המחשב. ניסיתי להוריד ממש את כל התוכנות שהתקנתי בחודש האחרון (למרות שנחוץ רק של הימים האחרונים) לעשות scandisk, analyizing וכל השאר ולא עזר. בסוף החלטתי לשנות את הזיכרון הווירטואלי בעצמי במאפייני מערכת אך לאחר שאני משנה את הזיכרון הווירטואלי המקסימלי, לוחץ אישור, וחוזר אחרי שניה לאותו מסך השינויים שלי בוטלו וחזרו למה שהיה קודם... מה לעשות??? מצפה בקוצר רוח לתשובתכם

noam01234

New member
המממ

קראתי מספר פעמים את ההודעה ולא ממש הבנתי, נסה לנסח את ההודעה אחרת. לא הבנתי מה קורה אחרי שאתה מבצע שינויים באופן ידני. בכל מקרה אם אין לך בעיה לחזור אחורה (ניסית להסיר תוכנות שהתקנת לאחרונה) אז תחזור מספר ימים אחורה לנקודת שיחזור מלפני מספר ימים עזרים>>כלי מערכת>>שיחזור המערכת

IBZ

New member
-->

אם אתה משתמש בתוכנת פיירוול ו-NORTON INTERNET SECURITY של נורטון בטל אותן כך שלא יעלו בעת האתחול או הסר אותן כליל ובדוק אם התופעה ממשיכה. בדוק בSAFE MODE אם אתה נתקל בבעיה הזו שוב בעת הכיבוי, ובאותה הזדמנות בצע סריקה של הדיסק, אחרי כן איחוי(בעזרת תוכנת עזר כגון-NORTON UTILITIES), וקבע לו PAGE FILE בגודל חדש.

מה הקשר בין שמיטה להר סיני ? כלומר

מה הקשר ( אם בכלל קיים כזה...) בין FireWall לגודל הזכרון הוירטואלי ? זה כמו להשוות צבע כתום לדג מלוח...

IBZ

New member
יש קשר

אם תתחיל לדבר יפה יותר אוכל להסביר לך ביי

OK - אני לא מדבר מספיק יפה (לדעתך)

אך למה תמנע את הידע הגדול שלך מכל יתר משתתפי הפורום ? בסדר - אני אפנה את גבי ואני מלא אשמע...

IBZ

New member
-->

לא רק לדעתי, מצידי תדבר איך שאתה רוצה אך תצפה לאותן תגובות בחזרה. לתוכנות שדיברתי עליהן יצא עדכון באתר החברה, היה להן באג בWINXP שמנע כיבוי לא תקין והודעת שגיאה על רמת זכרון נמוכה. לבדיקה אם זה הגורם חפש את הקובץ Iamapp.exe ותן לו לרוץ במצב תאימות ל-WUNDOWS2000, (אם אינך יודע איך יעזרו לך כאן כי אני בדרך לעבודה). לעצם הבעיה עדיף שיעשה סריקה ואיחוי בעזרת תוכנה חיצונית כמו שהזכרתי כדי לבטל את האפשרות שקובץ הזכרון הוירטואלי מפוצל. ניסית להעלות את הגודל של ה-PAGE FILE? אם לא עזר חזור לכאן וכשאחזור מהעבודה נראה מה ניתן לעשות .

tzimi

New member
תודה בנאדם../images/Emo108.gif

באמת יש לי את הנורטון אינטרנט סקיריטי ומצאתי את הקובץ lamapp.exe והגדרתי לו לרוץ במצב תאימות ל- win 2000 ועכשיו הכל בסדר. אני אבדוק על העידכון לבאג הזה באתר של סימנטק. ושוב תודה

IBZ

New member
-->

אין צורך למצוא את הבאג כי הפתרון לבאג הוא מה שעשית... הקובץ הזה לא פועל כראוי בWINXP ומצב התאימות לWIN2K גורם למערכת לעבוד טוב יותר. אני לא זוכר היכן ראיתי את הפתרון הנ"ל אך לדעתי עדיין לא יצא עדכון לבאג הזה.

tzimi

New member
הייתי בכל זאת באתר של../images/Emo108.gif

סימנטק, והפיתרון שלהם הוא 1) להוריד את התוכנה מההפעלה אוטומטית של ווינדוס 2) ליצור לקובץ exe של התוכנה קיצור דרך בהתחל>תוכניות>הפעלה לדבריהם הדברים האחרונים שווינדוס מעלה בתהליך האיתחול שלו זה את הקבצים מתיקיית ההפעלה ולכן כדאי להעביר את הנורטון לשם בשביל שהמערכת גם תעלה מהר יותר ולא תהיה איטית באיתחול, וזה באמת עזר קצת. ככה שעשיתי גם את זה וגם השארתי את מצב התאימות של ה-2000 - מה שבטוח בטוח...

למעלה