מאסתי בחומר.

wannalive

New member
מאסתי בחומר.

שלום לכולם, כבר הכרנו (אני והפורום) לפני כמה שבועות, אבל אני לא ממש פעיל פה, אז תסלחו לי אם אני מוותר על ה "בלה בלה" של ההכירות וכו'... ולבעייה: כבר תקופה של חודשיים בערך שאני ממש מת מבפנים, הגעתי לשלב בו מאסתי בחומר, להרוויח כסף כבר לא מרגש אותי, להוציא ציונים טובים באונ' כבר "לא עושה לי את זה", וכל פעם שאני מרגיש שהאגו שלי מתנפח כתוצאה מהישג שהשגתי אני אוטומטית קוטל את עצמי על כך שהאגו מתנפח. (אני לא מזלזל בהשיגי, רק באגו שמתנפח בעקבותיהם) כבר 3 שבועות שאני קם בבוקר סחוט ! ללא אנרגיה או רוח חיים, כאילו אני עשוי אבן (לפני זה היו לי תמיד אנרגיות טובות בבוקר) וההרגשה של חוסר מוטיבציה ממשיכה במהלך היום. אני מרגיש שחסר לי יעד ראוי, יעד לא חומרי (יותר רוחני ונעלה מעוד כסף, עוד ציונים, או להשיג כמה זיונים...) אני מרגיש שאין לי חושים מתאימים כדי להתמקד על יעד שכזה, שכן גם אם אמצא יעד ראוי, קשה לרדוף אחר דבר שאתה לא מרגיש, רואה שומע וכו'... קיצור בעייה. אם למישהו יש הארה בשבילי, אשמח לשמוע. שבת שלום, אורן.

Rinor

New member
לא תמיד רע...

חבר יקר זה בסדר להיות מדוכא, להרגיש רע, זה חלק מלהיות אנושי, להיות מחובר לעצמך. להיות שמח תמיד זה נפלא אבל אף אחד לא אמר שלהרגיש רע זה לא נכון או לא טוב, אז אתה בתקופה רעה, תחווה אותה, תהיה שם, תהיה אתה...הדבר הנכון הוא לא להתכחש או לחשוב איך לבחור ממנו, אלא להתמודד איתו, לחוות אותו, ללמוד ממנו ולסגור את הדרך הזו, כדי שדרך חדשה תתחיל, ואתה איתה. נסה לעשות דברים חדשים, דברים שאתה באמת חושק לעשות, אני גם כן סטודנט כיום, ולומד כשצריך, נח כשאפשר אבל תמיד תהיה מודע ליקום ותקשיב, אולי אתה מפספס הזדמנויות קורצות שאתה רואה כמובן מאליו? בהצלחה אחי...תודיע לי מה גילית במסע החיים... אהבה ואור זילברמן ניר...

wannalive

New member
אשתדל לקחת את עצתך...

כן לחוות את התקופה, אני מניח שזה משהו שאולי כדאי להשלים איתו קצת יותר. היא תעבור יום אחד. ולגבי הלקח הנוכחי מהמצב, ("החיים מלמדים אותך את שעליך ללמוד") כנראה ששכחתי לחפש אותו... אז אולי זה מה שכדאי שאתחיל לעשות !

נתנאלה4

New member
ידיד יקר

כולנו חווים חוויות בחיים. לפעמים קצת בהיי ואז נוחתים. תשתדל לרכך את הנפילה, כי היא מלמדת אותנו להבא. שים לב לפרטים הקטנים, שעושים לנו טוב בחיים. תתעמת עם רגשותייך, ותלמד מבעיותך. תחליט עם בטנך הרכה, שתמיד אבל תמיד מרגישה. אומרים לנו ללמוד מטעויות של אחרים, כי לנו יהיה קשה לעשות את כולם בחיים. ולכן תיהיה עירני וכל "טעות" (במרחאות כפולות ומכופלות) תעשה אותה עד הסוף, אבל רק פעם אחת, זה מספיק בכדי להחליט. ואל תשפוט את עצמך בחומרה, ואל תצטער על שום חוויה. עדיף לנסות ולהגיד לא מתאים, מאשר כל הזמן להרגיש ריק מבפנים. מקווה שהארתי את עיניך ומצטרפת לתגובה השניה צודק אכן כן הבחור. חיבוק ענק מהלב
נתי

wannalive

New member
באמת תודה, אבל מה קשור ?

תנו לי לפתוח בתודה על התמיכה והעצות הטובות לגבי "לחוות תקופות רעות" ולגבי "עשיית טעויות" אני מסכים עם כל מילה שרשמתם, ואני משתדל אכן להפיק את המירב. הבעיה היא שלא ממש התייחסתם לסיבת הבעייה שלי, רק עודדתם אותי להתגבר על הבעייה. מה שניסיתי להדגיש בתחילת השרשור הוא ש"מאסתי בחומר" כלומר אני לא מעריך כסף כמטרה, רק כאמצעי, וכרגע, ברוך השם, כאמצעי יש לי מספיק כסף לכל מה שליבי חפץ. גם ציונים באוניברסיטה הם לא מרגשים או חשובים עבורי יותר מאשר תכליתם: להראות שאני יודע את החומר הנלמד, ומשום מה אין לי יותר מדי מוטיבציה בקשר אליהם. ולבסוף ציינתי שגם אוסף פלירטוטים עם בנות המין היפה "לא עושה לי את זה" זה הרגיש קר וחסר עומק או רגש. בקיצור מאסתי בחומר ,באגו ובמדמה, אבל לצערי לא מצאתי מטרה נשגבת יותר לקום בשבילה בבוקר. זו הבעייה המרכזית ועד שלא אפתור אותה יהיה לי קשה לצאת לחלוטין מן התקופה הזו. אם כך מה שאני באמת רוצה לדעת זה, מהי המטרה הגבוהה ביותר שעבורה אתם חיים, אם בכלל יש לכם כזו.

Rinor

New member
עצתי אליך...

אני יודע שאני אולי אשמע כחוזר על עצמי את המטרה לחיים את קובע, כולם פה וכולל אני נציע לך מה לעשות, איך, אבל איש לא אמר שדווקא זה מתאים לך... אני מציע לך ללכת ולטייל בחורשת יער, דיונה, חוף הים, להרגיש את הטבע ורק הטבע, לתת למוח חנדוד לאן שיקח אותך ולהקשיב לכל היצורים החיים סביבך, יתכן שאף מבלי שתהיה מוכן לכך היקום ישלח לך את מסריו הקוסמיים, אתה תהיה מוכן לקבל אותם שב בשקט, מדוט (מדיטציה), התחבר אל עצמך האמיתי, לא המסיכה היומיומית שכולנו פה לובשים, אלא אל האני הטהור שלך, האנרגטי הראשוני, זה שבאמת יודע מה הוא רוצה כי כלום לא חילל אותו או "הרס" אותו...ופשוט הקשב, הקשב למה שקורה סביבך, בתוכך, לעצמך... דע שאתה יוצר את הקיום שלך, והיקום יעזור לך בכל, האמן, זרום...ופשוט הייה, כאן ועכשיו...הייה מודע לכל צעד שאתה עושה וכל דבר סביבך, נסה דברים חדשים, אתה אומר שהחומריות לא מרתקת אותך, אז שבור את המוסכמות, אל תעשה דבר, לך ורק טטייל, ראה אילו דברים מתרחשים סביבך כאשר אתה משתנה אליהם...כנס לרוחניות, חווה את עצמך, כנס לעצמך, בין אם במדיטציה כפי שאני נוהג לעשות, טאי-צ'י, יוגה...נסה...ואז נדבר... אהבה ואור זילברמן ניר...

wannalive

New member
עכשיו הבנתי...

סבבה, תודה על העיצה, אנסה ליישם עד שאקבל תשובה, אורן.

Rinor

New member
דבר חשוב

איש יקר דבר חשוב לי לומר לך הוא זאת אל תצפה לכלום תן לדברים לקרות עפי שהם אמורים לקרות, להיות טבעיים בדרך שלהם והחשוב מכל אל תצפה לכלום, כיוון שאז, בזמן שפחות תצפה, דרך אחת תסגר, ואתה תגלה את החדשה שתפתח...עליך רק לזרום ולהיות מודע... בהצלחה אהבה ואור זילברמן ניר...

נתנאלה4

New member
ולזה בדיוק התכוונתי

המטרה שלי זה להתעורר כל בוקר עם חיוך על הפנים, סימן שאני מאושרת, להתקל בבעיות היומיומיות ולהצליח להתגבר עליהם בדרך שאני לומדת. לשים לב לסימנים שבדרך שמסמנים לי ממה אני נהנת וממה לא. תראה אין מדע מדויק, ואין מרשם. שהרי כל אחד מאיתנו הוא אישיות שונה ומטרותינו, ורצונותינו שונים. ולכן להתחלה על מנת להתרענן קצת מהמצב שבו אתה נמצא עליך לעשות שינוי ואפילו קטן מאוד. שהרי עם תמשיך באותו הדפוס תקבל את אותם התוצאות. אומרים שאת העבר אנחנו לא יכולים לשנות אבל בעתיד הכל יכול לצפות. תקשיב להרגשת הבטן שלך. ואל תפעל דרך ההגיון. את ההגיון תפעיל רק בנושאים של שחור ולבן. כמו עבודה לימודים וכדומה. וכשמשהו עושה לך טוב בפנים, התרגשות ופרפורים תהנה מהרגע ותאמץ אותו אליך. אני לא מחוברת לכסף, אגו ושאר הדברים החומריים אלה מתוך רצון להתפרנס ולהאכיל את ילדיי. אבל בחיים אין להם מקום נכבד. מאחלת לך בהצלחה ושתמצא את המטרה שלך. חיבוק ענק נתי

wannalive

New member
אאוריקה !

שוב, תודה על עזרתכם. רציתי לספר לניר על כך שקיבלתי את עצתו, הלכתי להתבודד בדיונות בקרבת ביתי, ולאחר זמן מה הבנתי מה כלכך חסר לי ומעיק עלי: אני מחפש את קרבתו ואהבתו של השם. אני מחפש להרגיש שיש משהו מלמעלה שמשגיח עלי, ש"קורץ לי" בכל מיני סיטואציות בחיים ואומר לי "זה מלמעלה..." היתה לי הרגשה כזו של "אישה לא נאהבת" שרוצה מתנות מבעלה, שיחה, וכל מיני שטויות, אבל מה שבאמת היא רוצה זה להרגיש נאהבת. למעשה ההצעה שלכם היא נפלאה כי היא נותנת לי בדיוק את מה שחיפשתי: אם אשים לב יותר לפרטים הקטנים ביום יום, אוכל לראות את הרבה יותר טוב את היחס הזה מה', את ה"אלוהות שבחיי היום יום" תודה לכם, אורן.

Rinor

New member
הקסם של היקום

אורן שלום אני שמח מאוד כי מצאת לעזר את עצתינו אך יותר שמח אני כי באמת מצאת את אשר היה חסר לך וכי החיוך והשלווה שבו אליך, זה מה שקסום ויפה בטבע, הזמן שם עוצר מלכת, אין תחרות, אין רדיפה, הכל שקט ושלוו, הכל פשוט קיים...ואותו קסם מושך אותך אליו ומזכיר לך - אתה חלק ממנו..שמח לשמוע שהתחברת מחדש לשורשים וליקום...המשך כך ואשמח לשמוע עוד אהבה ואור זילברמן ניר...

arlot

New member
היי ניר לא ידעתי שאתה גם פה

ונהנה לדפדף בהודעות שלך

מיריה

New member
../images/Emo135.gifהחיים עצמם שוים קימה והודיה

קום בבוקר , בשמחה, הודה ליקום, וחייה את ההוה , בפשטות...... החיים הינם פשוטים, למה אתה מחפש לסבך אותם ? גירויים חדשים ? לא צריך . תחיה את הרגע, לא את המחשבות, לא את העבר ולא את ה"מה" יהיה. את הרגע . התחבר לנתינה ותרגע. המטרה בחיים היא הנתינה לעצמך ולאחרים. מיריה

light of mine

New member
העבודה צריכה להיות במקביל...

ההשגים בחומר חשובים. אנו חיים בעולם הזה, כאן ועכשיו, ולרב אנחנו צריכים "לשחק לפי החוקים" של עולם החומר. אבל זה לא הדבר היחיד. הייתי ממליצה שתמשיך בדרכך בעולם החומר, עם אותה ההתמדה, תעשה כסף ותהנה ממנו... אבל במקביל תתחיל לחפש דרך להתחבר לעולם הרוח. יש המון דרכים לעשות את זה... שאמאניזם, תקשור, רייקי, מדיטציה, ועוד ועוד. תפתח גיליון של חיים אחרים, תסתכל בקורסים שמוצעים שם, ותבחר אינסטינקטיבית קורס שנראה לך. זה יכול להיות קורס לגלגול נשמות דרך דמיון מודרך, קורס תיקשור, או כל קורס אחר שמחבר אותך לעולמות הרוח. מה שחשוב זה שתמצא שפה שמתאימה לך - שאתה מתחבר אליה. בקשר לניפוח האגו - אני חושבת שברגע שתתחיל לקבל "אינפוזיה" של עולם הרוח במקביל, זה ירגיע לך קצת את האגו. המון ממה שלומדים בעולם הרוח זה הרגעת האגו ואיך לשים אותו בצד. בנתיים - כשהוא מתנפח, אל תתרגש יותר מדי. אל תשנא את עצמך, אל תתעצבן, קבל את זה באהבה בתור דבר שיעבור. מקווה שעזרתי. light

wannalive

New member
האמת שכבר עשיתי את כל מה שאמרת

אני מאסטר קונדליני רייקי (דרגה 9) ושאר "חרטות" אנרגטיות, למדתי הרבה תורות בודהיסטיות, עשיתי מדיטציה פה ושם (עדיין עושה מדי פעם, אבל לא בהתמדה נערצת כמו חלק מחברי הפורום) חקרתי את הדיאנטיקה, והסינטולוגיה, וכעת אני לומד קבלה. האמת שאני באמת מתחבר לדרך היהודית הכי הרבה. (למרות שבאתי מבית חילוני למהדרין) כך שלדעתי כבר קיבלתי "אינפוזיה" די כבדה של "עולם הרוח", אני מכיר את כל הרעיונות המזרחיים על השקטת האגו וכד'... ניסיתי ואני ממשיך לנסות, הבעיה היא שאגו לא רק נוגע לכעס, עצב פחד וכד'... הוא בעיקר מתקשר לגאווה, וללא מעט אנשים "רוחניים" יש אגו מפותח ביותר, רק שהוא מסתתר תחת המסווה של "אני שולט באגו שלי..." - אימרה מנופחת אגו למדי. כך שלימוד תורות רוחניות לא ממש עוזר לשליטה באגו, רק מחוייבות אמיתית מתוך מודעות והבנה שכל מה שאנחנו מכנים "אני" זה החלק הכי שפל בנו. למעשה כל פעם שאני שמח ש"קיבלתי" או "השגתי" זה נובע מהאגו ונשמר ברמה שלו - אז אם כבר להיות שמח (ותמיד כדאי) אז לפחות מסיבות קצת יותר טובות "מהווחתי כסף" "קניתי ככה וככה" "הצלחתי בככה וככה" וכו'... אני רוצה לשמוח מסיבות שקשורות בנתינה ולא בקבלה לעצמי, כי הנשמה שלנו (האור שלנו, או כל כינוי אחר שלא תתנו לחלק הגבוה ביותר בכם) לא צריך לקבל כלום, יש לו הכל גם ככה, הוא צריך רק לתת.

light of mine

New member
אז אתה בדרך הנכונה...

והבנת לאיזו דרך אתה מתחבר הכי הרבה, שזה כבר צעד חשוב מאד. בקשר לאגו - זאת בעיה שקצת מחוץ לתחום שלי, האמת. העבודה שלי בחיים האלה היא כן ללמוד איך עולם החומר עובד במקביל לעבודה ולחיבור בעולם הרוח (דבר שקשה קשה קשה לי לעשות
), ואכן, האגו הוא בעייתי - אבל אצלי הוא בעייתי רק בכל מה שקשור ליחסים בין-אישיים, והרבה מבעיות האגו שהיו שם כיום כבר אינן, פשוט כי גדלתי, התבגרתי, והבנתי שלא יקרה כלום אם האגו שלי יפגע (אצלי הבעיה הפוכה - לא ניפוח אגו אלא פגיעת אגו). מה שכן - אני כן חושבת שהנשמה שלנו צריכה לקבל - אבל לקבל דברים אחרים מאשר מה שעולם החומר מציע לנו. להיות מחוברים "למעלה" זה בעצם לקבל מזון לנשמה. ואם אתה מרגיש רצון להרגיש שמח כי נתת - תתחיל לתת! בכל צורה שאתה מרגיש שנכונה לך, בין אם זה התנדבות בעמותה להצלת חיות, התנדבות בעמותה להאכלת ילדים נזקקים - אם הגעת להיכן שאתה רוצה בעולם החומר, אולי מה שחסר לך זה פשוט להעביר את זה הלאה? light

למעלה