מאסטר שף

לורה18

New member
מאסטר שף

צר לי שאינכם רגישים מספיק לאנשים שומרי מסורת. יש מספיק מתכונים שאפשר להביא מבלי לפגוע באנשים.

ortali28

New member
מסורת ...

בעבר זכורה לי ביקורת על מאכלים לא כשרים בשעת שיא חבל שזה נשכח וממשיכים לזלזל באנשי שומרי מסורת .... אבל ברור לי שברגע שזה יקרה - יפתחו פה על כפייה דתית

Mominit

New member
../images/Emo15.gifמסכימה לגמרי../images/Emo45.gif

יש לדעתי יותר מדי מתכונים לא כשרים...

lb22

New member
ולמה המסורתיים לא יכולים לכבד את המונח

"חיה ותן לחיות" . שכל אחד יחיה כפי שהוא רוצה ויפסיק לכפות את אמונתו על האחר. אני לא רואה מה לא בסדר לבשל כפי שאתה רואה לנכון ? רק כדי לרצות פלח אוכלסייה מסויים? לא חושב שזה בסדר. תני לי לחיות כמו שאני רוצה ככה אני אוכל לכבד אותך כאדם.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifמה קשור פה חיה ותן לחיות?../images/Emo12.gif

אני רחוקה מלהיות דתייה או אפילו מסורתית ( וגם לא צמה בכיפור אם נכנס לדקויות )ועדיין לראות מנה עם בייקון כמו שהיה בתכנית האחרונה מזעזע אותי ההגשה של המנות האלה ע"י המתמודדים נראה יותר כמו נסיון לעורר צומי/פרובוקציות על זה שהם לא אוכלים כשר... אגב נקודה למחשבה - לא כל אחד שמתמרמר על אי אכילת אוכל כשר = הוא דוס שמרן שכופה את דעתו יש גם חילוניים שזה מפריע להם מתוך עיקרון.

Haad Yao

New member
לא כל כך חשוב מי הוא המתמרמר

כל אחד יכול לכפות דעה. דתי, חילוני, גבר, אישה, שחור, לבן וכד'. אני שמחה מאוד שהתוכנית אינה כשרה. לפעמים, כשאני מנסה להסתכל עלינו מבחוץ, אני נחרדת עד כמה אנחנו חברה אתנוצנטרית בהרבה מובנים. אולם, תוכנית אוכל שנוקטת בגישה קוסמופוליטית יוצרת נירמול שאני לפעמים כל כך כמהה אליו. אני בטוחה שהרבה אנשים חוץ ממני רואים את תוכניות הבישול (ולייפסטייל בכלל) מתוך אסקפיזם. זה משהו שעוסק בסגנון חיים, בהנאה, בעינוגי הגוף. למה לדחוס את זה אל תוך הגבולות הנוקשים של מגבלות הכשרות? סיבה נוספת לכך שלא נכון לדעתי להחיל את מגבלות הכשרות על התוכנית היא, שהתוכנית מעודדת מגוון סגנונות בישול ומטבחים. מאכלי העדות, מאכלי העולם, המגמות האחרונות מעולם הקולינריה - הכל בא לידי ביטוי בתוכנית וטוב שכך. כשרות לעומת זאת היא מסורת תזונתית שרלוונטית למטבח היהודי בעיקר. להחיל אותה על מאכלים יפניים/ ערביים/ צרפתיים זה מסרס, מרוקן אותם מהקשר והתוכן התרבותי שלהם (שהשופטים כל כך שמים עליו דגש). זה בערך כמו להביא למטבח היהודי טבח סיני שיגיד שגפילטה פיש מכינים רק משרימפס, או טבח הודי שיגיד שלטקס עושים רק ממנגו. חייבים להחליט האם זו תוכנית בישול עדכנית או תוכנית בישול של שטייטל. כי אי אפשר לומר למתמודדים שלמאכלים שלהם חסר הקשר/ רגישות תרבותית, ואז להגיד שמנה אסיאתית למשל צריכה להיות כשרה.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifהמחאה זה על הריבוי של המנות הלא כשרות

ומה לעשות מהצד זה נראה כמו נסיון לעורר פרובוקציה כלשהיא... והנה שוב הקטע של הדת צריכים להחליט אם זאת תכנית עדכנית או תכנית בישול של שטייטל - העובדה שהחלטת שמי שמבשל חזיר או פירות ים עדכני יותר ממי שמבשל אוכל כשר לא אומר שכולם חושבים ככה.

Haad Yao

New member
הוא בהחלט לא יותר עדכני.

מי שמבשל אוכל כשר יכול להיות עדכני בדיוק כמו מי שמבשל חזיר ופירות ים. אבל תוכנית שלמה שמאפשרת בישול כשר בלבד תהיה בהכרח עדכנית פחות מתוכנית שמאפשרת מגוון סוגים של בישול. לגבי "מהצד זה נראה כמו ניסיון לעורר פרובוקציה": להיפך, זה נראה כך ***מבפנים***. דהיינו, מישהו שחי על פי הנחת יסוד שערכי הדת הם ערכי הליבה שכולם חייבים לכבד, בהחלט יראה את הפרתה של הנחת היסוד שלו כפרובוקציה. אבל מישהו שגישתו ניטראלית לחלוטין לא יבין במה מדובר לא כל מנה בתוכנית מתאימה לאוכלי כשרות, לא כל מנה מתאימה לצמחוני, לא כל מנה מתאימה לאוכל מזון בריא, לא כל מנה מתאימה לחובב מזון גורמה וכו' וכו'. אין כאן ניסיון לעורר פרובוקציה אלא ליצור מבחר עשיר, מעודכן ורב גוני ככל האפשר. ריבוי המנות הלא כשרות? אני מהמרת שזה פחות מרבע (לא ספרתי אבל כך נראה לי), ושומרי הכשרות בהחלט יכולים להסתפק בשלושת הרבעים שנותרו.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifטוב זה וויכוח מיותר אני מניחה../images/Emo13.gif

הנושא כבר עלה בפורום מספר פעמים...

ואין מה לעשות, זה אופי התוכנית וככול הנראה כך היא גם תישאר. נושא הכשרות תמיד עולה, משום מה ! אני אישית לא מבינה למה עושים מזה כזה עניין...

Mominit

New member
../images/Emo15.gifחח עזבי עשו אותי פה איזה דתייה שמרנית../images/Emo6.gif

אם תראי למטה אני אפילו נהנית מאכילה של פירות ים
סה"כ הבעתי את הדיעה שלי בקשר לריבוי המנות הלא כשרות...מישהו אמר אל תבשלו לא כשר?תעשו מה שאתם רוצים...לצעוק כל פעם "חיה ותן לחיות" בלי קשר למציאות זה הזוי ועל זה הבעתי את דעתי. לא כל מי שחושב אחרת רוצה לכפות את דעתו ולא לתת לכם לחיות כמו שאתם רוצים

lb22

New member
כן חיה ותן לחיות

איש איש באמונתו יחייה. וכו' וכו' וכו'.. אני אומר לך איך לאכול מה ? מה לשלב עם מה ובאיזה סוג של כשרות ? אני לא חושב. אני מתמרמר שמישהו מבשל או מכין שרימפס או קלאמרי (שאני לא סובל את זה כי לדעתי זה גועל נפש טהור ולא כי אני שומר כשרות)..לא אני לא. זה חיה ותן לחיות. ועל זה מדובר פה. להכניס לפה עירוב של דת זה פשוט לא במקום ואם למישהו היה מפריע הדבר הזה הוא לא היה מופיע שם , יש שם הרבה אנשים מאמינים , דתיים ששומרים על כשרות ואם להם לא מפריע כל הנושא הזה כנראה שאין פה על מה לדבר בכלל. ובקשר לשורה האחרונה שלך , סביר להניח שמי שמתמרמר על זה הוא אחד מהבאים : 1. חרדי. 2. שומר מסורת. 3. אדם דתי. 4. שומר כשרות לא חושב שיש אדם אחר שיתמרמר על כשרות אם הוא לא אחד מאלו , אני לא רואה או מוצא לנכון שאדם שאינו שומר כשרות ימחה או יתמרמר על אי שמירת הכשרות בתוכנית טלויזיה ... וחוץ מזה למה את או מי שאת טוענת שמתמרמר לא הוריד עוד את ערוץ האוכל מלוח השידורים כי שם אוכלים כ"כ הרבה דברים לא כשרים ואוי ואבוי גם שפים ישראלים שף לא מבשלים כשר לפעמים... ומה לעזאזל כ"כ מזעזע אותך (רק מלחשוב אותך כותבת את זה אני צוחק) מלהגיש מנה עם בייקון / קלאמרי ממולא / או כל שטות אחרת לא כשרה ? לעורר צומי? אה כן כי לבוא עם מטבח גרוזיני שלם (לא להפגע אנשים) זה לא לעורר צומי , לבוא עם שמלה אדומה ומחשוף מכאן ועד אילת שרואים לך את כל השדיים שיוצאים החוצה ולדבר כאילו את איזו לא יודע מה , זה לא למשוך צומי , ואת יודעת מה הכי גרוע? לספר את כל הסיפורים הקורעים לב זה ממש לא כדי לקבל צומי. (יש מעט מאוד סיפורים , בעיקר כאלו שמעורבים בהם מוות של אחד הקרובים שבאמת באמת אפשר וניתן לספר בכזו תוכנית)... בקיצור זה ממש לא צומי או לפחות לא פחות מדברים אחרים שאנשים עושים שם (תזכרי בבחור ההומו החביב המעצב שמלות שהופיע בתוכנית הראשונה עם העץ המוזר שלו ...)

Mominit

New member
בסדר הבנתי שזה ויכוח מיותר

כמו שאי אפשר לשנות את דעתי בנושא ככה גם אי אפשר לשנות את שלכם

לא נעלבתי...

אבל ניכר עליך שאתה לא מכיר את העדה הגרוזינית בכלל. לבוא עם כל המטבח הגרוזיני זה לא "צומי"... זה פשוט גרוזיני. אני חושבת שאם תגגל קצת, תקרא ממקורות יותר טובים ממני על תרבות השפע הגרוזינית. כל מי שמגיע לתכנית מגיע עם ניסיון להרשים במשהו, אבל מה שאני יכולה להבטיח זה שהאשה הזו לילי לא באה להרשים עם הכמות. הכמות זה טבעי... כי אצלנו לא אוכלים דג בלי מז'אווה, סטני או סציבי. ובטח שלא אוכלים כמעט כלום בלי לחם (אבא שלי אוכל אורז עם לחם ואחי תפו"א עם לחם
), והארוחה תמיד מלווה בשתייה, והעדיפות היא תמיד ליין. אז שוב, היא לא באה להרשים... היא באה עם המנה שלה. המטבח הגרוזיני הוא לא מטבח של מנה מינימאליסטית מעוצבת על צלחת ענק... המטבח הגרוזיני הוא צלחות ענקיות עם מנות ענקיות בתוכן, ובד"כ הצלחות האלה נערמות אפילו אחת על השנייה כשפותחים שולחן (בעודן מלאות... לא כאשר מתרוקנות חחחח).

למעלה