מאסז´ עם שמנים

mom&shaked

New member
מאסז´ עם שמנים

אני רוצה לעשות לבני (בן שנתים) מסאז´ עם שמנים, ללא סיבה מיוחדת זה פשוט נראה לי כיף ומרגיע. באיזה אזורים מומלץ, באיזה שעות (אחרי אמבטיה?) ועם איזה שמנים.

yoelnd

New member
עיסוי תינוקות

שלום! ישנם קורסים וסדנאות קצרי טווח לענין זה. אגב, גם ספרים. בכל מקרה העיסוי בכל הגוף עם שמני בסיס שעליהם אפשר להוסיף שמנים אתריים המיועדים לתינוקות כגון: לבנדר, קלנדולה, אקליפטוס לימוני, נאולי, הדס ועוד... אם את גרה באיזור הוד השרון יש בסופר פראם שם סדנאות חנים המעוברות ע"י נטורופתים מוסמכים. אגב, ישנה תרכובת מוכנה לעיסוי של חב´ תמר הנקראת בבה והיא מעולה לענין זה. רק בריאות!

yoelnd

New member
בארץ....

שלום! בחו"ל אין לי מושג אלא רק פה בכל בית מרקחת שיש בו שמנים של חב´ תמר, סופאר פארם. בכל מקרה אם תרצי תכיני לך תרכובת כזו לבד - מאוד פשוט: בקבוק של שמן נבט חיטה 100 CC עליו תוסיפי 25 CC שקדים או הפוך.. ועל זה להוסיף 15 טיפות לבנדר ועוד כ- 15 ט´ קלנדולה. רק הנאה ועונג בעיסוי.

עילי

New member
שמנים

לידיעתי שמני הבסיס שונים על שמן לגופו, כל שמן עם הסמיכות שלו, ידוע לי כי שמן שקדים מתאים לעור רגיל, ואילו זרעי ענבים יותר סמיך מתאים גם לעור רגיל אפילו מעט יבש , אך שמן נבט החיטה לידיעתי מתאים לעור יבש מאוד, והוא גם שמן מאוד סמיך, לכן שמעתי כי לא ממולץ להשתמש עם שמן זה לתינוקות, אז לפני השימוש לתינוקות הייתי ממליצה על חוות דעת נוספת לגבי נבט חיטה. אני אישית עושה לבני בן ה-6 חודשים עם זרעי ענבים ולוונדר,

שמנים

mom&shaked מאסז´ עם שמנים לילדים זהו דבר מבורך, אני ממליצה לעשות את העיסוי או בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב , אם כי קחי בחשבון שבפעמים בראשונות לא כדאי לעשות את העיסוי ממש לפני השינה כיוון שהשמנים לעיתים מצמיאים ואז השינה אינה איכותית. לגבי העיסוי השמנים המומלצים לילד לעיסוי מרגיע ומפנק הינם לוונדר ועוד בוג של הדרים , אני ממליצה בד"כ על עשב לימון או על תפוז על 30 מ"ל שמן שקדים 2 טיפות מכל שמן . בפעם הראשונה עסי רק את כף היד ע"מ לשלול אלרגיה. אופן המאסז´ המקצועי קשה לתאור ואם זה מעניין אותך ישנם סדנאות בנושא א ב ל ... אני מאמינה שכל אדם יש את היכולת לעשות עיסוי טוב לאדם שהוא אוהב ואני בטוחה שמה שלא תעשי ירגיע ויפנק את ילדך - הקו המנחה הוא מה שהיית רוצה שיעשו לך רק הרבה יותר עדין ואיטי. אחרי העיסוי לא מומלץ להוריד את השמנים - אם הם מציקים פשוט להתנגב במגבת. חשוב חשוב חשוב - לשתות 2 כוסות מים ( את והוא) לאחר העיסוי. תהנו

עילי

New member
ידיים אוהבות../images/Emo24.gif

תינוקות וילדים רגישים מאוד למגע, אם נוגעים בהם הכון אפשר להרגיע, להרדים לקל על כאבים וכמובן ליצור איתם קשר מדהים, וכמובן יש אומרים כי עיסוי הוא גם עוזר להתפתחותו של הילד ספר אשר היה תורם לך רבות על הקרבה בינך לבין בנך בעת העיסוי וגם לדעת לעשות עיסוי נכון וכייף ועשיר באנרגיות הוא "ידיים אוהבות"-אמנות המסג´ ההודי לתינוקות המחבר פרדריק לבואייה. עיסוי מהנה, עם הרבה אהבה ורגש, ותראי אך ילדך משתף פעולה.

למעלה